Topdrinks blog

Via onze blog houden wij jou op de hoogte van al het nieuws en weetjes op het gebied van alcoholische en non-alcoholische dranken. Ook valt er veel te leren over eeuwenoude distillatieprocessen. Daarnaast is het ook fijn om naar de toekomst te kijken en trends te onderzoeken.

De perfecte dranken voor tijdens Pasen

Pasen staat voor de deur en de nodige voorbereidingen moeten worden getroffen. Wat de drankjes betreft, zal ik het je gemakkelijk maken en je inspireren om voorbereid en ontspannen te zijn, zodat je kunt genieten van je vrije tijd.

Lees meer >

Waar wordt Jägermeister van gemaakt?

Jägermeister is een kruidenlikeur en bevat 56 verschillende kruiden, fruit, specerijen en wortels. Elk huishouden in Duitsland heeft wel een fles Jägermeister in huis. Welke ingrediënten zitten er in Jägermeister en wat is de helende werking ervan?

Lees meer >

De rijke geschiedenis van Nobeltje

Het Nobeltje is een Friese drank met een rijke geschiedenis. Het eerste Nobeltje werd op Ameland gestookt en is tegenwoordig één symbool van het eiland geworden. Ontdek in dit artikel alles over de rijke geschiedenis van Nobeltje.

Lees meer >

Whisky als investering

Whisky wordt steeds populairder, ook onder de jongere doelgroep. Naast dat het veel smaak kan bieden begint het steeds meer een luxeproduct te worden. Is het daardoor ook een geschikt als investeringsobject?

Lees meer >

Staat van de horeca in 2022

Het waren pittige jaren voor ondernemers in de horeca. De reden is bekend. Wat is de huidige staat van de horeca?

Lees meer >

Waar kan je Licor 43 mee mixen?

Licor 43 combineert Spaanse citrusvruchten met karamel, kruiden en vanille. Er zijn verschillende manieren waarop het drankje gemixt kan worden. We geven je in deze blog een aantal recepten waarin Licor 43 verwerkt is: om je vinger bij af te likken.

Lees meer >

Waarom drank op eikenhout wordt gerijpt

Eikenhout is veruit het meest gebruikte soort hout voor het rijpingsproces. Dat is merkwaardig, omdat er veel soorten bomen zijn. Waarom is dit de houtsoort bij voorkeur om drank op te rijpen?

Lees meer >

Welk glas hoort bij welke drank?

Elke alcoholische drank heeft zijn eigen specifieke karakteristieken. Op hier optimaal van te genieten hebben veel dranksoorten een speciaal ontworpen glas. Welk glas hoort nou bij welke drank?

Lees meer >

Hoe maak je je eigen thuisbar?

Heb jij altijd al je eigen bar willen hebben? Zo kun je te allen tijde vrienden uitnodigen voor een gezellig drankje! Wij leggen je in dit artikel uit hoe je dit kunt realiseren en waar je op moet letten.

 

Lees meer >

Hoe wordt rum gemaakt?

Witte rum is een tropische drank dat een beperkte tijd op houten vaten heeft gerijpt. Ontdek de verschillende methoden om witte rum te maken.

Lees meer >

De smaakprofielen van bourbon

Bourbon is pure verwennerij van Amerikaanse bodem. Het voldoet aan strenge regels waardoor het puur van smaak is. Welke smaken zijn er allemaal?

Lees meer >

Brandy regio's in kaart gebracht

Brandy bestaat al sinds de 14e eeuw en heeft sindsdien de wereld veroverd. We kennen onder andere cognac en armagnac, maar wat zijn de andere belangrijke brandy regio's?

 

Lees meer >

Rum zonder toegevoegde suikers

Het is een misperceptie dat rum zoet is door suikerriet. Zoete rum producten hebben meestal toegevoegde suikers. Houd je van authentieke rum? Bekijk onze rum producten zonder toegevoegde suikers.

