De beste witte rum om je cocktail mee te starten

De beste witte rum om je cocktail mee te starten

Witte rum vormt een geweldige basis voor een klassieke en/of originele cocktail. Door verschillende ingrediënten te mengen, maak je de lekkerste drankjes. Maar wist je dat de smaak van de rum ook veel invloed op de smaak van je cocktail kan hebben? Door de verschillende productieprocessen hebben rums uit verschillende landen en van verschillende merken, de meest uiteenlopende smaken. Zo heb je rums met pittige en kruidige tonen, maar ook zijdezachte en zoete smaken vind je regelmatig in verschillende rums terug. De rijping en filtering hebben tevens een grote invloed op het smaakprofiel van de rum. Om een perfect gebalanceerd drankje te maken, met een rum die de smaken van je cocktail complimenteert en versterkt en niet afbreekt of onderdoet, moet je een rum met het juiste smaakprofiel kiezen. Lees hier hoe je de beste witte rum kiest, om je cocktail mee te starten.

Daiquiri

De Daiquiri is een klassieker onder de cocktails. Met een perfecte combinatie van zure limoen en zoete suikersiroop is deze cocktail een ware legende. Om je Daiquiri naar een hoger niveau te tillen, kun je verschillende soorten rum gebruiken. Zo maak je een unieke Daiquiri, die past bij je smaak.

Voor een zoete en kruidige Daiquiri kies je voor Flor de Caña 4 Years Extra Dry. De ronde, zoete tonen van witte chocolade, sinaasappel en vanille zorgen voor een perfecte balans tussen de limoen en de rum. Ook voor een frozen versie van deze cocktail, is deze rum zeer geschikt.

Een kruidige en licht-pittige Daiquiri maak je met de El Dorado 3 Years White. Deze witte rum heeft een smaakprofiel met tonen van suikerriet, limoen, cacao en sinaasappelschil. De sinaasappel en kruiden zorgen voor een pittige cocktail en de zoete tonen in deze rum geven de cocktail een zijdezachte karamelsmaak.

Mojito

Iedere cocktailliefhebber heeft wel eens een Mojito gedronken. Dit drankje wordt gekenmerkt door de limoen, suiker en muntblaadjes die je in deze cocktail kunt vinden. Omdat de Mojito in Cuba is ontstaan, is een Cubaanse rum zeker een goede keuze voor het maken van deze cocktail. Gebruik bijvoorbeeld de originele Havana Club Añejo 3 Años. Deze cocktail heeft zoete tonen van suikerriet, vanille en banaan. Dit zijn tropische smaken die de Mojito zeker goed zullen doen. De van origine Cubaanse Bacardi Carta Blanca is een goede toevoeging aan vele cocktails, waaronder de Mojito. De karakteristieke smaken van amandel, vanille, toffee en gerookt eikenhout zorgen voor een goed gebalanceerde cocktail, die niet te zoet en niet te pittig is. Ook de bloemige smaken in deze Bacardi mengen goed met de smaken van de frisse munt.

Piña Colada

Frozen of niet, als je van zoete cocktails houdt, houd je ongetwijfeld van de Piña Colada. In deze zoete cocktail, vol met tropische smaken komt een rum met volle en diepe smaken goed tot zijn recht. Zo is bijvoorbeeld de Plantation 3 Stars een goede cocktail om een Piña Colada mee te complimenteren. Deze stevige rum bestaat uit een mix van rums uit drie verschillende landen, namelijk Jamaica, Barbados en Trinidad en Tobago. Je kunt in deze rum beschuit, chocolade en gemberbier proeven, die de smaken van de Piña Colada goed zullen aanvullen. Ron Barceló Blanco is een zijdezachte witte rum die perfect is voor het maken van Piña Colada. Het smaakprofiel van deze rum bevat namelijk tonen van vanille, eiken en kokosnoot, die goed bij de kokosnoot- en ananassmaak van de Piña Colada passen. Al deze rums en nog veel meer, vind je in onze webshop.