Waar kun je Licor 43 mee mixen?
Inspiratie voor je favoriete Spaanse likeur
Licor 43 is een Spaanse likeur die maar liefst 43 verschillende ingrediënten bevat. Het recept van de drank is geheim, maar het is bekend dat er onder andere citrusvruchten, kruiden, karamel en een hele hoop vanille in zit.
Deze eeuwenoude combinatie van kruiden geeft Licor 43 een unieke smaak en een zijdezachte textuur. Er zijn verschillende manieren waarop het drankje gedronken kan worden, waaronder in cocktails en mixdrankjes. We geven je in deze blog een aantal recepten waarin Licor 43 verwerkt is.
Inhoudsopgave
Licor 43 mixen met koffie
Verreweg het meest bekende drankje om Licor 43 mee te mengen is koffie. Koffie met Licor 43 wordt ook wel Spanish Coffee genoemd. Voor deze mixdrank meng je 50 ml Licor 43 met 200 ml koffie. Maak het drankje eventueel af met een flink toef slagroom en een snufje kaneel bovenop de mix.
Er zijn meerder varianten op Licor 43 met koffie. Verderop in dit artikel omschrijven we hoe je de smaakvolle Carajillo 43 en Barraquito maakt.
Licor 43 mixen met (warme) chocolademelk
Naast koffie kun je Licor 43 ook zeer goed mengen met (warme) chocolademelk. Verwarm hiervoor zachtjes 40 ml Licor 43 en zorg dat het niet kookt. Schenk dit in een glas en doe hier 80 ml warme chocolademelk doorheen.
Ook dit drankje kun je afmaken met een lekkere toef slagroom. Voor een variatie doe je nog een shot espresso door het mengsel voordat je het serveert.
Licor 43 mixen met frisdrank
Door de zoete en fruitige smaak van Licor 43 is deze drank prima te mixen met allerlei soorten sappen en frisdranken. Probeer eens Licor 43 met sinas, cola of Sprite. Ook sinaasappelsap en appelsap smaken goed bij deze drank.
Je kunt bijvoorbeeld 150 ml appelsap lichtjes verwarmen met een halve theelepel kaneel. Voeg hier 50 ml Licor 43 aan toe voor een heerlijk appel-kaneel drankje.
Licor 43 cocktails
Door de heerlijke zoetzure smaak van Mediterrane citrusvruchten en kruiden is de Licor 43 een zeer veelzijdige drank. Om deze reden wordt de drank vaak verwerkt in zowel warme als koude cocktail. Blijf lezen voor een aantal lekkere cocktailrecepten met Licor 43.
Carajillo 43
Ingrediënten
De Carajillo 43 is een populaire Spaanse koffiecocktail met Licor 43 als basis. Dit ordt gecombineert met espresso. Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt om een Carajillo 43 te maken:
- 30 ml Licor 43
- Verse espresso (ongeveer 60 ml of een enkele shot)
- IJsblokjes (optioneel, afhankelijk van of je het warm of koud wilt)
Instructies
Als je een warme Carajillo 43 wilt, kun je de ijsblokjes weglaten en de Licor 43 direct in een warm glas schenken, gevolgd door de hete espresso.
- Vul een glas met ijsblokjes als je een koude Carajillo 43 wilt.
- Schenk de Licor 43 over het ijs.
- Voeg de verse espresso toe.
- Roer goed om te mengen.
Barraquito
Ingrediënten
Een barraquito is een traditionele koffiedrank uit Tenerife, een van de Canarische Eilanden. Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt om een barraquito te maken:
- Licor 43
- Zoete gecondenseerde melk
- Verse espresso (ongeveer 60 ml of een enkele shot)
- Gestoomde of opgeschuimde melk
- Kaneel
- Citroenschil
Instructies
Alles in huis? Tijd om de barraquito te maken! Volg de volgende stappen om tot deze heerlijke koffiecocktail te komen:
- Begin met het toevoegen van een laag zoete gecondenseerde melk aan de bodem van het glas.
- Voeg voorzichtig een laagje Licor 43 toe.
- Giet langzaam de espresso in het glas, zodat de lagen gescheiden blijven.
- Voeg de gestoomde melk of het melkschuim toe.
- Strooi een beetje kaneel over de bovenkant.
- Garneer met de citroenschil.
Balón 43
Ingrediënten
Een Balón 43 is misschien wel de lekkerste en friste Licor 43 cocktail. Om een Balón 43 te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 50 ml Licor 43
- 100 - 150 ml bruiswater
- Schijfje citroen/sinaasappel
- IJsblokjes
Instructies
Als je de verfrissende Balón 43 wilt maken, moet je de volgende stappen volgen:
- Vul een groot glas met ijsblokjes.
- Voeg de Licor 43 toe.
- Vul aan met het bruiswater.
- Roer voorzichtig om te mengen.
- Garneer met het schijfje citroen of sinaasappel.
Hot Wine 43
Ingrediënten
Deze cocktail is een variatie op de winterse glühwein, maar dan met Licor 43. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- 5 cl Licor 43
- 50 cl rode wijn
- sinaasappel
- kruidnagel
- kaneelstokjes
- 50 gram suiker
Instructies
Alle ingrediënten in huis? Dan kunnen we beginnen! Volg de volgende zes stappen om een Hot Wine 43 te maken:
- Neem een pannetje en verwarm hierin een halve liter rode wijn.
- Snijd vervolgens een sinaasappel doormidden en steek in beide helften een kruidnagel.
- Leg de sinaasappel in de wijn en voeg een kaneelstokje en 50 gram suiker toe.
- Verwarm dit mengsel ongeveer een kwartiertje, zonder het te laten koken.
- Haal de sinaasappel met de kruidnagels en het kaneelstokje eruit en giet een scheut Licor 43 bij de wijn.
- Warm nog heel even door en serveer.
Dit recept is genoeg voor twee glazen Hot Wine 43.
Split 43
Van een heerlijk verwarmend winterdrankje gaan we nu naar een fruitig zomerdrankje, namelijk de Split 43. Deze romige drank maak je door een cocktailshaker te vullen met ijsblokjes en hier de volgende ingrediënten aan toe te voegen:
- 30 ml Licor 43
- 30 ml sinaasappelsap
- 30 ml vloeibare slagroom
Shake dit stevig en giet in een longdrinkglas of een hurricane glas tot het glas bijna vol is. Maak het drankje af met een schijfje sinaasappel en doe eventueel een split-ijsje in het glas voor de ultieme zomer ervaring.
Key Lime Martini
Voor een beetje flair maak je een Key Lime Martini. Dit luxe drankje wordt geserveerd in een Martiniglas en de heerlijke, tropische smaken laten je voelen alsof je op het strand ligt. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:
- 60 ml Licor 43
- 15 ml wodka
- 15 ml vers limoensap
- 30 ml vloeibare slagroom
Voeg alles samen in een cocktailshaker met ijs. Schud ongeveer 15 seconden, totdat de shaker koud aanvoelt. Giet het drankje door een zeefje in een Martiniglas en geniet!