Lees meer >

Houdt rum de smaak van suikerriet?

Rum is uniek omdat het suikerriet als grondstof heeft. Vaak wordt verwacht dat rum de zoete smaak van het riet overneemt. Houdt rum de zoete smaak van het suikerriet vast?

Lees meer >

Rum rijpen volgens de soleramethode

Vele bekende rum merken gebruiken de soleramethode. Het zorgt voor een blend van rum uit verschillende jaren met een consistentie kwaliteit.

 

Lees meer >

Witte rum voor gevorderden

Witte rum is een zeer diverse drank. Ontwikkel je smaakpalet door een selectie van de beste witte rum producten. Zo word je uiteindelijke een gevorderde proever.

Lees meer >

De beste witte rum voor cocktails

Denk je aan cocktails, dan denk je aan rum. Met name witte rum vormt de basis tot veel klassieke cocktails. Ontdek welke witte rum het meest geschikt is om je cocktail mee te starten.

Lees meer >

Smaak van rum per eiland

Rum wordt voornamelijk in het Caraïbisch gebied gemaakt. Elk eiland heeft een eigen perceptie op de productie. Ontdek het verschil in smaak per rum eiland.

 

Lees meer >

Pornstar Martini recept

De Pornstar Martini is een veelzijdige cocktail, geschikt voor formele feesten en casual borrels. In dit artikel lees je hoe je deze cocktail zelf maakt, hoe je het serveert en waar de naam vandaan komt.

Lees meer >

Invloed van water in smaak van drank

Er wordt veel water gebruikt bij het maken van alcoholische dranken. Sommige producenten gebruiken een natuurlijke bron als marketingmiddel. Is dit terecht?

Lees meer >

Hoe ontstaat de smaak van whisky

Whisky is misschien wel één van de meest gevarieerde dranken die je kunt kopen. Elke whisky is anders van smaak. Hoe ontstaat deze smaak en welke factoren bepalen het?

Lees meer >

Tequila Sunrise recept

Leer hoe je de perfecte Tequila Sunrise cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Aperol Spritz recept

Leer hoe je de perfecte Aperol Spritz cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Gin & Tonic recept

Leer hoe je een perfecte Gin & Tonic maakt met ons stapsgewijze recept. Ontdek welke gin het beste past bij deze klassieke cocktail. Variaties & geschiedenis inbegrepen.

Lees meer >

Dark & Stormy recept

Leer hoe je de perfecte Dark & Stormy cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Old Fashioned recept

Leer hoe je de perfecte Old Fashioned cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Margarita recept

Leer hoe je de perfecte Margarita cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Martini recept

Leer hoe je de perfecte Martini cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Mai Tai recept

Leer hoe je de perfecte Mai Tai cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Negroni recept

Leer hoe je de perfecte Negroni cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Long Island Iced Tea recept

Leer hoe je de perfecte Long Island Iced Tea cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Mimosa recept

Leer hoe je de perfecte Mimosa cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Bloody Mary recept

Leer hoe je de perfecte Bloody Mary cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Caipirinha recept

Leer hoe je de perfecte Caipirinha cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Scroppino recept

Leer hoe je de perfecte Scroppino cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Espresso Martini recept

Leer hoe je de perfecte Espresso Martini cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Pimm's Cup recept

Leer hoe je de perfecte Pimm's Cup cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Daiquiri recept

Leer hoe je de perfecte Daiquiri cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Cosmopolitan recept

Leer hoe je de perfecte Cosmopolitan cocktail maakt, welke gelegenheid geschikt is voor deze cocktail en waar het naar smaakt.

Lees meer >

Mojito recept

De Mojito is een populaire cocktail met frisse smaken van limoen en munt, ideaal voor warme dagen. Lees in dit artikel hoe je zelf een Mojito maakt en meer over de geschiedenis van deze witte rum cocktail.

