Kah Tequila

Day of the dead tequila

Kah Tequila, wie kent deze bekende flessen nou niet? De fles en de geest zijn een afspiegeling van de Dag van de Doden, het 3000 jaar oude Meso-Amerikaanse ritueel ter ere van overleden dierbaren. Kah Tequila heeft een unieke smaak. Niet voor niets wordt het wereldwijd gedronken. Niet voor niets wordt Kah Tequila wereldwijd gedronken en heeft het internationale onderscheidingen ontvangen. We zullen je niet vermoeien met ze allemaal, maar het zijn er (tot nu toe) maar liefst 19! Hmm, toch maar eens proeven?

Over de herkomst

Hoe het begon

Elke fles van Kah is een individueel, handgemaakt kunstwerk. Dat wil zeggen: geen enkele fles is hetzelfde. Hoe leuk is dat! De verpakking is geïnspireerd op de traditionele suikerschedels die gebruikt worden in rituelen om de dood en de wedergeboorte te symboliseren. Deze rituelen, zogeheten ‘Dia de los Muertos’ zijn verdeeld over drie dagen: 31 oktober, 1 november en 2 november. In de overtuiging dat de doden beledigd zouden worden door rouw of verdriet, viert Dia de los Muertos het leven van de overledenen met het eten, drinken en de activiteiten waar de doden tijdens hun leven van genoten. Niet voor niets betekend het woord ‘Kah’ ‘leven’ in de oude Maya-taal. Kah wordt gedistilleerd vanaf blauwe agave, wat omgetoverd wordt in de heerlijke smaken die Kah kent. Elke stap van het tequilaproces, van de bereiding van de Blauwe Agave, de rijping in eiken vaten, tot het afvullen in uitzonderlijke flessen op maat, gebeurt op traditionele wijze met veel passie en vakmanschap.

Smaak van Kah Tequila

Kah Tequila heeft een uitgesproken smaakprofiel met hints van rijke, zoete agave en een robuuste kruidigheid. De tequila heeft ook een aardse ondertoon, die bijdraagt aan de complexiteit van de smaak. Kah Tequila heeft een gladde textuur en een lange afdronk met een lichte pittigheid en een vleugje zoetheid. Over het algemeen wordt Kah Tequila beschouwd als een hoogwaardige tequila met een unieke smaak en karakter dat zowel goed op zichzelf als in cocktails kan worden genoten.

Ingrediënten

Kah Tequila wordt geproduceerd met 100% blauwe agave, die groeit in de Jalisco-regio van Mexico. De agave wordt geoogst, gekookt en gemalen voordat het sap wordt gefermenteerd en gedistilleerd om de tequila te produceren. De productie van Kah Tequila omvat ook een rijping in vaten, die extra diepte en smaak aan de tequila toevoegt. Afhankelijk van het type Kah Tequila kan het rijpingsproces plaatsvinden in verschillende vaten, zoals Franse eikenhouten vaten, Amerikaanse eikenhouten vaten of voormalige wijnvaten. Het resultaat is een complexe en smaakvolle tequila met een unieke karakter.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Kah Tequila

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!