Slipknot Whisky

Voor fans én whisky liefhebbers

Slipknot is een ongekend populaire nu-metal band uit Iowa. Samen met de Cedar Ridge distillery, ook uit Iowa, hebben ze een heerlijke kwaliteitswhiskey op de markt gebracht. Percussionist Shawn Crahan, alias “Clown”, heeft hierin een grote rol gespeeld. Deze whiskey hoort gewoon in de kast van elke Slipknot fan!

Slipknot

Hoe het begon

De band Slipknot is ontstaan in 1995. Ze werden opgericht in Des Moines, Iowa, Verenigde Staten. Slipknot staat bekend om hun intense mix van heavy metal en nu metal, gecombineerd met hun iconische maskers en kostuums. De band bestaat uit negen leden: Corey Taylor (zang), Mick Thomson (gitaar), Jim Root (gitaar), Shawn Crahan (percussie), Craig Jones (samples en keyboard), Sid Wilson (turntables), Alessandro Venturella (basgitaar), Jay Weinberg (drums) en Michael Pfaff (samples). Sinds hun oprichting heeft Slipknot wereldwijd succes behaald en staan ze bekend om hun energieke live-optredens.

9 bandleden, 9 maskers

De echte fan weet wie er onder de maskers zitten. Slipknot werd in 1995 opgericht door bassist Paul Gray, percussionist Shawn Crahan en drummer Joey Jordison. Inmiddels is de samenstelling van de band veranderd maar de muziek is nog steeds extreem, chaotisch en super energiek. Corey Taylor, de leadzanger van de band, brult met veel kracht iedereen omver.

Kenmerken Slipknot whisky

De Slipknot whiskey heeft de volgende kenmerken: Farm to Table, gemaakt met Iowa-maïs van de familieboerderij van Cedar Ridge. Kruidig, vanwege de hoeveelheid maïs en rogge in de mashbill, 56% maïs, 36% rogge en 8% gemoute gerst. Ronde smaak, het afronden op hoger dan 90/99 proof, leidt tot robuustere, complexere whiskey's.

Ben je benieuwd naar alle Rock producten, bekijk HIER dan ons gehele assortiment.