frapin

Grande Champagne 1ste Grand Cru de Cognace

Frapin is een Frans cognacmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige en verfijnde dranken. Het bedrijf is gevestigd in de Cognac-regio van Frankrijk en maakt al meer dan 20 generaties lang cognacs van uitzonderlijke kwaliteit. Ze gebruiken traditionele technieken voor de productie en hechten veel waarde aan het behouden van de authenticiteit en het erfgoed van de regio.

Over de herkomst

Hoe het begon

Sinds 1270 is de familie Frapin betrokken bij de kunst van het wijnmaken en later bekend als distillateurs. De kennis en expertise wordt al 21 generaties doorgegegeven waardoor het allerhoogste niveau wordt bereikt. Firma Pierre Frapin cie. gevestigd in Segonzac, het hart van de Grande Champagne. Daar bezit ze een 240 hectare aaneengesloten wijngaard rondom Chateau Fontpinot. Cognac uit de Grande Champagne behoort veel langer dan gebruikelijk is gelagerd te worden. Dit om de volledige complexiteit van geur en smaak het beste naar voren te laten komen. Vaak is dit de dubbele tijd als bij een kwalificering.

Smaak van Frapin

De smaak van Frapin kan variëren afhankelijk van het type cognac dat je hebt. Over het algemeen heeft Frapin cognac een rijke, volle en complexe smaak, met tonen van gedroogd fruit, kruiden, vanille en eikenhout. Afhankelijk van de leeftijd van de cognac, kunnen er ook noten van bloemen, leer en tabak in voorkomen. Over het algemeen wordt Frapin beschouwd als een hoogwaardige cognac met een uitgesproken smaakprofiel en een lange afdronk.

Ingrediënten

Gemaakt van specifieke soorten druiven die in de regio van de Cognac, in het zuidwesten van Frankrijk, worden verbouwd. De ingrediënten van Frapin zijn dus de druiven, met name de Ugni Blanc-druif, die worden gebruikt om de cognac te produceren. Naast de druiven kan de productie van cognac nog andere ingrediënten bevatten, zoals gist en water, die worden gebruikt om de fermentatie van de druiven te ondersteunen. Bij de distillatie van de cognac kan eikenhout worden gebruikt om de smaak en kleur van de drank te verbeteren.

Daarnaast kan het zijn dat sommige soorten Frapin-cognac zijn verrijkt met andere ingrediënten, zoals fruit of kruiden, om verschillende smaken te creëren, maar dit verschilt per type en kwaliteit van de cognac. Over het algemeen zijn de ingrediënten van Frapin echter beperkt tot de specifieke druivenvariëteiten en het water en de gist die nodig zijn voor de productie van de cognac.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!