Bombay Sapphire

De kenmerkende blauwe fles

Wie kent de wereldberoemde gin in de kenmerkende blauwe fles niet? Het is namelijk de Bombay! De Bomaby Sapphire komt oorspronkelijk uit Engeland en bevat 10 exotische specerijen over de hele wereld.

Over de herkomst

Hoe het begon

Het verhaal van Bombay gaat terug tot 1761. Thomas Dakin creëerde toen de warrington gin die later Bombay Sapphire zou gaan heten. In de jaren 1950 werd het opnieuw gelanceerd en hernoemd tot Bombay Dry Gin door een Amerikaanse ondernemer Alain Subin. In 1987 zijn er veel andere merken op het markt die concurreerde met Bombay zoals Beefeater and Tanqueray. Michel Roux, het meesterbrein achter Absolut wodka in de Verenigde Staten, besloot de gin dezelfde premiumbehandeling te geven als Absolut met een nieuw merkimago in de kenmerkende blauwe flessen. De inspiratie van de blauwe flessen kwam door de beroemde blauwe saffier edelsteen. Met succes heeft Michel Roux de Bombay Sapphire gin op de markt gezet. Geen enkele andere gin zag er zo uit, of smaakte zo. Sinds 1998 wordt Bombay Sapphire gemaakt met dezelfde tien duurzaam geproduceerde botanicals die Bacardi’s Master of Botanicals, Ivano Tonnuti elk persoonlijk uit heeft gekozen om zijn kenmerkende evenwichtige smaak te creëren dat gebaseerd is op een geheim recept dat teruggaat tot 1761.

Productie van Bombay Sapphire

Ivano selecteert elk jaar de beste kwaliteit specerijen van elke leverancier, waarbij hij de kleur, het aroma, de versheid en het oliegehalte beoordeelt. Voordat de kruiden naar de distilleerderij worden gestuurd, wordt een test uitgevoerd om de geschiktheid van de specerijen te garanderen. De gin wordt gedistilleerd met behulp van een dampinfusieproces dat in het begin van de jaren 1830 door de familie Dakin werd geïntroduceerd. De tien botanische kruiden worden zachtjes gestoomd in speciale koperen distilleerketels, de zogeheten Carterhead distilleerketels, in plaats van te worden doordrenkt met neutrale spirit zoals de meeste London dry gins. Het voordeel van deze dampinfusiemethode is dat meer vluchtige, delicate, florale aroma's in de spirit kunnen worden verwerkt.

Ingrediënten

Met ingrediënten bestaan uit 10 handgeselecteerde bontanicals, namelijk: jeneverbessen, engelwortel, koriander, citroenschil, iriswortel, amandelen, zoethout, kassiebast, staartpeper en malaguena peper. In tegenstelling tot andere gewone gins, wordt de smaak van Bombay gin gecreëerd door de dampinfusiemethode. Met de kenmerkende smaak is deze gin uitstekend om mee te mixen in een heerlijke gin tonic!

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!