johnnie walker whisky whiskey topdrinks whisky of johnnie walker

Johnnie Walker - Het wereld bekende blended scotch whisky merk

Johnnie Walker is een van de bekendste blended Scotch whisky merken ter wereld. Je kunt het merk kennen van zijn klassieke whisky's, Color Labels, exclusieve John Walker & Sons whisky's of Johnnie Walker Explorers' Club Collection. Al 200 jaar staat deze blended whisky op de kaart voor de beste kwaliteit, met de Johnnie Walker Blue Label als absoluut hoogtepunt. Voor iedereen zit er wel wat tussen. Daarom kopen zowel beginners als whiskykenners jaarlijks ruim 220 miljoen flessen.  

Bekijk hier meer informatie over elke soort Johnnie Walker

Johnnie Walker: Het Verhaal

Het verhaal van Johnnie Walker begint met de man die deze whisky zijn naam gaf. Het was 1819 en John Walker’s vader was pas overleden. Een moeilijke start voor een persoon zou je denken. Niet voor John. John had niet al te veel tijd om te treuren. Hij moest zien te overleven. Binnen een jaar had hij een kruidenierswinkel opgekocht en bleek talent te hebben voor zaken. Eem kruidenier was een winkel met droge levensmiddelen. Kruideniers verkochten vaak een assortiment aan single malts, die inconsistent waren qua smaak. John wou meer, hij begon zijn whisky zo te mixen dat hij elke keer even goed proefde. Dit viel zo goed in de smaak dat zijn populariteit snel steeg. In 1857 overleed John. Hij liet het bedrijf na aan zijn zoon. In 1867 werd de eerste commerciële Johnnie walker blend gelanceerd. Deze unieke blend was al snel over de hele wereld verkrijgbaar. Door de jaren en generaties is Johnnie Walker alleen maar gegroeid. 

In 1909 werd een nieuwe reeks whisky’s op de markt gebracht, de bekende Johnnie Walker kleur labels. Johnnie Walker Red en Black Label waren geboren. Johnnie Walker whisky was in 1920 al verkrijgbaar in 120 landen. Door de tijd heen, is het merk onderdeel geworden van de wereldwijde cultuur. In het begin van de 21ste eeuw werden de baanbrekende Johnnie Walker Red Label en de iconische Johnnie Walker Black Label aangevuld met het toppunt van blenden: Johnnie Walker Blue Label. Hun assortiment bleef uitbreiden met Johnnie Walker Gold Label Reserve en Johnnie Walker Platinum Label. Tot op heden is Johnnie Walker het grootste whiskymerk ter wereld. Zijn slogan is overal zeer geliefd. Het roept vooruitgang en optimisme op. Het beste advies dat je kan krijgen: wanneer je het even niet meer ziet zitten “keep walking”. 

Red Label nú drinken

johnnie walker whisky whiskey topdrinks whisky of johnnie walker
 

Cocktail recepten met Johnnie Walker

Johnnie Ginger

johnnie walker whisky whiskey topdrinks whisky of johnnie walker
Met Johnnie Walker Red Label
  1. Vul een longdrinkglas met ijsblokjes
  2. Voeg 25 ml Johnnie Walker Red Label toe 
  3. Voeg een geperst limoensap toe naar smaak
  4. Voeg 75 ml ginger ale toe 
  5. Garneer met een stukje gember

Zin in een kruidige en verfrissend drankje? Dan zul je zeker genieten van deze Johnnie Walker red cocktail met gember. Dit is het perfecte drankje om van te genieten bij een gezellige smakenkomst met vrienden en familie. 

Johnnie Walker Double Black and soda

johnnie walker whisky whiskey topdrinks whisky of johnnie walker
Met Johnnie Walker Double Black
  1. Vul een glas met ijsblokjes
  2. Voeg 25 ml Johnnie Walker Double Black toe 
  3. Voeg 75 ml bruisend water toe 
  4. Garneer met een limoen partje en een beetje honingsiroop

Geniet van deze heerlijke cocktail. De rijke en intense smaak van de Johnnie Walker Double Black komt hier perfect tot zijn recht.  

 

Ontdek hier alle dranken van Johnnie Walker