Japan

90 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 90 results

Producten 1 tot 24 van 90 in totaal

Voordelen van Japanse whiskey online bestellen bij Topdrinks

Ben je op zoek naar een Japanse whiskey? Altijd goed idee! Het maakt niet uit of je er zelf van gaat genieten, of iemand anders blij mee gaat maken.

Bij Topdrinks vind je een breed assortiment aan Ierse whiskey’s. We werken hard om dit verder uit te breiden. Bekijk onze producten en bestel ze gemakkelijk online.Binnen een paar klikken kan je jouw Irish whiskey naar keuze bestellen. 

Welke soorten Japanse whiskeys zijn er?

Japanse whisky kent een divers assortiment dat de traditie en innovatie van de Japanse cultuur weerspiegelt. Soorten variëren van single malts en blends tot grain whisky’s. "Pure Malt" whisky’s, een blend van alleen malt whisky's, zijn ook populair. Hoewel de soorten vergelijkbaar zijn met die in Schotland, hebben ze een uniek Japans karakter.

Dit unieke karakter komt deels door het gebruik van inheemse gistsoorten en lokaal bronwater, vaak uit berggebieden, wat een subtiele invloed heeft op de smaak. Daarnaast draagt de Japanse focus op vakmanschap en detail bij aan de finesse en complexiteit van de eindproducten.

Het grootste verschil tussen Japanse en Schotse whisky

Een belangrijk onderscheid tussen Japanse en Schotse whisky is de benadering van het productieproces. Waar Schotse distilleerderijen vaak streven naar een consistente ‘huisstijl’, focust de Japanse methode zich op veelzijdigheid binnen één distilleerderij. Dit komt tot uiting in het eindproduct waarbij Japanse whisky's vaak meer gelaagde, subtiele smaken kennen.

Smaakprofielen van Japanse whiskey

Japanse whisky’s staan bekend om hun verfijning en balans. Ze kunnen variëren van licht en bloemig tot rijk en rokerig, maar ze hebben vaak een meer subtiele complexiteit dan hun Schotse tegenhangers. Fruitige noten van appel en perzik zijn niet ongebruikelijk, net als een subtiele hint van umami, de "vijfde smaak".

Geschiedenis van Japanse whiskey

De geschiedenis van Japanse whisky begint in de vroege 20e eeuw, toen Shinjiro Torii en Masataka Taketsuru de grondslagen legden voor een geheel nieuwe industrie in Japan. Torii was een succesvolle wijnimporteur die de Suntory-distilleerderij oprichtte, de eerste echte whiskydistilleerderij van Japan. De distilleerderij, oorspronkelijk bekend als Kotobukiya, werd geopend in 1923 en lanceerde zijn eerste product, Suntory Whisky Shirofuda (Witte Etiket), in 1929.

Masataka Taketsuru, aan de andere kant, was een in Japan geboren zoon van een sakebrouwersfamilie. Hij ging naar Schotland om het geheim van whisky maken te ontrafelen en studeerde daar chemie. Hij werkte bij verschillende Schotse distilleerderijen en leerde de kunst van het whisky maken. Na zijn terugkeer naar Japan werd hij ingehuurd door Torii en speelde een sleutelrol bij de oprichting van de Suntory-distilleerderij.

Na een aantal jaren samenwerking besloot Taketsuru zijn eigen pad te volgen. In 1934 stichtte hij Nikka Whisky en bouwde de Yoichi-distilleerderij op Hokkaido, gekozen vanwege het klimaat en de natuurlijke omgeving die vergelijkbaar waren met die van Schotland.

Deze twee pioniers legden de basis voor wat nu een bloeiende en internationaal erkende industrie is. Hun invloed is tot op de dag van vandaag zichtbaar, zowel in de kwaliteit als in het unieke karakter van Japanse whisky's.

Hoe wordt Japanse whiskey gemaakt?

Japanse whisky wordt over het algemeen geproduceerd volgens methodes die lijken op die van Schotse whisky. Echter, Japan heeft unieke soorten gist en gebruik van zuiver bronwater, vaak uit berggebieden. Daarnaast gebruiken Japanse distilleerderijen verschillende soorten vaten voor het rijpingsproces, inclusief umeshu (pruimenlikeur) en sakévaten.

Belangrijkste distilleerderijen in Japan

De bekendste distilleerderijen in Japan zijn Suntory en Nikka. Suntory bezit o.a. de Yamazaki- en Hakushu-distilleerderijen, terwijl Nikka eigenaar is van de Yoichi en Miyagikyo distilleerderijen. Daarnaast zijn er kleinere distilleerderijen zoals Chichibu en Mars die ook erkenning krijgen voor hun kwaliteitswhisky’s.

Japanse whiskey aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks profiteer je van scherpe en voordelige prijzen. Wij proberen onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop zijn er periodiek verschillende kortingsacties bij onze favoriete merken en producten. Dus houd de aanbiedingen pagina goed in de gaten voor de laatste acties! 

Verzending van jouw online whisky bestelling

Bij Topdrinks vinden we het belangrijk dat jouw pakketje discreet en veilig wordt afgeleverd. Daarom werken wij nauw samen met PostNL, zodat jouw pakketje altijd van een Track & Trace code wordt voorzien. 

Wij verpakken onze pakketjes met de juiste materialen om ervoor te zorgen dat de producten niet beschadigd worden geleverd. Zo is ons breukpercentage tijdens levering slechts 0,05%. En het allermooiste? Voor 22:30 uur besteld? Morgen in huis! 

Koop populaire en exclusieve Japanse whiskey merken online

Topdrinks is een webwinkel gespecialiseerd in het aanbieden van een premium en exclusief aanbod in alcoholische dranken. Wij bieden een breed assortiment aan dranken van bekende merken en exclusieve merken. Met onze webwinkel willen we jou een uniek moment bezorgen!