Glenfiddich

For any occasion

Weinig mannen hebben hun eigen distilleerderij gebouwd met hun eigen blote handen. Maar dat is precies hoe William Grant het verhaal van Glenfiddich startte. Glenfiddich is tegenwoordig een bekende naam in de whiskywereld. Sterker nog: het is één van de grootste merken in zijn soort. Glenfiddich heeft verschillende soorten whisky, van 12 jaar oude, 15 jaar oude, 18 jaar oude of 21 jaar oude whisky. Bekijk hieronder het gehele assortiment!

Over de herkomst

Hoe het begon

Sinds 1887 werkt Glenfiddich aan het vervaardigen van een single malt whisky. Deze single malt whisky wordt jaren later in alle uithoeken van de wereld gedronken. Hoe tof is dat?! Het aanbod van Glenfiddich whisky is heel erg divers en biedt je ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van smaak. Glenfiddich is natuurlijk bekend geworden met de Glenfiddich 12 years. Hierna hebben ze verschillende whisky’s op de markt gebracht met een hogere leeftijd. Denk aan de Glennfiddich 15, 18 of 21 years. Toch hebben ze hierna hun assortiment wéér uitgebreid. Dit keer met een heerlijke Glenfiddich IPA en Glenfiddich Fire & Cane. Ook leuk om te weten: de duurste single malt ooit werd in 2011 op een veiling verkocht. Natuurlijk van Glenfiddich, namelijk Janet Sheed Roberts Reserve, waarvan er maar 11 flessen wereldwijd van zijn gemaakt. Janet Sheed Roberts is het laatste kleinkind van de oprichter van Glenfiddich. De veiling vestigde wereldrecords voor de duurste single malt ooit verkocht. En dat is een hele prestatie!

Smaak van Glenfiddich

Glenfiddich is een Schotse whisky die bekend staat om zijn rijke, volle smaak. Het heeft een zachte en zoete smaak met hints van fruit en noten, die worden aangevuld met een subtiele rokerigheid. De afdronk is lang en warm, met een lichte kruidigheid die nog lang blijft hangen.

Ingrediënten

Deze whisky wordt gemaakt van 100% gerst, die wordt geteeld op de eigen boerderij van de distilleerderij. Het water dat wordt gebruikt bij het maken van Glenfiddich komt uit een nabijgelegen bron, die bekend staat om zijn zuiverheid en frisheid. Glenfiddich wordt gedistilleerd in koperen ketels die al meer dan een eeuw oud zijn en vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, waar het zijn karakteristieke smaak en kleur ontwikkelt. Het vakmanschap en de aandacht voor detail die bij elke stap van het proces worden toegepast, dragen bij aan de uitstekende kwaliteit en reputatie van Glenfiddich als een van 's werelds meest geliefde whisky's.