Blended

409 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 409 results

Producten 1 tot 24 van 409 in totaal

Kies voor absolute consistentie met blended whisky’s. Je proeft de handtekening van de master blender in elke unieke blend. Kies een fles die bij jouw smaak past en geniet van harmonieuze smaken.

Bestel blended whisky bij Topdrinks en geniet van een exclusief en breed aanbod in whisky’s. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 22:30 uur besteld. En het wordt discreet en veilig afgeleverd!

Of je nou zin hebt in een zachte whisky of een whisky met een ruig randje, bij Topdrinks kun je terecht voor je wensen. Ons assortiment varieert van reguliere merken zoals Chivas Regal, Johnnie Walker en Famous Grouse tot aan exclusieve limited editions van bijvoorbeeld Tullamore, Old St. Andrew en Loch Lomond. 

Voordelen van whisky online bestellen bij Topdrinks

Ben je op zoek naar een aantrekkelijke en betaalbare whisky? Met het ruime assortiment van Topdrinks weet je zeker dat je een blended whisky vindt die bij jou past. Vergelijk geur en smaakprofielen dankzij onze uitgebreide productomschrijvingen.

Daarnaast kan je gemakkelijk onze prijzen vergelijken met die van concurrenten. Binnen een paar klikken heb je jouw blended whisky naar wens besteld en wordt het de volgende dag thuis bezorgd. Als je voor 22:00 uur besteld is het de volgende dag in huis.

Welke soorten blended whisky zijn er beschikbaar?

Er is geen whisky zo consistent als de blended whisky’s. Door meerdere whisky’s van verschillende distilleerderijen met elkaar te combineren, kom je tot een uniforme en harmonieuze smaak. 

De Master Blender van een merk is verantwoordelijk voor de uiteindelijke blend. Deze persoon zal de beste whisky’s selecteren om tot een gekozen smaak te komen.

Bij blended whisky komt het niet zo precies wat de samenstelling is. Bij blended malt whisky is dat wel het geval. Deze variant mag uitsluitend uit whisky’s van gemout gerst bestaan.

Er zijn nog meer verschillende soorten blended whisky’s. Het is fijn om vooraf te weten waar welke termen voor staan. Zo kan je beter je gewenste aankoop doen.

Blended whisky

Dit is de meest generieke term. Hierbij kan van alles gebruikt worden: malt whisky’s, rye whisky’s en grain whisky’s. Ze kunnen zelfs uit verschillende landen afkomstig zijn. De uiteindelijke distilleerderij voegt deze samen om ze kort te laten ‘marryen’ in een vat voordat ze gebotteld worden.

Blended malt whisky

Dit is een blended whisky waarbij alleen single malt whisky’s voor zijn gebruikt. Als we heel eerlijk moeten zijn, is dit bijna hetzelfde als single malt. Het enige verschil is, dat bij single malt de gebruikte whisky’s van dezelfde distilleerderij moeten komen. Een blended malt whisky heeft dus meer diversiteit omdat de componenten van meerdere distilleerderijen afkomstig zijn.

Blended grain whisky

Met een blended grain whisky heeft de Master Blender ook meer vrijheid. Hij hoeft niet per se malt whisky’s te gebruiken, maar mag ook andere soorten graan whisky's aan de blend toevoegen. Zo kunnen de verschillende grondstoffen elkaar goed aanvullen.

Blended Scotch whisky

Dit is ook een afgewogen blend van meerdere single malt en single grain whisky’s, alleen dan zijn alle componenten volledig in Schotland geproduceerd. Je kan er vanuit gaan dat de blend van hoge kwaliteit is. In Schotland houden ze hoge kwaliteitseisen op whisky na.

Koop populaire en exclusieve whisky merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen! 

Alles wat je moet weten over blended whisky

Een groot aantal distilleerderijen produceren whisky’s die ze op eigen naam gaan verkopen. Het gros wordt echter gebruikt voor het blenden. Dat komt omdat circa 90% van alle verkochte Schotse whisky wereldwijd een blended whisky is.

Geef ze eens ongelijk. Het is kwalitatieve whisky tegen een aantrekkelijke prijs. Een doorsnee blend bevat tussen de 15 en 50 verschillende whisky’s. De Master Blender van het merk bepaald welke dit zijn en in welke mate.

Elke blended whisky heeft een eigen karakter. De Master Blender heeft als taak om dit karakter consistent te houden, fles na fles. In een blended whisky worden malt whisky’s en grain whisky’s met elkaar gecombineerd.

Een stukje blended whisky geschiedenis

Blended whisky bestaat al vele eeuwen. Het is een logisch gevolg geweest van meerdere innovaties. We geven een kleine inkijk in de ontstaansgeschiedenis van de moderne blended whisky.

Van oudsher werd whisky altijd in koperen ketels gedistilleerd. Men wist eigenlijk niet beter. Het zorgde voor de uitgesproken smaak die we van veel malt whisky’s kennen, die niet lang zijn gerijpt.

Toen de kolomdistillatie werd ontdekt, kon er een whisky gemaakt worden dat een veel lichtere smaak had. Hiermee werd een nieuwe doelgroep aangesproken. Tegelijkertijd was de nieuwe soort whisky te licht voor de echte liefhebbers. 

Het is een logisch gevolg dat ze beide varianten kunnen combineren. De uitgesproken smaak van whisky’s uit koperen ketels in combinatie met de lichtere kolomdistillatie zorgde voor een gulden middenweg. 

Aeneas Coffey vond de kolomdistillatie in 1830 uit. Het was pas in 1860 dat Andrew Usher de kunst van het blended volledig onder de knie kreeg. Zijn smaakvolle blend werd al snel omarmt. Hij wordt ook wel de Father of Scotch whisky genoemd en is de grondlegger van de moderne blended whisky’s.

Blended whisky aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties!

Verzending van jouw online blended whisky bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien.

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis!