Ca' Botta Costa Rossa 2016 75cl

Country Of Origin Italië
Weight Unit Amount 0.75 Liter
Alcohol Percentage 14.5 %
Intense en zeer geconcentreerde wijn, met een zeer dieprode, bijna zwarte kleur. De geur begint met krachtige en ongelooflijk lange tonen van bramen en kersen, gegarneerd met groene peper, pure chocolade, tijm, rozemarijn, weidebloemen, wat honingkruiden en honing, met een rookafwerking. De smaak is zo dicht en rijk als het boeket, met de bittere tonen van amandellikeur in de afdronk. Dit is een perfect uitgebalanceerde en zeer gedenkwaardige wijn....
Uitverkocht

Stuur mij een e-mail wanneer het weer op voorraad is.

Schrijf je in
Werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €150
Achteraf betalen met Klarna
Voeg toe aan verlanglijst

Valpolicella Ripasso Superiore DOC ‘Costa Rossa’

Kenmerkende rode droge wijn geproduceerd met de (dubbele gisting) “ripasso” techniek met behulp van geperste gedroogde druiven van Tenuta Cajo ’Amarone Della Valpolicella DOCG. De gisting vind plaats in de gepatenteerde Fermentino Ca’Botta® tank voor een extra krachtige body.

Kenmerken
De geur wordt gekenmerkt door de verscheidenheid aan kruiden en bessentonen, tijm, rozemarijn, pittige kruiden, zwarte peper en pruimen, vermengd met de tonen van chocolade, rook en mineralen. De smaak is rijk aan verse bessen – kers, braam, appelbes, met de tonen van groene en gele paprika. Zachte, elegante tannines geven een gevoel van frisheid en evenwicht.

TENUTA COSTA ROSSA Valpolicella Ripasso DOC Superiore is direct na opening klaar om te drinken, maar voor het beste genot heeft het minstens 30 minuten decantatie nodig.

Herkomst           Veneto, Italië

Classificatie       DOC Valpolicella Superiore Ripasso Producent          Ca’ Botta

Druivenras        corvina veronese, rondinella, corvinone en 5% molinara Serveertemperatuur    18-20°C

 

Informatie producent

Tenute Ca’Botta – een Italiaanse innovatieve wijnmakerij die gespecialiseerd is in het maken van droge wijnen van gedroogde druiven in het Valpolicella gebied. Ca’Botta’s sterke, rijke smaak en elegant uitgebalanceerde wijnen worden bekroond op internationale wedstrijden en ontvangen jaarlijks hoge cijfers van wijncritici als Luca Maroni en Luca Gardini. Gebruikmakend van eigen wijnbereidingstechnieken bij de druiventeelt, wijnfermentatie en maceratie, geeft de gepatenteerde tank Fermentino Ca’Botta® met een mix van traditionele wijnbereidingstechnieken u de uitzonderlijke wijnen van Tenute Ca’Botta. Tenute Ca’Botta maakt dichte, intense en sterke wijnen in een elegante balans van gedroogde druiven, door gebruik te maken van de appassimento methode (het proces van het drogen van druiven onder natuurlijke omstandigheden). De wijn geeft vaak meer dan je verwacht. Ca’ Botta maakt bijna al haar wijnen van gedroogde druiven.

Dat deze filosofie gewaardeerd wordt door de hedendaagse wijndrinker staat vast. Dit is goed te zien op Vivino, de meeste wijnen hebben de score van 4.0 of meer.

Zonder Amarone geen Ripasso

De naam Ripasso komt van het Italiaanse werkwoord ‘ripassare’. Dit kunt je vertalen met ‘opnieuw gepasseerd’.  Voor de Ripasso della Valpolicella worden de restanten, na de fermentatie, van de druiven van de Amarone wijn gebruikt. Deze worden na de eerste gisting aan een gewone valpolicella na de eerste gisting toegevoegd. Hierdoor ontstaat een tweede vergisting die de complexiteit, de kleur en smaak van de wijn verhogen. Hierna gaat de wijn vaak nog in grote eikenhouten vaten om te rijpen. Deze methode is pas aan het einde van de 20ste eeuw in gebruik genomen. De Valpolicella della Ripasso heeft nu een eigen DOC.

APPASSIMENTO

Is de methode van het indrogen van de druiven. De druiven liggen in kratten in een hooggelegen schuur die blootgesteld is aan de buitenlucht. De ‘tocht’ zorgt voor indrogen zonder dat er schimmels of rot ontstaat. Ca’Botta gebruikt de methode voor al haar wijnen, waarbij de tijd van indrogen per wijn verschilt. De meeste wijnhuizen gebruiken deze methode alleen voor het maken van de Amarone. Voor deze wijn is een indroogtijd van 100 dagen verplicht.

Eigenschappen
SKU L-59-206-00
Merk Ca'Botta
Alcoholpercentage 14.5 %
Smaakprofiel Wijn Complex
Kleur van wijn Rood
Druivensoort Negroamaro, Primitivo
Type wijn Rode Wijn
Land van herkomst Italië
Inhoud 0.75 Liter
Type drank Wijn
EAN Barcode 8051407912054

Ca'Botta Ca' Botta Costa Rossa 2016 75cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten