Witte rum met veel smaak voor de gevorderde proever

Witte rum met veel smaak voor de gevorderde proever

Ga je voor het eerst witte rum proeven? Dan zijn er vele smaakprofielen om te ontdekken. Elke witte rum heeft namelijk zijn eigen smaaksamenstelling, door de verschillende productie- en rijpingsmethoden. Wanneer je je smaakpalet wilt ontwikkelen en graag wilt leren hoe je de verschillende tonen uit de rum onderscheidt, kun je het beste rums met verschillende smaakprofielen proeven. We bespreken een aantal witte rums die uitermate geschikt zijn voor het organiseren van een diverse witte rum proeverij.

Ron Barceló Blanco

Deze rum komt uit de Dominicaanse Republiek en heeft een zeer zachte smaak en textuur. De zoete tonen die je in deze witte rum kunt herkennen, zijn onder andere vanille, kokosnoot en marsepein. Daarnaast kun je een aantal fruitige smaken, zoals groene appel en ananas herkennen. Door de rijping op eikenhout, proef je tevens een zachte, rokerige houtsmaak in deze witte rum.

L-52-434-00

Deze Rhum Agricole wordt lang gefermenteerd en gedistilleerd in een column still en heeft daardoor karakteristieke smaken, die zeer goed geproefd kunnen worden. Deze smaakvolle rum uit Martinique heeft grassige en vegetale tonen. De rum is fris en fruitig een smaakt enigszins naar viooltjes.

Bacardi Facundo Neo

De Bacardi Facundo Neo is een zeer hoge kwaliteit witte rum uit Cuba. De rum wordt tot wel acht jaar op eikenhout gerijpt en er wordt gebruikgemaakt van een houtskool filter, om de complexe smaken naar boven te brengen. Deze luxe rum heeft een zeer zachte, crèmige textuur met een smaakprofiel van custard, vanille, tropische vruchten en een beetje zwarte peper.

Diplomatico Planas White

De Diplomatico Planas White is een zeer complexe en smaakvolle witte rum: perfect voor het leren proeven van complexe smaken. De rum wordt tot zes jaar lang op eikenhout gerijpt en is een zeer hoogwaardige blend. Je zult in deze rum zoete en pittige smaken vinden, zoals karamel, chilipeper en geroosterde noten.

El Dorado 3 Years White

Deze witte rum uit Guyana doet zijn naam zeker eer aan, want de smaak van deze rum is goud waard. De rum wordt drie jaar op eikenhout gerijpt en daarna gefilterd met een natuurlijk houtskool filter. Deze zoete witte rum toont goed zijn suikerrietsmaken en heeft daarnaast ook tonen van noten. De El Dorado 3 Years White heeft veel prijzen gewonnen vanwege zijn karakteristieke smaken.