Disaronno

De meest geliefde Italiaanse likeur ter wereld

Disaronno wordt beschouwd als het iconische voorbeeld van de Italiaanse levensstijl en is te herkennen aan zijn iconische fles. Het unieke recept van Disaronno geeft de drank een heerlijk zachte en aromatische smaak. Deze likeur is inmiddels in meer dan 160 landen verkrijgbaar.

Over de herkomst

Hoe het begon

Disaronno, ook wel bekend als Disaronno Amaretto, heeft een fascinerende geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw in Italië. De oorsprong van Disaronno gaat terug tot het jaar 1917 in het stadje Saronno, gelegen in de regio Lombardije in Italië. Het exacte recept werd gehouden als een goed bewaard familiegeheim, bekend bij slechts een paar mensen binnen de familie Reina. De likeur begon commercieel te worden geproduceerd en gedistribueerd in de jaren 1940 door de Reina-familie. Het werd al snel bekend als Disaronno Originale. In de daaropvolgende decennia won Disaronno Originale internationale erkenning en werd het één van de meest herkenbare Italiaanse likeuren ter wereld. De karakteristieke vierkante fles met een sierlijke illustratie op het etiket is een iconisch kenmerk geworden. Het exacte recept en de productiemethoden van Disaronno zijn altijd streng geheim gehouden en worden doorgegeven van generatie op generatie binnen de familie Reina.

Smaak van Disaronno

Disaronno heeft een zoete, zachte en rijke smaak met duidelijke amandeltonen en een vleugje abrikoos en vanille. Het is een likeur die vaak puur wordt gedronken, over ijs wordt geschonken of wordt gebruikt als ingrediënt in verschillende cocktails, zoals de beroemde Amaretto Sour. De belangrijkste ingrediënten van Disaronno zijn onder andere bittere amandelen, abrikozenpitten, vanillebonen en suiker. Deze ingrediënten worden zorgvuldig gecombineerd en geïnfuseerd om de kenmerkende smaak en aroma's van Disaronno te creëren. Het exacte recept en de productiemethoden zijn een goed bewaard geheim van het merk.

Disaronno is een wereldwijd erkend likeurmerk en wordt vaak geassocieerd met elegantie en verfijning. Het wordt genoten als aperitief of digestief en is een veelzijdige likeur die zowel op zichzelf als in mixdranken kan worden genoten.

Originale VS. Velvet

Disaronno Originale staat bekend om zijn karakteristieke amandelsmaak met hints van vanille en zoetheid. Het heeft een duidelijke amandelsmaak met een lichte en zijdezachte textuur. Disaronno Originale wordt vaak puur gedronken, over ijs geserveerd, of gebruikt als ingrediënt in verschillende cocktails en mixdranken. Het is een veelzijdige likeur die in tal van drankrecepten kan worden toegepast.

Disaronno Velvet is een variant van Disaronno die een nieuwe draai geeft aan de klassieke likeur. Disaronno Velvet combineert de traditionele amandelsmaak van Disaronno met de fluweelzachte textuur van room, waardoor een zijdezachte en romige likeur ontstaat. Het resultaat is een heerlijke drank met een rijke, amandelachtige smaak en een romige afdronk. Disaronno Velvet kan puur worden gedronken, over ijs worden geschonken of worden gebruikt om een scala aan cocktails te maken, en het biedt een nieuwe en luxueuze manier om van de smaak van Disaronno te genieten. Het is een moderne twist op een klassieke favoriet voor liefhebbers van likeuren.

Het belangrijkste verschil zit hem in de textuur en het mondgevoel. Disaronno Originale heeft een meer traditionele vloeibare textuur, terwijl Disaronno Velvet een zijdezachte en romige textuur heeft. De keuze tussen beide hangt af van persoonlijke voorkeur en de gewenste smaakervaring.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!