Waar kun je Licor 43 mee mixen?

Waar kun je Licor 43 mee mixen?

Licor 43 is een Spaanse likeur die maar liefst 43 verschillende ingrediënten bevat. Het recept van de drank is geheim, maar het is bekend dat er onder andere citrusvruchten, kruiden, karamel en een hele hoop vanille in zit. Deze eeuwenoude combinatie van kruiden geeft Licor 43 een zeer unieke smaak en een aangename, zijdezachte textuur. Er zijn verschillende manieren waarop het drankje gedronken kan worden, waaronder in cocktails en mixdrankjes. We geven je in deze blog een aantal recepten waarin Licor 43 verwerkt is: om je vinger bij af te likken.

Licor 43 mixdrankjes

Licor 43 mixen met koffie

Verreweg het meest bekende drankje om Licor 43 mee te mengen is koffie. Koffie met Licor 43 wordt ook wel Spanish Coffee genoemd. Voor deze mixdrank meng je 50 ml Licor 43 met 200 ml koffie. Maak het drankje eventueel af met een flink toef slagroom en een snufje kaneel bovenop de mix.

Licor 43 mixen met (warme) chocolademelk

Naast koffie kun je Licor 43 ook zeer goed mengen met (warme) chocolademelk. Verwarm hiervoor zachtjes 40 ml Licor 43 en zorg dat het niet kookt. Schenk dit in een glas en doe hier 80 ml warme chocolademelk doorheen. Ook dit drankje kun je afmaken met een lekkere toef slagroom. Voor een variatie doe je nog een shot espresso door het mengsel voordat je het serveert.

Licor 43 mixen met frisdrank

Door de zoete en fruitige smaak van Licor 43 is deze drank prima te mixen met allerlei soorten sappen en frisdranken. Probeer eens Licor 43 met sinas, cola of Sprite. Ook sinaasappelsap en appelsap smaken goed bij deze drank. Je kunt bijvoorbeeld 150 ml appelsap lichtjes verwarmen met een halve theelepel kaneel. Voeg hier 50 ml Licor 43 aan toe voor een heerlijk appel-kaneel drankje.

Licor 43 cocktails

Door de heerlijke zoetzure smaak van Mediterrane citrusvruchten en kruiden is de Licor 43 een zeer veelzijdige drank. Om deze reden wordt de drank vaak verwerkt in zowel warme als koude cocktail. Blijf lezen voor een aantal lekkere cocktailrecepten met Licor 43.

Hot Wine 43

Deze cocktail is een variatie op de winterse glühwein, maar dan met Licor 43. Neem een pannetje en verwarm hierin een halve liter rode wijn. Snijd vervolgens een sinaasappel doormidden en steek in beide helften een kruidnagel. Leg de sinaasappel in de wijn en voeg een kaneelstokje en 50 gram suiker toe. Verwarm dit mengsel ongeveer een kwartiertje, zonder het te laten koken. Haal de sinaasappel met de kruidnagels en het kaneelstokje eruit en giet een scheut Licor 43 bij de wijn. Warm nog heel even door en serveer. Dit recept is genoeg voor twee glazen Hot Wine 43.

Split 43

Van een heerlijk verwarmend winterdrankje gaan we nu naar een fris en fruitig zomerdrankje, namelijk de Split 43. Deze romige drank maak je door een cocktailshaker te vullen met ijsblokjes en hier de volgende ingrediënten aan toe te voegen: - 30 ml Licor 43 - 30 ml sinaasappelsap - 30 ml vloeibare slagroom Shake dit stevig en giet in een longdrinkglas of een hurricane glas tot het glas bijna vol is. Maak het drankje af met een schijfje sinaasappel en doe eventueel een split-ijsje in het glas voor de ultieme zomer ervaring.

Key Lime Martini

Voor een beetje flair maak je een Key Lime Martini. Dit luxe drankje wordt geserveerd in een Martiniglas en de heerlijke, tropische smaken laten je voelen alsof je op het strand ligt. Je hebt de volgende ingrediënten nodig: - 60 ml Licor 43 - 15 ml wodka - 15 ml vers limoensap - 30 ml vloeibare slagroom Voeg alles samen in een cocktailshaker met ijs. Schud ongeveer 15 seconden, totdat de shaker koud aanvoelt. Giet het drankje door een zeefje in een Martiniglas en geniet!