Captain Morgan

Karakteristieke rum

Proef de fijnste Caribische rum en avontuurlijke kruiden. Captain Morgan is een legendarische rum afkomstig uit Jamaica. Deze spiced rum is een perfecte mix om puur te drinken, met cola of Ginger Ale bijvoorbeeld. De complexe mix van kruiden en rijping in gebrande bourbonvaten geeft het zijn unieke smaak.

Over de herkomst

Hoe het begon

Captain Morgan is een rum die geproduceerd wordt door Diageo. De drank is vernoemd naar de 17e-eeuwse piraat Henry Morgan. Zijn leven zat bomvol kleurrijke avonturen, maar in Jamaica verschoof zijn belangstelling naar het perfectioneren van zijn rum. Dit is de legendarische rum zoals we die vandaag de dag kennen. Het merk Captain Morgan wordt beschouwd al het op één na grootste merk van sterke drank in de hele Verenigde Staten.

Smaak van Captain Morgan

De originele Captain Morgan Spiced Gold heeft een kruidige smaak met hints van zachte vanille. Deze goudkleurige rum heeft een geur van zachte kruiden en natuurlijke aroma’s. Daarnaast heeft deze een zachte afdronk met hinten van vanille.

Captain Morgan White en Dark Rum zijn eigenlijk elkaars uitersten. De White rum heeft een licht zoete, fruitige smaak met een zachte, droge afdronk. Daarnaast is deze helder en kleurloos, terwijl de Dark Rum juist een zeer donkere, volle mahonie kleur heeft. Ook heeft de Dark rum daarentegen een hele volle smaak van karamel, vanille en fruit met een middellange afdronk waarbij de karamel en rietsuiker vooral blijven hangen.

De originele Captain Morgan Spiced Gold heeft een kruidige smaak met hints van zachte vanille. Deze goudkleurige rum heeft een geur van zachte kruiden en natuurlijke aroma’s. Daarnaast heeft deze een zachte afdronk met hinten van vanille. Captain Morgan White en Dark Rum zijn eigenlijk elkaars uitersten. De White rum heeft een licht zoete, fruitige smaak met een zachte, droge afdronk. Daarnaast is deze helder en kleurloos, terwijl de Dark Rum juist een zeer donkere, volle mahonie kleur heeft. Ook heeft de Dark rum daarentegen een hele volle smaak van karamel, vanille en fruit met een middellange afdronk waarbij de karamel en rietsuiker vooral blijven hangen. De fruitige Captain Morgan varianten hebben een lager alcoholpercentage van 25%. Dit in combinatie met de verschillende mixen van fruit, geven de rum een heerlijk zoete smaak en afdronk. Sliced Apple heeft een sappige, zoete smaak van vers gesneden groene appels. Tiki heeft een smaak van anans en sappige mango, de ideale Tiki combinatie.

Ingrediënten

Het begint bij het maken van melasse uit suikerriet. De sappen worden eruit geperst waardoor je een bijproduct overhoudt. Dit heet ‘melasse’. Hierna wordt de gist en het water toegevoegd om zo alcohol toe te voegen aan de melasse. De gist wordt altijd zorgvuldig gekozen om uiteindelijk het smaakprofiel en de aroma van de rum te garanderen. Nu begint het leuke proces, namelijk de distillatie. De gegiste vloeistof wordt verhit en gecondenseerd. Hierdoor creëer je de unieke smaak van rum. Daarna wordt de vloeistof gerijpt in verkoolde, wit eiken vaten. Tot slot worden enkele van de beste Caribische rums zorgvuldig gemengd. En in deze laatste stap komt de kapitein van Captain Morgan tot zijn recht. Wat er in dit proces precies met elkaar gemengd wordt, blijft tot op de dag van vandaag een geheim. Alle gebruikte specerijen zijn afkomstig van de Caraïbische eilanden, zodat de authenticiteit en de kwaliteit van de rum gewaarborgd zijn.

De beroemdste variant is de Captain Morgan Original Spiced Gold. Dit is de rum waar het destijds allemaal mee begon. Deze wordt nog altijd volgens origineel recept gemaakt en heeft een gewaagde smaak, precies zoals je mag verwachten van een echte kapitein. Naast de originele variant zijn er ook de White en Dark rum varianten. De White Rum heeft een zoetere, fruitige smaak. Deze is ook zeer geliefd voor cocktails. De Dark Rum heeft een vollere smaak van karamel, vanille en fruit. Verder zijn er nog vele varianten beschikbaar met ieder een uniek karakter. 100 Proof, Silver Spiced, Long Island Iced Tea, Tattoo en Parrot Bay zijn nog een aantal bekende varianten. Verder zijn er nog een aantal Dark en exclusieve varianten van Captain Morgan voor de echte kenner.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!