Motörhead

Heavy metal liquor

Motörhead was een Britse heavy metal band van 1975 tot 2015. De band bestond onder ander uit frontman Ian ‘Lemmy’ Kilmister, gitarist Phil ‘Wizzö’ Campbell en drummer Mikkey Dee. Heavy metal- en Rockicoon Lemmy overleed in 2015 en daarmee was dit het einde van de band Motörhead. Tussen 2012 en 2015 heeft Motörhead een hele reeks aan alcoholische dranken uitgebracht. De dromen die de band nog had voor nieuwe drankjes, worden nog steeds waargemaakt. Voor de echte Motörhead- en Rockfans zijn dit te gekke collecters items.

Motörhead

Hoe het begon

De band Motörhead werd opgericht in 1975. Het werd opgericht door de legendarische zanger en bassist Ian "Lemmy" Kilmister, nadat hij de band Hawkwind had verlaten. Samen met gitarist Larry Wallis en drummer Lucas Fox begon Lemmy zijn eigen band, die hij Motörhead noemde als verwijzing naar het laatste nummer dat hij voor Hawkwind schreef. In de loop der jaren heeft de band verschillende line-upwijzigingen ondergaan, maar Lemmy bleef het gezicht en de drijvende kracht van Motörhead tot zijn overlijden in december 2015. Motörhead wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en iconische rockbands aller tijden.

Soorten dranken van Motörhead

Motörhead is begonnen met het uitbrengen van de Motörhead Shiraz. Dit is een heerlijke rode wijn met verschillende specerijen waardoor hij perfect is bij wild, rood vlees, pasta en natuurlijk bij elke headbangmogelijkheid. #Rockon! Hierna volgde het Motörhead Basterds Lager, een bier voor echte mannen. Heerlijk bij gegrild vlees, vis en pizza. Later werden ook Motörhead Road Crew een India Pale Ale biertje, een Vodka, een Bomber, een Iron Fist Whisky en een Dark Rum aan het assortiment toegevoegd. De Motörhead Dark Rum heeft al vele onderscheidingen gewonnen. Dit is een smaakvolle rum met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De dranken van Motorhead zijn geïnspireerd door de unieke stijl van de band en zijn ontworpen om te passen bij de rock-'n-roll-levensstijl.

Ingrediënten

Als het gaat om het maken van de verschillende dranken van Motorhead, worden er verschillende ingrediënten gebruikt, afhankelijk van het type drank. Bijvoorbeeld, Motörhead Shiraz is gemaakt van druiven die afkomstig zijn van de wijngaarden in Zuidoost-Australië, terwijl Motörhead Road Crew IPA hop, gerst en water bevat. Motörhead Bastards Lager bevat ook gerst, samen met hop, gist en water. Motörhead Vodka wordt daarentegen gemaakt van wintergraan, dat vier keer wordt gedistilleerd om de pure smaak te behouden.

Ben je benieuwd naar alle Rock producten, bekijk HIER dan ons gehele assortiment.