Lees meer >

Sex On The Beach recept

Leer hoe je de perfecte Sex On The Beach cocktail maakt voor een warme zomerdag, welke gelegenheid geschikt is voor deze frisse en toegankelijke cocktail en wat de smaak is in dit artikel.

Lees meer >

Piña Colada recept

Leer de lekkerste Piña Colada cocktail maken. Een geliefde mix met unieke smaken van ananas & kokosnoot dat samenkomt in een verleidelijk romige textuur.

Lees meer >

Moscow Mule recept

De Moscow Mule is een verfrissende cocktail op basis van wodka, gemberbier en limoensap.  Lees in dit artikel hoe je zelf een Moscow Mule maakt en meer over de geschiedenis van deze wodka cocktail.

Lees meer >

Amaretto Sour recept

De Amaretto Sour is een klassieke cocktail die een unieke smaak heeft door een perfecte combinatie van amaretto, citroensap en suikersiroop. Leer hoe je deze heerlijke cocktail zelf kunt maken.

Lees meer >

Cuba Libre recept

Leer de lekkerste Cuba Libre cocktail maken. De Cuba Libre is een eenvoudige en verfrissende cocktail bestaande uit rum, limoensap en cola.

Lees meer >

Wat is gin?

Ontdek alles over gin, van de geschiedenis van deze populaire drank tot de verschillende soorten en hoe je ze het beste serveert. Leer alles over gin en word een expert in één keer.

Lees meer >

Wat is fermentatie en gisting?

Leer alles over fermentatie en gisting, de techniek die essentieel is om alcoholische dranken te maken. Ontdek hoe het werkt, de geschiedenis en verschillende methoden.

Lees meer >

Wat is distillatie?

Leer alles over distillatie, de oude techniek waarmee vele dranken zoals gin, wodka en whiskey worden gemaakt. Ontdek hoe distillatie werkt, de geschiedenis en verschillende methoden.

Lees meer >

Alles over absint

Absint is een alcoholische drank gemaakt van alsem, anijs en andere bijzondere kruiden. Het heeft een lange en kleurrijke geschiedenis en er worden wereldwijd veel verschillende soorten absint gemaakt.

Lees meer >

De tradities van mezcal

Mezcal is een belangrijk onderdeel van de Mexicaanse cultuur en tradities. De productie van mezcal wordt van generatie op generatie doorgegeven. Mezcal is nauw verbonden met de identiteit en de trots van de mensen in de regio's waar het wordt gemaakt.

Lees meer >

Druifsoorten en hun invloed op cognac

Hoe beïnvloeden deze druifsoorten de smaak van de uiteindelijke cognac? Een interessante vraag, om een cognac beter te kunnen begrijpen. We bekijken per druifsoort wat de unieke eigenschappen zijn.

Lees meer >

Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

Mousserende wijn is sprankelend en zoet. Hoe komt dit tot stand? Er zijn verscheidene methoden om mousserende wijn te maken, en we bespreken ze allemaal.

Lees meer >

De populairste premix dranken van nu

Zin in een lekkere cocktail maar niet om te mixen? Met de opkomst van pre-mix cocktails kan je gemakkelijk genieten van een mix. Wat zijn de lekkerste van dit moment?

Lees meer >

Dit kan je met pure alcohol maken

Pure alcohol is te koop bij Topdrinks. Met pure alcohol kan je zelfgemaakte likeuren bereiden. We geven je informatie over alle zaken rondom pure alcohol.

Lees meer >

Wat is een brut champagne?

Je hebt champagne en je hebt brut champagne. Een term die vaakt op de royale flessen prijkt. Het geeft aan wat voor een zoetheid je mag verwachten.

Lees meer >

Hoe je mousserende wijn moet ontkurken en serveren

Een mooie fles mousserende wijn steelt de show. Je maakt het feest compleet door je exclusieve wijn op de correcte manier te ontkurken en serveren.

Lees meer >

Wat is Vintage champagne?

