malibu rum topdrinks cocktail

Malibu - De zon in een fles 

Malibu is de bekendste en meest verkochte rum met kokosnoot smaak. Malibu wordt gemaakt op Barbados. Het is een drank die wordt gemaakt op basis van rum, maar is veel zoeter dan rum. Omdat het alcoholpercentage 21% is, is het zeer goed puur te drinken, maar ook lekker om te mixen. Het is het perfecte drankje voor de zomer. De drank wordt gebotteld in Dumbarton in Schotland. De rum waarmee het drankje wordt gemaakt, komt uit het Caribisch gebied. De bekendste variant Malibu is de kokosvariant, maar daarnaast zijn er nog meer. Er zijn ook smaken zoals mango, ananas, perzik, banaan, peer, passievrucht, watermeloen en limoen. Het is net de zon in een fles, een heerlijk tropisch drankje met een zachte en verfrissende smaak. De drank zit in een witte fles met een palmboom en een zonsondergang als illustratie. De drank is helder, kleurloos en stroperiger dan rum. De kenmerkende smaak van Malibu komt van de combinatie van Caribische rum met zijn natuurlijke kokossmaak en hoge kwaliteit suikerriet.

Bekijk hier meer informatie over elke soort Malibu

Geschiedenis van Malibu

In 1893 begon het verhaal voor Malibu. Het drankje is gemaakt door de West Indies Rum Distillery Ltd., een fabrikant die nu nog steeds verschillende rum merken produceert. Het was eigenlijk de bedoeling dat Malibu er voor zou zorgen dat het makkelijker zou worden voor barmannen om de Piña Colada-cocktail te maken. Eerst werd deze drank geproduceerd op Curaçao, maar sinds 1980 is de productie van de drank verhuist naar Barbados. In 2008 kreeg Malibu 8 verschillende medailles in verschillende internationale drankwedstrijden.

Malibu nú drinken

malibu rum topdrinks cocktail
 

Title

Malibu Piña Colada

malibu rum topdrinks cocktail
Met Malibu original
  1. Neem een shaker en doe daar ijs in.
  2. Voeg 30 ml Malibu original, 30 ml kokosmelk, 30 ml ananassap en 1 eetlepel gecondenseerde melk toe aan de shaker.
  3. Schut ongeveer 60 seconden de ingrediënten goed door elkaar.
  4. Vul een glas met ijs en schenk het drankje over het ijs in het glas.
  5. Voeg als laatste een stukje ananas en een parapluutje toe aan de rand van het glas als garnering.

Een van de bekendste drankjes met Malibu is de Piña Colada. Sinds 1978 is de Piña Colada de officiële drank van Puerto Rico. Het verhaal gaat dat de cocktail is bedacht door een barman in San Juan in 1954. In het Spaans betekent de naam “gezeefde ananas”. 

Tip: Om het drankje nog tropischer te maken kan je in plaats van ananassap ook een verse ananas uit persen of pureren in een blender.

Malibu Lime Mojito

malibu rum topdrinks cocktail
Met Malibu lime
  1. Doe muntblaadjes en ijs in een glas.
  2. Voeg 50 ml Malibu lime, 100 ml soda water en 15 ml verse limoen sap toe aan het glas.
  3. Roer de mix goed door elkaar.
  4. Garneer het glas met muntblaadjes en een limoenschijfje.

De naam van de mojito heeft geen duidelijke herkomst. Het kan komen van de naam van de mojotsaus waar soms citroen door gemengd wordt, maar het kan ook van het Spaanse woord mojando komen, dat “nat” betekent. Van origine was de mojito bedoeld als medicijn.

 

Ontdek hier alle dranken van Malibu