Calvados

Brandy

Brandy is zo'n populaire en veelzijdige drank dat hij zich over de hele wereld heeft verspreid en een nieuwe persoonlijkheid heeft gekregen, afhankelijk van de locatie, maar altijd met behoud van zijn intense en aromatische smaken, waardoor hij in elke bar ter wereld opvalt.

Topdrinks heeft een groot assortiment brandy's samengesteld, zodat jij kan genieten van de vele verschillende variaties. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 21:30 uur besteld. En het wordt discreet en veilig afgeleverd!

22 producten

Van hoog naar laag sorteren

22 results

22 producten(en)

Voordelen van calvados online bestellen bij Topdrinks

Ben je op zoek naar een calvados? Altijd goed idee! Het maakt niet uit of je er zelf van gaat genieten, of iemand anders blij mee gaat maken.

Bij Topdrinks vind je een breed assortiment aan calvados. We werken hard om dit verder uit te breiden. Bekijk onze producten en bestel ze gemakkelijk online. Binnen een paar klikken kan je jouw calvados naar keuze bestellen. 

Wat is calvados?

Calvados is een type Franse brandewijn die wordt gemaakt door het distilleren van appelcider. Het resultaat is een rijke en aromatische drank die kan variëren in smaak en complexiteit, afhankelijk van de gebruikte appelsoorten en het distillatieproces. Net als andere bekende Franse gedistilleerde dranken zoals cognac en armagnac, heeft calvados een beschermde oorsprongsbenaming. Dit betekent dat het alleen mag worden geproduceerd in bepaalde regio's van Frankrijk, onder strikte kwaliteitsnormen.

Hoewel het minder internationaal bekend is dan cognac, geniet calvados een toegewijde aanhang van liefhebbers die de unieke eigenschappen waarderen. De drank wordt vaak gebruikt als digestief na een maaltijd maar is veelzijdig genoeg om in diverse cocktails te worden verwerkt. Het is een drank die traditie en vakmanschap viert, en elk glas vertelt een verhaal over zijn herkomst.

De smaakprofielen van calvados

De smaak van calvados is een complexe melange die kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de gebruikte appelsoorten, de distillatietechniek en de rijpingstijd. Typische smaaknoten kunnen variëren van fruitig en fris tot rijk en robuust met hints van vanille, eikenhout, en kruiden. Jongere calvados is meestal frisser en fruitiger, terwijl oudere varianten een diepere, meer gelaagde smaak hebben.

Net zoals bij wijn, kunnen experts zelfs noten van het terroir proeven, de unieke geografische en klimatologische omstandigheden waar de appels zijn geteeld. Dit voegt een extra dimensie toe aan de waardering van deze complexe drank.

Hoe is calvados ontstaan

De oorsprong van calvados ligt in Normandië, een regio in het noordwesten van Frankrijk die bekend staat om zijn rijke landbouwgrond. Het distilleren van appelcider in deze regio gaat terug tot de middeleeuwen. Echter, het was pas in de 16e eeuw dat de technieken verfijnder werden en de drank zijn huidige vorm kreeg.

De naam "Calvados" werd officieel geadopteerd na de Franse Revolutie en de drank won aan populariteit in de 19e en 20e eeuw, vooral als een digestief. Tegenwoordig wordt het wereldwijd gewaardeerd en kan het concurreren met andere prestigieuze Franse brandewijnen zoals cognac en armagnac.

De regio's en terroir waar calvados wordt gemaakt

Calvados wordt voornamelijk geproduceerd in Normandië en een deel van de naburige regio Bretagne. Er zijn drie belangrijke appellations die de productie van calvados reguleren: Calvados, Calvados Pays d'Auge, en Calvados Domfrontais. Elk van deze regio's heeft een eigen terroir dat invloed heeft op de smaak van de uiteindelijke drank.

Calvados Pays d'Auge wordt beschouwd als de meest prestigieuze en moet voldoen aan de strengste productienormen, waaronder dubbele distillatie in koperen kolomstills. Calvados Domfrontais onderscheidt zich door een hoger percentage peren te gebruiken in de cider. Deze variatie in terroir en appelsoorten leidt tot een breed scala aan smaakprofielen.

Het verschil tussen calvados en cognac

Hoewel beide Franse brandewijnen zijn, zijn er belangrijke verschillen tussen calvados en cognac. Het meest opvallende verschil is de grondstof: calvados wordt gemaakt van appels en soms peren, terwijl cognac wordt gemaakt van druiven. Deze basis zorgt voor een fundamenteel verschil in smaakprofielen.

Daarnaast wordt cognac gedistilleerd in de regio Charente en Charente-Maritime, ver van de appelboomgaarden van Normandië. De distillatiemethoden en rijpingsprocessen verschillen ook: bijvoorbeeld, Calvados Pays d'Auge vereist dubbele distillatie, terwijl de meeste cognacs slechts één keer worden gedistilleerd maar vaak voor een langere periode rijpen.

Hoe je het beste calvados kan drinken

Calvados is een veelzijdige drank die op verschillende manieren kan worden genoten. Traditioneel wordt het vaak gedronken als een digestief, puur en op kamertemperatuur, om de complexe smaken volledig tot hun recht te laten komen. Echter, het kan ook worden gebruikt in cocktails, waar de fruitige en robuuste smaakprofielen kunnen bijdragen aan een interessante mix.

Voor een meer ceremoniële ervaring kan men ook kiezen voor de "Trou Normand," waarbij een klein glas calvados wordt genuttigd tussen de gangen door om het palet te reinigen en de eetlust op te wekken. Dit gebruik onderstreept de veelzijdigheid en de culturele betekenis van de drank.

Populaire en gerenommeerde calvados merken

Er zijn tal van merken die calvados produceren, variërend van kleine ambachtelijke distilleerderijen tot grotere, meer commerciële operaties. Enkele van de meest gerespecteerde merken zijn Boulard, Père Magloire, en Domaine Dupont. Deze merken worden vaak geprezen voor hun aandacht voor detail, van de keuze van appelsoorten tot de complexe distillatie- en rijpingsprocessen.

Een goede calvados biedt een reis door de gevarieerde landschappen en tradities van Normandië. Door het brede scala aan smaakprofielen en stijlen kan elke liefhebber van gedistilleerde dranken een calvados vinden die bij zijn of haar voorkeur past. Het is een drank die traditie en innovatie viert, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en een toekomst die net zo veelbelovend lijkt.

Calvados aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties! 

Verzending van jouw online calvados bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. 

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis! 

Koop populaire en exclusieve calvados merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen!