Jenever

Sterke Dranken

Bij Topdrinks kun je je hart ophalen aan een uitgebreid scala aan sterke dranken. Of je nu een liefhebber bent van tequila, sambuca of authentieke jenever, wij hebben voor elk wat wils. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 21:30 uur besteld. Je bestelling wordt discreet en veilig afgeleverd!

85 producten

Van hoog naar laag sorteren

1-24 of 85 results

Producten 1 tot 24 van 85 in totaal

Jenever is de voorvader van de populaire gin. Het is door de Nederlanders uitgevonden en is door de eeuwen heen tot in perfectie verbeterd. Met name het vakmanschap van korenwijn moet minstens zo lekker zijn als een fles gin.

Bestel jenever bij Topdrinks en geniet van een exclusief en breed aanbod van dit Nederlandse distillaat. Onze producten worden de volgende dag bezorgd wanneer je voor 22:30 uur besteld. En het wordt discreet en veilig afgeleverd!

Voordelen van jenever online bestellen bij Topdrinks

Wat zijn de voordelen als je jenever en korenwijn online bestelt bij Topdrinks? Dat zijn er velen! We hebben een uitgebreid assortiment jenever en korenwijn, waardoor er bij ons geen nee te koop is. Daarnaast voegen we regelmatig nieuwe jenever en korenwijn toe aan ons assortiment, waaronder unieke bottlings of limited edition brandy.

De beste jenever en korenwijn, komt rechtstreeks uit Nederland en daarom hebben we een sterke relatie met onze leveranciers. Zo kunnen we onze klanten de allerbeste prijzen bieden. Daarnaast hebben we regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen en voegen we constant nieuwe aanwinsten aan ons assortiment toe. Wacht dus niet langer en bestel één van die lekkere jenevers of korenwijnen op Topdrinks.nl.

Welke jenever past bij mij?

Jenever en korenwijn, kunnen we in een aantal categorieën verdelen. Het smaakprofiel van de verschillende jenevers, zijn namelijk erg verschillend door verschillen in het alcoholpercentage en in het productieproces. We onderscheiden de volgende vier categorieën.

Jonge jenever

Jonge jenever mag uit maximaal 15% moutwijn bestaan en moet en een alcoholpercentage hebben van minimaal 35%. Tegenwoordig worden veel jonge jenevers zonder moutwijn geproduceerd.

Oude jenever

Oude jenever daarentegen, moet minimaal 15% moutwijn bevatten. Moutwijn geeft een karakteristieke, zoete graansmaak aan de jenever en is daardoor onmisbaar. Ook oude jenever moet minimaal 35% alcohol bevatten. Sommige oude jenevers worden gekleurd met karamelkleurstof, om zo een onderscheid te kunnen maken tussen jong en oud. Een lang gerijpte jenever zal echter deze kleuren van het hout waarop het gerijpt werd, krijgen.

Korenwijn

Korenwijn is een soort jenever dat uitsluitend met granen mag worden geproduceerd. Het is een natuurlijke jenever zonder smaakstoffen, die uit minimaal 38% alcohol moet bestaan. Daarnaast moet er in korenwijn, minimaal 51% moutwijn aanwezig zijn.

Moutwijn of graanjenever

Moutwijn, ook wel graanjenever genoemd, moet uiteraard voor 100% uit graan bestaan. Daarnaast moet de alcohol waarmee de graanjenever wordt geproduceerd, ook volledig met graan gemaakt zijn. Moutwijn wordt gebruikt voor de productie van jenever.

Een jonge jenever heeft door het lage moutwijnpercentage een frisse, kruidige en scherpe smaak. Oude jenever heeft door het hoge moutwijnpercentage echter een zeer zachte en graanachtige smaak. Welke jenever je moet kiezen, ligt er dus maar net aan van wat voor soort alcohol je houdt.

Koop populaire en exclusieve jenever merken online

De experts van Topdrinks hebben passie voor het vak en kiezen met veel zorg de allerbeste jenever uit. We voegen regelmatig nieuwe aanwinsten aan onze webshop toe. Voor ons is jenever niet alleen een product, maar een levensstijl. We zorgen dan ook dat er voor iedereen een jenever te vinden is in onze webshop.

Bij ons vind je populaire en speciale bottlings jenever en korenwijn. Ben je op zoek naar een exclusief cadeau of wil je jezelf graag verwennen met een heerlijke fles exclusieve jenever of korenwijn? Je vindt het allemaal in onze webshop. Bij Topdrinks bieden we meer dan 60 verschillende soorten jenever en korenwijn aan, waaronder de merken Hooghoudt, Bokma, Boomsma, De Kuyper en nog veel meer. Zo is er voor iedere voorkeur en ieder budget een jenever of korenwijn te vinden in ons assortiment.

Beste manier om jenever te drinken

Het drinken van jenever en korenwijn gaat gepaard met vele tradities. Dit maakt het zo mooi om jenever of korenwijn te drinken. Eén van de belangrijkste tradities is het gebruiken van het juiste glas. Jenever moet worden gedronken in een traditioneel jeneverglas van 30 ml of een oer-Hollands tulpglas.

Daarnaast moet de jenever aan de tafel worden ingeschonken. Dit is belangrijk, want het glas moet zo vol zitten dat de jenever als het ware bol bovenop het glas staat. Met zo’n vol glas kun je dus niet meer lopen. Wanneer de fles tijdens het inschenken eerder leeg is dan het glas vol is, is het traditie dat de drinker dit glas gratis mag leegdrinken. Dit heet “kasteleinsborrel”.

