Malibu

’s Werelds beste kokosnootlikeur

Proef de heerlijke kokosnootmelange die je meeneemt naar Barbados. Malibu is een verfijnde melange van rum en kokosnoot die zijn smaak te danken heeft aan natuurlijke kokosnootaroma’s en pure rietsuikers van de hoogste kwaliteit. Malibu wordt al sinds 1893 gemaakt in het Caribische gebied. Het is een zomerse drank, afkomstig van een zonnige plek. Sinds deze kokosnoot en rum melange is ontstaan is het wereldwijd uitgegroeid tot de nummer één kokoslikeur. Geliefd door velen en zeer geschikt als mix in cola of bijvoorbeeld jus d’orange.

Over de herkomst

Hoe het begon

De oorsprong van Malibu gaat terug tot de jaren 70, toen de oprichter van Caribische rumproducent West Indies Rum Distillery, Tom Jago, op zoek was naar een manier om de verkoop van rum in de Verenigde Staten te stimuleren. Hij bedacht het idee om rum te combineren met kokosnootsmaak en lanceerde de drank onder de naam "Malibu" als een exclusieve variant van rum. De naam Malibu is afgeleid van het gelijknamige Californische strand, dat bekend staat om zijn ontspannen levensstijl en surfcultuur. Het merk gebruikte deze associatie om Malibu te positioneren als een drank die perfect past bij een zorgeloze en feestelijke levensstijl. In de jaren 90 werd Malibu een populaire drank in de Verenigde Staten en Europa, vooral in de zomermaanden. Het merk breidde zijn assortiment uit met verschillende smaken, zoals ananas en mango, en begon met het promoten van Malibu als een veelzijdige drank die kan worden genoten als een mixdrankje of puur over ijs.

Smaak van Malibu

Malibu kokosnootlikeur heeft een zoete en tropische smaak met een sterke kokosnootaroma en een hint van vanille. Het heeft een zachte textuur en is licht van kleur. Het wordt vaak omschreven als een zomerse drank die perfect is voor het mixen van cocktails en het toevoegen van een exotisch tintje aan klassieke drankjes. De smaak van Malibu is uniek en wordt vaak geassocieerd met vakantie- en strandbestemmingen, waardoor het een populaire keuze is voor feestjes en informele bijeenkomsten.

Ingrediënten

Malibu kokosnootlikeur wordt gemaakt van Caribische rum die wordt gedistilleerd uit melasse en suikerriet, gecombineerd met natuurlijke kokosnootaroma's en suiker. De exacte formule voor de drank is een goed bewaard geheim van het bedrijf, maar het productieproces omvat het mengen van de rum met kokosnootaroma's en suiker, het filtreren van het mengsel en het rijpen van de drank. Andere ingrediënten die worden gebruikt, kunnen variëren afhankelijk van de specifieke variant van Malibu die wordt geproduceerd, zoals ananas- of mango-smaakstoffen. Malibu biedt ook veganistische en glutenvrije opties die gebruik maken van alternatieve zoetstoffen zoals agavesiroop.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Malibu

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!