Pina Colada recept

Recept voor Piña Colada

De Piña Colada is een zeer geliefde cocktail. het is uniek omdat de tropische smaken van ananas en kokosnoot elkaar goed aanvullen. Tijdens het drinken is de romige textuur erg zacht en verfrissend tegelijk.

Ingrediënten

Om zelf een heerlijke Piña Colada te maken moet je een aantal ingrediënten in huis halen. Witte rum vormt de basis van deze cocktail. Wij raden een zoete witte rum, zoals Bacardi Carta Blanca of Havana Club 3 Years aan.

  • 60 ml witte rum
  • 30 ml ananassap
  • 15 ml kokosnootmelk
  • IJs
  • Ananas, een kers of kokosrasp voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

Heb je alle ingrediënten in huis? Dan kan je beginnen met mixen! Met de volgende vier stappen kom je tot een perfect Piña Colada:

  1. Voeg ijs, rum, ananassap en kokosnootmelk in een blender
  2. Blend alles tot het ijs fijn is en de cocktail romig is
  3. Giet de cocktail in een Tiki glas of hurricane glas
  4. Garneer met ananas, kers en kokosrasp als je dat wilt

Hoe en wanneer serveer je de Piña Colada?

De Piña Colada is een frisse en romige cocktail. Deze heerlijke drank is een echte traktatie voor de smaakpapillen en perfect voor een warme zomerdag.

Een Piña Colada wordt meestal geserveerd in een tiki glas of een hurricane glas. Dit geeft de cocktail een tropisch gevoel en maakt het ook makkelijker om te drinken met een rietje.

Met de juiste garnering maak je de Piña Colada helemaal af. Hang een schijfje ananas met een kers aan de rand van het glas. Ook een munt blaadje maakt het geheel nog exotischer.

Waar smaakt de Piña Colada naar?

De Piña Colada is een verfrissende cocktail met een zoete smaak van ananas en kokosnoot. De romige textuur, met subtiele hint van rum, maakt deze cocktail ideaal voor een warme zomerdag. Proef de tropische smaken en laat je meevoeren naar een exotisch eiland. Een echte aanrader!

Interessante variaties voor een Piña Colada cocktail

De Piña Colada is een populaire cocktail, maar dat betekent niet dat je je moet beperken tot de traditionele versie. Er zijn veel variaties van de Piña Colada, waarmee je je smaakpapillen kunt verrassen. Hier zijn 4 interessante variaties die je eens moet proberen:

  • Frozen Piña Colada: Geniet van de verfrissende smaken van de Piña Colada in een ijskoude versie. Ideaal voor een warme zomerdag.
  • Chocolate Piña Colada: Voeg wat chocoladesmaak toe aan je Piña Colada voor een unieke smaakcombinatie.
  • Strawberry Piña Colada: Proef de zoete smaak van aardbeien samen met de traditionele smaken van ananas en kokosnoot.
  • Mango Piña Colada: Voeg een vleugje tropische mango toe aan je Piña Colada voor een nieuwe smaakbeleving.

Waag jezelf aan het creëren van je eigen unieke Piña Colada variatie en verras je wat er mogelijk is met deze veelzijdige cocktail.

Wat is het verhaal achter de Piña Colada?

De Piña Colada, letterlijk vertaald "gekneusde ananas", is een cocktail die oorspronkelijk uit Puerto Rico komt. Het werd voor het eerst gemaakt in de jaren 50 door Ramon "Monchito" Marrero Perez, een barman in het Caribische eiland. Hij bedacht de cocktail als welkomdrankje voor gasten in zijn hotel. De Piña Colada werd snel populair en is nu een wereldwijd geliefde cocktail.

Wie heeft de Piña Colada bedacht?

De Piña Colada werd voor het eerst gemaakt in de jaren 50 door Ramon "Monchito" Marrero Perez, een barman in het Caribische eiland Puerto Rico. Hij bedacht de cocktail als welkomdrankje voor gasten in zijn hotel. Hij wou dit doen met allemaal ingrediënten die beschikbaar zijn op Puerto Rico. Vandaar dat de Piña Colada een Puerto Ricaans drankje is.