Mezcal

Sterke Dranken

Bij Topdrinks kun je je hart ophalen aan een uitgebreid scala aan sterke dranken. Of je nu een liefhebber bent van tequila, sambuca of authentieke jenever, wij hebben voor elk wat wils. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 21:30 uur besteld. Je bestelling wordt discreet en veilig afgeleverd!

16 producten

Van hoog naar laag sorteren

16 results

16 producten(en)

Voordelen van mezcal online bestellen bij Topdrinks

Ben je op zoek naar een mezcal? Altijd goed idee! Het maakt niet uit of je er zelf van gaat genieten, of iemand anders blij mee gaat maken.

Bij Topdrinks vind je een breed assortiment aan mezcal. We werken hard om dit verder uit te breiden. Bekijk onze producten en bestel ze gemakkelijk online. Binnen een paar klikken kan je jouw mezcal naar keuze bestellen. 

Wat is mezcal?

Mezcal is een distillaat dat zijn oorsprong vindt in Mexico en wordt gemaakt uit het hart van de agaveplant. Deze alcoholische drank kent een rijke geschiedenis en is diep geworteld in de Mexicaanse cultuur. Anders dan veel andere gedistilleerde dranken, wordt mezcal vaak nog op traditionele wijze geproduceerd, wat resulteert in een complexe smaak en aroma. Mezcal kan op verschillende manieren worden genoten: puur, als ingrediënt in cocktails of zelfs in culinaire bereidingen.

De populariteit van mezcal heeft in recente jaren een opwaartse trend gezien, niet alleen in Mexico maar ook in andere delen van de wereld. Het wordt steeds meer erkend als een ambachtelijke en hoogwaardige spirit, die een rijke variëteit aan smaken en texturen biedt.

De verschillende soorten mezcal en hun smaakprofiel

Er bestaan talloze soorten mezcal, elk met hun eigen unieke smaakprofiel. Enkele bekende soorten zijn Espadín, Tobalá en Arroqueño. Espadín is de meest voorkomende agave voor mezcal en staat bekend om zijn gebalanceerde smaak met tonen van fruit en lichte rook. Tobalá, daarentegen, is een wildere variant en brengt vaak meer complexe, bloemige smaken met zich mee. Arroqueño heeft een rijke, zoete smaak die ideaal is voor wie houdt van een meer robuuste ervaring.

Elke agave soort draagt bij aan de uiteindelijke smaak en textuur van de mezcal. Dit maakt het een intrigerende keuze voor liefhebbers van gedistilleerde dranken die op zoek zijn naar een authentieke en onderscheidende ervaring.

Belangrijke mezcal regio's

De productie van mezcal is vooral geconcentreerd in Oaxaca, maar andere regio's zoals Guerrero, Durango en San Luis Potosí zijn ook bekend om hun bijdrage aan de mezcal-industrie. Elke regio biedt een eigen twist aan de traditionele productiemethoden en ingrediënten, wat resulteert in unieke smaken en aroma's.

Oaxaca wordt vaak beschouwd als het hart van de mezcalproductie en is beroemd om zijn rijke bodem en gunstige klimaatcondities. Hier worden enkele van de beste mezcals ter wereld geproduceerd, vaak nog met de hand en volgens eeuwenoude tradities.

Hoe wordt mezcal gemaakt?

De productie van mezcal begint met de oogst van de agaveplant, waarvan het hart wordt gebruikt om de drank te distilleren. Deze harten worden gekookt, meestal in ondergrondse ovens, en vervolgens gefermenteerd. Na de fermentatie volgt het distillatieproces, dat vaak in koperen of kleien potten wordt uitgevoerd.

De traditionele methoden van mezcalproductie zijn arbeidsintensief en tijdrovend, maar leveren een product op met een diepte en complexiteit die moeilijk te evenaren is. Van de oogst van de agave tot het distillatieproces, elke stap draagt bij aan het uiteindelijke smaakprofiel.

Agave is de basis van mezcal

Agave is niet alleen het primaire ingrediënt van mezcal, maar ook de ziel van de drank. Er zijn meer dan dertig soorten agave die gebruikt kunnen worden voor de productie van mezcal, en elk type agave geeft de drank zijn unieke karakter.

De groeiomstandigheden zoals het klimaat, de bodem en de hoogte kunnen allemaal invloed hebben op de smaak van de agave en daarmee ook van de mezcal. Dit maakt de relatie tussen agave en mezcal intrinsiek en onlosmakelijk.

De verschillen tussen mezcal en tequila

Hoewel mezcal en tequila beide van agave zijn gemaakt, zijn er aanzienlijke verschillen tussen de twee. Een belangrijk verschil is het type agave dat gebruikt wordt; voor tequila wordt meestal de blauwe agave gebruikt, terwijl voor mezcal verschillende soorten kunnen worden gebruikt. Bovendien is tequila over het algemeen minder rokerig en vaak zachter van smaak.

De productiemethoden verschillen ook; tequila wordt vaak op een meer geïndustrialiseerde manier geproduceerd, terwijl mezcal meestal op een ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Deze verschillen maken mezcal en tequila uniek in hun eigen recht.

De geschiedenis van mezcal

Mezcal heeft een rijke en complexe geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de inheemse bevolking van Mexico. Het wordt algemeen aangenomen dat de technieken voor het maken van mezcal zijn ontwikkeld door de inheemse volkeren voordat de Spanjaarden arriveerden.

Door de jaren heen heeft mezcal verschillende culturele en economische golven doorgemaakt, maar het heeft altijd een plaats behouden in de Mexicaanse cultuur en traditie. Vandaag de dag is het een symbool van nationale trots en ambachtelijk vakmanschap.

Cultuur en tradities rondom mezcal

Mezcal is meer dan slechts een drank; het is een cultureel erfgoed dat diep geworteld is in de Mexicaanse samenleving. Traditioneel wordt het vaak genuttigd tijdens feesten, ceremonies en andere sociale evenementen. Het is niet ongewoon om een fles mezcal open te trekken om een huwelijk, geboorte of zelfs een leven te vieren.

Mezcal wordt vaak gepaard met gezang, dans en andere traditionele uitingen van de Mexicaanse cultuur. Dit maakt het meer dan alleen een drank, maar een viering van het leven zelf.

Gerechten combineren met mezcal

Mezcal kan uitstekend gecombineerd worden met verschillende soorten gerechten. De complexe smaken van de drank gaan goed samen met pittige, zoute en zelfs zoete smaken. Traditioneel wordt het vaak geserveerd met schijfjes limoen en een beetje zout, maar het kan ook uitstekend worden gecombineerd met authentieke Mexicaanse gerechten zoals tacos, mole en ceviche.

De veelzijdigheid van mezcal maakt het een uitstekende keuze voor culinaire experimenten. Van voorgerecht tot dessert, de rijke en gevarieerde smaakprofielen van mezcal kunnen elk gerecht naar een hoger niveau tillen.

Een bezoek aan de mezcal-categoriepagina van Topdrinks is een uitgelezen kans om meer te leren over deze fascinerende drank en een selectie van de beste soorten te ontdekken.

Mezcal aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties! 

Verzending van jouw online mezcal bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. 

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis! 

Koop populaire en exclusieve mezcal merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen!