johnnie walker

De wereldbekende blended scotch whisky

Johnnie Walker is een van de bekendste blended Scotch whisky merken ter wereld. Je kunt het merk kennen van zijn klassieke whisky's, Color Labels, exclusieve John Walker & Sons whisky's of Johnnie Walker Explorers' Club Collection. Al 200 jaar staat deze blended whisky op de kaart voor de beste kwaliteit, met de Johnnie Walker Blue Label als absoluut hoogtepunt. Voor iedereen zit er wel wat tussen. Daarom kopen zowel beginners als whiskykenners jaarlijks ruim 220 miljoen flessen.

Over de herkomst

Hoe het begon

Het verhaal van Johnnie Walker begint met de man die deze whisky zijn naam gaf. Het was 1819 en John Walker’s vader was pas overleden. Een moeilijke start voor een persoon zou je denken. Niet voor John. John had niet al te veel tijd om te treuren. Hij moest zien te overleven. Binnen een jaar had hij een kruidenierswinkel opgekocht en bleek talent te hebben voor zaken. Eem kruidenier was een winkel met droge levensmiddelen. Kruideniers verkochten vaak een assortiment aan single malts, die inconsistent waren qua smaak. John wou meer, hij begon zijn whisky zo te mixen dat hij elke keer even goed proefde. Dit viel zo goed in de smaak dat zijn populariteit snel steeg. In 1857 overleed John. Hij liet het bedrijf na aan zijn zoon. In 1867 werd de eerste commerciële Johnnie walker blend gelanceerd. Deze unieke blend was al snel over de hele wereld verkrijgbaar. Door de jaren en generaties is Johnnie Walker alleen maar gegroeid.

Smaak van Johnnie Walker

Johnnie Walker is een bekend Schots whiskymerk met een kenmerkende smaak die wordt omschreven als complex, rokerig en kruidig, met tonen van vanille, karamel en fruit. Afhankelijk van de variant varieert de intensiteit van de rokerige en kruidige smaak, terwijl de fruitige en zoete tonen blijven bestaan. Over het algemeen heeft Johnnie Walker een uitgesproken en robuuste smaak die het goed doet als een whisky om van te genieten, zowel puur als gemixt.

Ingrediënten

Johnnie Walker whisky wordt gemaakt van verschillende ingrediënten, waaronder gerst, water en gist. Gerst is het belangrijkste ingrediënt en wordt gemoute en gedroogd voordat het wordt gemalen en gemengd met water om een graanmengsel te maken dat bekend staat als "wort". Dit mengsel wordt vervolgens gefermenteerd met behulp van gist om alcohol te produceren. De alcohol wordt vervolgens gedistilleerd en gerijpt in eikenhouten vaten om de karakteristieke smaak van Johnnie Walker te ontwikkelen. Tijdens het rijpingsproces kunnen ook andere ingrediënten, zoals sherry of port, worden gebruikt om extra smaak en complexiteit toe te voegen.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Johnnie Walker

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!