Vintage champagnes zijn meesterwerken. Het is een champagne variant waarvan de druiven uit hetzelfde oogstjaar komen. Dit gebeurd alleen in uitzonderlijke oogstjaren.

Lees meer >

Hoe komt bourbon aan zijn naam?

Bourbon is een naam met een Frans sausje eroverheen. Waar het precies vandaan komt weet niemand. Er zijn wel een aantal theorieën achter het ontstaan.

Lees meer >

Probeer eens een gerijpte tequila

Gerijpte tequila's zijn een categorie op zichzelf. Erg fijn voor pure consumptie om zo de smaken optimaal te ontleden. Ontdek waarom je gerijpte tequila's moet proberen.

Lees meer >

Het verschil tussen mezcal en tequila

Tequila en mezcal lijken erg veel op elkaar. Er zitten een aantal verschillen tussen de gebruikte grondstoffen en productiemethoden. Welke vind jij lekkerder?

Lees meer >

Waar kun je Pisang Ambon mee mixen?

Pisang Ambon is een verfrissend en exotisch drankje. Je kan er verscheiden mixdranken en cocktails uit maken. Zoals een Vertigogo of een Pisang Martini.

Lees meer >

Waar wordt Passoã van gemaakt?

Passoã Passion Drink wordt gemaakt van passievrucht. Een tropische vrucht dat uit Brazilië komt. Lees het verhaal achter het ontstaan van dit fruitige drankje.

Lees meer >

Verrassende ingrediënten in gin

Gin is ontzettend veelzijdig en smaakvol. Elke gin maakt gebruik van een unieke combinatie van botanische ingrediënten. Ontdek de meest verrassende botanicals.

Lees meer >

Reizen met je favoriete drankjes

Ga je deze zomer op reis en weet je niet welke dranksoort je wilt meenemen? In deze blog vertellen wij je alles over welke dranksoort je mee kunt nemen naar welke vakantiebestemming.

Lees meer >

Hoe wordt gin gemaakt

Gin is bekend van de cocktail Gin- & Tonic, maar hoe komt deze drank eigenlijk aan zijn typische smaak? We vertellen je er alles over in deze blog.

Lees meer >

Waar kun je wodka mee mixen

Wodka kun je als mixdrankje, cocktail of puur drinken. In dit blog vertellen we je de lekkerste manieren om wodka te mixen tot mixdrankje of cocktail.

 

Lees meer >

Het verhaal achter Pisang Ambon

Pisang Ambon is het gifgroene drankje met sterke bananensmaak dat elke Nederlander wel eens geproefd heeft. De Pisang Ambon heeft meer dan 60 jaar geschiedenis en is daardoor een echte klassieker.

Lees meer >

Waar kun je Passoa mee mixen?

Passoa ken je misschien wel van de fruitige, tropische mixdrankjes. Passoa is namelijk zeer veelzijdig. Ben je benieuwd waar je Passoa mee kunt mixen?

Lees meer >

Hoe is Gin & Tonic ontstaan

De Gin & Tonic wordt overal ter wereld gedronken en elke barman kan hem wel maken. Wie heeft deze legendarische cocktail ooit verzonnen en wat is het verhaal erachter?

 

Lees meer >

Beste mousserende wijn voor deze zomer

Bekroon de zwoele zomeravond met de beste bubbels. Ontdek wat de beste mousserende wijnen voor deze zomer zijn. 

Lees meer >

Hoe wordt champagne gemaakt

Feestelijker of frisser dan champagne vind je haast niet. Maar hoe is deze exclusieve wijn eigenlijk ontstaan? En hoe maak je eigenlijk een echte champagne?

Lees meer >

Opkomende dranken in 2023

In 2023 staat creativiteit en beleving centraal. Zélf een drankje maken dat helemaal bij jouw smaak past. Of een keer kiezen voor een premium likeur. In dit artikel lichten we de opkomende dranken en trends van 2023 uit.

