The Busker

Irish whiskey

Maak kennis met The Busker Irish Whiskey. Een 'nieuwe' Ierse whiskey die is gebaseerd op traditie en een zeer eigentijdse, jeugdige en gedurfde persoonlijkheid heeft! The Busker is voor de personen die uit zijn op beleving… Personen die altijd een verhaal te delen hebben... Perfect voor degenen die nieuwsgierig zijn naar smaak, gretig naar inspiratie en een Ierse kwaliteitswhiskey als geen ander zoeken.

Over de herkomst

Hoe het begon

The Busker is een relatief nieuwe speler op de whisky-markt, gelanceerd in 2020. De geschiedenis van The Busker gaat echter terug tot 1887, toen de Royal Oak Distillery werd opgericht in County Carlow, Ierland. Deze distilleerderij produceerde jarenlang verschillende soorten whisky, totdat het in 1959 werd gesloten. In 2016 werd de Royal Oak Distillery nieuw leven ingeblazen en omgedoopt tot de Carlow Brewing Company, een ambachtelijke brouwerij die zich richtte op het produceren van bier. In 2019 besloot de Carlow Brewing Company echter om terug te keren naar zijn wortels en begon met het distilleren van whisky onder de naam The Busker.

Maak kennis met The Busker

The Busker omvat alle vier soorten Ierse whiskey (Single Grain, Single Pot Still, Single Malt en een Blend) en wordt gemaakt in de Royal Oak Distillery in Ierland. De stoere moderne fles heeft een korte nek, sterke schouders en rechthoekige lijnen. Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk vast te houden. Een gescheurd etiket met grote letters en mooie kleuren om de huidige whisk(e)y drinker te verleiden. The Busker gebruikt verschillende vaten gedurende het rijpingsproces van zijn whiskeys: ex Bourbon, Sherry en zeldzame Florio Marsala vaten uit Sicilië. Laatstgenoemde zorgt voor unieke smaaktonen in de whiskey zoals gedroogd fruit en vijgen.

Ingrediënten

De whisky van The Busker wordt geproduceerd met behulp van een mix van graan, mout en mineraalrijk water uit de bergen van County Carlow. De whisky wordt vervolgens gerijpt in ex-bourbonvaten en afgewerkt in ex-sherryvaten voor een extra laag van complexiteit en smaak.