Jenever moet op kamertemperatuur worden gedronken. Wanneer je de jenever koelt, zul je de complexe smaken van de jenever niet meer kunnen proeven. Naast de jenever of korenwijn, wordt ook wel een glas bier geschonken. Dit heet een “kopstootje”.

Jenever aanbiedingen bij Topdrinks

Bij Topdrinks hebben we regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen. Was je dus van plan om een jenever of korenwijn uit te proberen? Kijk dan eerst eens op onze aanbiedingspagina. Geen aanbieding op het moment? Wees niet getreurd: bij ons vind je altijd de beste prijzen.

Met onze aanbiedingen kun je regelmatig nieuwe jenever of korenwijn ontdekken. Bestel bijvoorbeeld eens een unieke jenever voor een voordelige prijs, of verwen jezelf met een limited edition korenwijn. We bieden de favoriete merken van onze klanten, voor zeer scherpe prijzen. Houd onze jenever en korenwijnpagina in de gaten voor de beste aanbiedingen van het moment.

Verzending van online jenever bestelling

We verzenden je bestelling zo snel mogelijk met PostNL. Je bestelling wordt stevig verpakt. Hierdoor hebben we een breekpercentage van maar 0,05%. We verzenden je bestelling razendsnel vanuit ons magazijn in Nederland. Daarnaast maken we gebruik van een discrete verpakking.

Volg je bestelling met je persoonlijke Track & Trace-code en ontvang je favoriete drankje binnen korte tijd op de mat. Mocht je vragen hebben over je bestelling, neem dan contact op met onze klantenservice. We staan je graag te woord.

Hoe wordt jenever gemaakt?

De productie van jenever en korenwijn, begint bij de moutwijn. Deze wijn kan van verschillende granen worden gemaakt, waaronder rogge, gerst en maïs. De granen worden geweekt in water, waardoor de enzymen het zetmeel in het graan omzetten naar suikers. Hier wordt gist aan toegevoegd, waardoor er alcohol ontstaat. Deze vloeistof wordt maximaal drie keer gedistilleerd, waarna je moutwijn krijgt. De moutwijn is erg belangrijk voor de smaak van de jenever en korenwijn.

Hierna worden er jeneverbessen en in sommige gevallen andere specerijen aan de alcohol toegevoegd. Dit kan gebeuren door de ingrediënten te weken in de alcohol tijdens de distillatie of door maceratie, waarbij er een mandje met ingrediënten in de ketel wordt gehangen, waar de alcohol doorheen komt tijdens de distillatie. Bekende ingrediënten zijn koriander, kaneel, vanille, engelwortel en de schillen van citrusvruchten.

Of de jenever vervolgens jong, oud of korenwijn wordt, hangt af van het percentage moutwijn dat er toegevoegd wordt. De moutwijn zorgt voor een heerlijke, zachte graansmaak in de jenever en korenwijn. Om de jenever meer complexiteit te geven, wordt deze vaak nog op hout gerijpt. Oude jenever wordt soms gerijpt in vaten waar eerder sherry, port of bourbon in werd gerijpt. Dit geeft nog eens extra diepgang aan de jenever.

De geschiedenis van jenever

Jenever, ook bekend als genever of Hollands, is een gedistilleerde drank die zijn oorsprong vindt in Nederland en België. De geschiedenis van deze drank gaat terug tot de middeleeuwen, toen alchemisten en monniken experimenteerden met de distillatie van verschillende vloeistoffen in een poging om een "levenselixer" te maken. Men geloofde dat dit elixer geneeskrachtige eigenschappen had, vandaar ook de naam "jenever", afgeleid van het Latijnse woord voor jeneverbes ("juniperus"), een van de belangrijkste ingrediënten. De jeneverbes werd gebruikt om de bittere smaak van het distillaat te maskeren en gaf de drank zijn kenmerkende smaak.

In de 17e eeuw kreeg jenever commerciële betekenis, vooral in Nederland, waar het snel populair werd als een goedkoop en makkelijk te produceren alternatief voor geïmporteerde dranken zoals Franse brandewijn. Vooral in steden als Amsterdam, Rotterdam en Schiedam ontstonden talrijke stokerijen. Jenever werd ook een belangrijk exportproduct en ging mee met de Nederlandse zeelieden op hun wereldreizen, wat bijdroeg aan de verspreiding van de drank. Tijdens oorlogen werd jenever uitgedeeld aan soldaten om de moed erin te houden, wat leidde tot de uitdrukking "Dutch Courage."

Na verloop van tijd ontwikkelden zich verschillende stijlen en varianten van jenever, zoals "oude jenever" en "jonge jenever," die verschillen in smaak, kleur en productiemethode. Terwijl de oude stijl een robuustere, moutige smaak heeft en vaak wordt gerijpt in houten vaten, is de jonge jenever neutraler van smaak en lijkt deze meer op hedendaagse gin, een drank die ook zijn oorsprong vindt in jenever. Hoewel jenever in populariteit is ingehaald door andere gedistilleerde dranken zoals whisky en vodka, blijft het een belangrijk onderdeel van de Nederlandse en Belgische drankcultuur en wordt het nog steeds veelvuldig gebruikt in cocktails en als basis voor andere dranken.

Jenever kopen bij Topdrinks

Bij Topdrinks vind je de beste jenever en korenwijnen voor de beste prijs; of je nu op zoek bent naar een oud jenever met warme, zoete graansmaken of een jongere jenever met scherpe en kruidige tonen. We verzenden je bestelling snel en stevig verpakt in een discrete doos. Zo hoef je je dus geen zorgen te maken over vragen van die vervelende buren.