Lees meer >

Beste manieren om champagne te bewaren

Champagnes zijn er om van te genieten, maar wat als je fles niet leeg is. Dan wil je de champagne zo lang mogelijk bewaren. Ontdek wat de beste manieren zijn om champagne te bewaren

Lees meer >

Dranken met de minste calorieën

Alcoholische dranken kunnen veel calorieën bevatten. Niet erg handig als je gewicht kwijt wilt. Welke dranken zijn dan wel geschikt om te nemen als je op de lijn wilt letten?

Lees meer >

De smaakprofielen van rum

Er zijn verschillende soorten rum die allemaal hun eigen, unieke kleuren en smaakprofielen hebben. Ontdek welke soorten er allemaal en wat het beste bij jouw smaak past.

Lees meer >

Alles over grappa

Grappa is een Italiaans gedistilleerde alcoholische drank. Normaliter wordt het na het eten geserveerd om de vertering van zwaardere maaltijden te bevorderen.

Lees meer >

Smaakprofielen van whisky

Whisky wordt al honderden jaren gemaakt. Door de eeuwen heen zijn er talloze varianten en combinaties van smaken ontstaan. Topdrinks neemt je mee in de bekendste smaakprofielen van whisky.

Lees meer >

Hoe wordt wodka gemaakt?

Wodka is in principe niet meer dan water en distillaat uit een suiker- of zetmeelhoudende grondstof. Hierbij zijn de meeste gebruikte soorten aardappels of druiven. Ook zijn er wodka’s die gemaakt zijn van suikerbiet, rijst of zelfs sojabonen.

Lees meer >

Hoe is brandy ontstaan?

Wat valt allemaal onder de term brandy en hoe is het ontstaan? Lees alles in ons artikel en ontdek dat het Nederlandser is dan het klinkt.

Lees meer >

Maak je eigen limoncello

Grote kans dat wanneer je wel eens in Italië bent geweest, je een ijskoud glaasje limoncello hebt gedronken. Een fris en zomers drankje gemaakt van citroenen. Wat heb je nog meer nodig?

Lees meer >

Hoe heet Spaanse mousserende wijn?

In Spanje maken ze een unieke mousserende wijn. Deze Spaanse mousserende wijn heet cava. Dit soort wijn is goed te combineren met allerlei soorten Spaanse delicatessen zoals Iberico-ham en olijven.

 

Lees meer >

Wat maakt premium wodka nou zo premium

Liefhebbers kiezen een wodka van hoge kwaliteit. Deze zogenaamde premium wodka’s zijn van de allerbeste kwaliteit. Leer in dit artikel wat een premium wodka nou precies premium maakt.

Lees meer >

De smaakprofielen van wodka

Wodka wordt over de hele wereld geproduceerd en er zijn talloze varianten met allemaal hun eigen smaakprofielen. Wil je meer weten over wodka en ben je benieuwd wat je allemaal kunt proeven in deze veelzijdige drank?

Lees meer >

Verschil tussen cognac en brandy

Cognac en brandy worden vaak in één adem genoemd. Dit komt omdat deze begrippen nauw met elkaar verbonden zijn. Toch zijn er grote verschillen tussen de twee. Cognac en brandy zijn namelijk niet helemaal hetzelfde

 

Lees meer >

Vaderdag drankcadeau

Vader weet wat lekker is. Het juiste cadeau voor hem vinden kan soms lastig zijn. Met onze selectie van vaderdag drankcadeaus wordt je zoektocht een stuk makkelijker.

Lees meer >

Waar wordt tequila van gemaakt?

Tequila is een Mexicaans drankje dat wereldwijd wordt gedronken. Het is een gedistilleerde drank met een interessante ontstaansgeschiedenis. Ontdek waar tequila vandaan komt en hoe het wordt gemaakt.

