Gin

  1. De geschiedenis van gin

    De geschiedenis van gin

    De geschiedenis van gin

    Gin vond zijn populariteit in de 17e-eeuwse Nederlandse jenever. Het oversteken naar Engeland ontketende de Gin Craze. Vandaag de dag is gin een geliefd onderdeel van de cocktailcultuur.

    Lees meer »
  2. De beste gins van 2024

    De beste gins van 2024

    De beste gins van 2024

    2024 is een opwindend jaar voor gin liefhebbers. Met zoveel unieke smaken en verhalen, is het een avontuurlijke ontdekkingstocht naar de beste gins van dit jaar. Van klassiekers tot innovatieve creaties, hier is een lijst van de top gins die je niet mag missen!

    Lees meer »
  3. Hoe is Gin & Tonic ontstaan?

    Hoe is Gin & Tonic ontstaan?

    Hoe is de Gin & Tonic ontstaan?

    Lang geleden, in de broeierige jungles van India, bloeide een tijdperk van Britse overheersing. Het was een tijd waarin officieren en kolonisten hun dagen doorbrachten met het trotseren van de hitte en vochtigheid van het subcontinent. De Engelse soldaten en ambtenaren verlangden naar een manier om de bitterheid van het tropische klimaat

    Lees meer »
  4. Wat is gin?

    Wat is gin?

    Wat is gin?

    Gin is een populaire sterke alcoholische drank met jeneverbessen smaak. Het wordt meestal vanuit een graandistillaat verkregen, waaraan natuurlijke smaken worden toegevoegd. De smaak van de jeneverbes moet echter duidelijk aanwezig zijn.

    Lees meer »
  5. Hoe wordt gin gemaakt?

    Hoe wordt gin gemaakt?

    Hoe wordt gin gemaakt?

    Gin is een gedistilleerde drank die afstamt van de oer-Hollandse jenever. Er zijn vele verschillende soorten en merken gin die allemaal hun eigen smaken hebben. Wat is er voor nodig om tot een gin te komen?

    Lees meer »
  6. Ingrediënten die voorkomen in populaire gins

    Ingrediënten die voorkomen in populaire gins

    Botanische ingrediënten die voorkomen in gin

    Gin is een zeer veelzijdige drank met veel smaakvariaties. Door de toevoeging van botanische ingrediënten, krijgt gin zijn unieke smaak. Hier een overzicht van welke ingrediënten voorkomen in populaire gins.

    Lees meer »
  7. Je eigen gin maken: zo werkt het

    Je eigen gin maken: zo werkt het

    Je eigen gin maken

    Stap voor stap handleiding

    Zin om zelf te experimenteren met smaken? Gin is hiervoor de aangewezen drank. Lees in dit artikel hoe je je eigen gin maakt met behulp van een fles pure alcohol.

    Lees meer »