Lees meer >

Beste manieren om brandy te drinken

Brandy kan een heerlijk warm gevoel geven tijdens een koude winter. Om op de beste manier van je glaasje brandy te genieten, moet je deze op de juiste manier drinken. Ben je benieuwd hoe je brandy het beste kunt drinken?

Lees meer >

Beste manieren om gin te drinken

In eerste instantie wordt gin met de bekende Gin & Tonic gelinkt. Er zijn meerdere manieren om optimaal van je gin te genieten. Ontdek de beste manieren om gin te drinken. Zowel puur als in de mix.

Lees meer >

De geschiedenis van Jägermeister

Jägermeister is wereldberoemd, maar wat is eigenlijk het verhaal achter dit kruidige drankje? In dit artikel vertellen we je over de rijke geschiedenis van Jägermeister en hoe je Jägermeister het beste kunt gebruiken.

Lees meer >

Maak de beste Jägermeister shots

Jägermeister is razend populair en wordt vaak tot de meest unieke shots verwerkt. Ben je op zoek naar inspiratie en wil je weten hoe je de beste Jägermeister shots maakt?

 

Lees meer >

Moederdag drankcadeau

Het hele jaar door verdient jouw moeder het allerbeste, maar op Moederdag net dat ene beetje extra. Op deze speciale dag zetten we alle moeders in het zonnetje. Hoe wil je dit jaar je waardering voor moeder uiten?

Lees meer >

De gezelligste paascocktails

Pasen komt er weer aan en dat betekent gezellig samen genieten van de lekkerste gerechten met je familie en vrienden. Wij hebben de lekkerste cocktailrecepten voor je uitgezocht, zodat jij genoeg tijd over hebt voor het zoeken van paaseitjes!

Lees meer >

Zonnige lentecocktails

De dagen worden langer, de temperaturen worden hoger, oftewel de lente staat weer voor de deur. Met het zonnige weer, passen ook zonnige, frisse cocktails. Wij hebben een paar heerlijke varianten voor u uitgezocht.

Lees meer >

Leeftijdsaanduidingen bij brandy en cognac

Brandy is een verfijnde drank, dat enkele jaren op vaten moet rijpen. Hierdoor krijgt het een leeftijdsaanduiding. Wat betekenen de leeftijdsaanduidingen bij brandy en cognac?

Lees meer >

Opkomst van lokale bierbrouwer

Nederlanders zijn continu op zoek naar nieuwe ervaringen. Dat verklaart de opkomst van lokale (speciaal) bierbrouwers. Met inmiddels al meer dan 600 brouwerijen in alleen Nederland, is de keuze groter dan ooit.

Lees meer >

Verschil tussen alcoholpercentage van whisky's

Whisky komt in veel verschillende soorten voor. De meeste doorsnee varianten bevatten 40% alcohol in. Toch zijn er genoeg flessen die een hoger percentage bevatten. Hoe komt dit?

Lees meer >

Hoe ontstaat de smaak van whisky

De oorsprong van gin gaat terug tot in de late Middeleeuwen. Toen er voor het eerst werd geëxperimenteerd met het distilleren van alcoholische dranken. De oorsprong van gin ligt in Nederland en België, waar het bekend staat als jenever.

Lees meer >

Beste gins van 2023

Wat is jouw favoriete gin om te drinken? Met ijs of als Gin & Tonic? Door het aanbod met meer dan honderden gin soorten is het moeilijker dan ooit om dé gin te vinden die jij het lekkerst vindt.  Topdrinks heeft een lijst gemaakt van de beste gins van 2023!

 

Lees meer >

Hoe maak je zelf gin?

Geniet jij ook van de botanische smaken van gin? Het is best makkelijk om je eigen stijl te maken. In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk en snel je eigen kunt maken.

Lees meer >

Wat is het verschil tussen wodka, jenever en gin?

Wodka, jenever en gin zijn razendpopulaire dranken. Op het eerste oog lijken ze compleet verschillend, maar als je in de historie duikt blijkt dat ze meer van elkaar hebben dan je denkt. Ontdek in ons artikel wat het verschil en de gelijkenissen zijn tussen wodka, jenever en gin.

Lees meer >

Wat is pisco en hoe smaakt het?

Pisco is een Zuid-Amerikaanse brandewijn waar veel over te leren valt. Wat zit er bijvoorbeeld allemaal in en waar smaakt het naar? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over pisco.

Lees meer >

De beste manier om Pisco Sour te maken

Pisco Sour is de meest populaire cocktail wat je kunt maken vanuit pisco. Het is de nationale drank van Chili en Peru. Ontdek in dit artikel hoe je de beste Pisco Sour cocktail kunt maken.

Lees meer >

De geschiedenis van wodka

Wodka is een puur distillaat en bruikbaar voor veel toepassingen. De naam verklapt dat het een Oost-Europese afkomst heeft. Het is echter niet duidelijk welk land het nou écht heeft uitgevonden. Ontdek meer over de geschiedenis van wodka in ons artikel.

Lees meer >

De link tussen Tennessee whiskey en bourbon

Tennessee whiskey en bourbon zijn twee dranken die nauw met elkaar verbonden zijn. Allebei hebben ze hun oorsprong in Amerika liggen, maar toch zijn ze niet allebei hetzelfde. Lees in dit artikel wat de gelijkenissen en verschillen tussen Tennessee whiskey en bourbon zijn.

Lees meer >

Waarom je geen alcohol mag kopen in Lynchburg, Tennessee

Lynchburg, Tennessee is de thuishaven van Jack Daniel's. De stad ligt in een zogeheten dry county waardoor je hier geen alcohol mag kopen. Hoe is deze vreemde situatie tot stand gekomen? We leggen het je uit in dit artikel.

Lees meer >

Drankcadeau voor de feestdagen

Op zoek naar een leuk cadeau om te geven? Met een drank cadeau maak je iedereen blij! Vind het meest geschikte cadeau met onze drank cadeauzoeker. Speciaal ingericht voor de feestdagen.

Lees meer >

Cocktails voor de kerst

Met de kerstdagen voor de deur wordt het tijd om uit te pakken. Niet allen de kadootjes onder de boom, maar ook met de drankjes op tafel. Wij hebben zes heerlijke cocktail recepten voor je verzameld. Inclusief een boodschappenlijstje.

 

Lees meer >

Champagnes voor het kerstdiner

Kerst is bij uitstek geschikt om eens goed uit te pakken met een goede wijn. We hebben daarom onze wijnexperts ingeschakeld en hebben hen de proef op de som laten nemen: welke wijn mag nou absoluut niet ontbreken tijdens jouw kerstdiner? Hun conclusie lees je hieronder. Lees je mee?

Lees meer >

Invloed van kleurstof op whisky

Het toevoegen van E150 kleurstof aan whisky is een veelbesproken onderwerp. Om de voor en tegenstanders beter te begrijpen hebben we uitgezocht wat de invloed van kleurstoffen op whisky is.

 

Lees meer >

De cocktails van Louers Vodka

Louers Vodka is voor de liefhebber van premium wodka. Dit merk van Nederlandse kom-af zorgt voor de ultieme smaakervaring. Louers Vodka komt ook goed tot zijn recht in een mix. Bekijk de cocktails aangeraden door Louers Vodka.

 

Lees meer >

Reposado en añejo tequila's om rustig te nippen

De wereld van tequila’s kan overweldigend zijn. Van blanco’s tot extra añejo’s, er zijn duizenden tequila’s op de markt. Daarom willen wij je met behulp van dit artikel helpen om jouw ideale tequila te vinden om eens in alle rust te proberen.

Lees meer >

Blijf ontdekken

Wil je meer leren over merken en hun achtergronden? In ons merkoverzicht lees je alles de grote merknamen. Bijvoorbeeld over de ontstaansgeschiedenis, interessante producten of lekkere cocktails.