Hendrick's

Ongewone gin

Hendrick’s Gin wordt gedistilleerd in het nogal ‘on-ginse’ kustplaatsje Girvan, gesitueerd aan de zuidwestkust van Schotland. Hendrick’s Gin is een wonderbaarlijke, superpremium gin met een eigenzinnig karakter voor de meest buitengewone symfonie van smaken.

Over de herkomst

Hoe het begon

Vanaf 1999 wordt elke batch van Hendrick's Gin in slechts 500 heerlijke liters gemaakt. Deze manier van produceren hanteren ze nog steeds! Op dit moment werken er 8 mensen samen in het gin-paleis onder direct toezicht van de Master Distiller Lesley Gracie. Hendrick's Gin wordt gedistilleerd in niet één maar twee totaal verschillende soorten distilleerketels. De twee leiders van dit bijzondere ensemble distilleertoestellen zijn de Bennett, een antieke koperen ketel uit 1860, en de Carter-Head, uit 1948 (waarvan er vandaag de dag nog maar enkele bestaan). De Bennett laat de botanische producten vóór de distillatie een nacht in de drank weken, wat resulteert in een rijke, complexe vloeistof. De Carter-Head stoomt de planten in een mand boven op zijn hoge hals, zodat de invloed op de drank wordt uitgeoefend in een soort botanisch stoombad. Dit levert een lichtere, meer delicate spirit op. De harmonieuze combinatie van de Bennett en Carter-Head distilleerketels creëert een ongewoon zachte gin als geen ander, met het vereiste karakter en de balans van subtiele smaken.


Voeg een beetje Hendrick’s toe aan je feestdagen!

Als de dagen korter worden en de vreugde feestelijker, dan is het het perfecte moment om een beetje van het ongewone toe te voegen aan je avond, dag of week. En je snapt, als je het ons zou vragen dan doet men dat met een scheutje van een meest wonderlijke gin. Kies de merkwaardig verfrissende Hendrick’s Gin om familie en vrienden deze feestdagen te verrassen. We wensen iedereen gewoon ongewone feestdagen en een jaar vol curisoiteiten en komkommer! Voor onze Hendrick’s & Tonic geen juwelen of glitters. De perfecte accessoire is mooi in al zijn eenvoud: de komkommer.

Hendrick's gin als cadeautje? Voeg simpelweg een strikje toe aan de fles en maak zo het mooiste cadeau voor de feestdagen!

Hendrick’s Gin & Tonic

Op zoek naar gemakkelijke en heerlijke recepten tijdens de feestdagen? Probeer eens een merkwaardig verfrissende Hendrick’s & Tonic.

Wat heb je nodig?

50 ml Hendrick’s Gin

150 ml tonicwater

3 plakjes komkommer

Combineer alle ingrediënten in een glas gevuld met ijs, roer licht en garneer met 3 plakjes komkommer.

Hendrick’s French 75

Op zoek naar gemakkelijke en heerlijke recepten tijdens de feestdagen? Probeer eens een merkwaardig verfrissende Hendrick’s French 75.

Wat heb je nodig?

30 ml Hendrick's Gin

10 ml suikersiroop

10 ml citroensap

Aftoppen met champagne

Komkommerschijfje

Schenk de gin, suikersiroop en citroensap in een cocktailshaker. Voeg ijs toe, schud goed en zeef in een flute. Schenk er champagne bij en garneer met een schijfje komkommer.


Smaak van Hendrick's

In tegenstelling tot doorsnee-gins, wordt Hendrick’s Gin gedistilleerd in Schotland en met de hand vervaardigd in kleine batches. Hendrick’s Gin is geïnfuseerd met bijzondere essences van Cucumis Sativus (komkommer) en Bulgaarse Rosa Damascena (rozenblaadjes). Dit ongebruikelijke duo wordt daarnaast verrijkt door 11 zorgvuldig geselecteerde botanische ingrediënten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld. Dit brede palet van smaken komt samen in een unieke, verfrissende gin met een heerlijk bloemig aroma.

Hendrick's Gin wordt gemaakt via een absurd inefficiënt, maar zeer glorieus proces. Om één gin te maken, maken ze er eerst twee. 1 op een ouderwetse pot still, die een rijke en ingewikkelde spirit oplevert. De andere op een Carter Head met lange hals, die een delicate, meer verfijnde spirit oplevert. Elke still is doordrenkt met een ongewone symfonie van 11 plantaardige ingrediënten. De gins van de twee distilleerketels worden vervolgens samengevoegd. Door deze vreemde manier van gin maken smaakt Hendrick's licht, maar complex.

The Cabinet Of Curiosities

In ‘t Hendrick’s Gin Palace experimenteert master distiller Lesley Gracie onophoudelijk met haar ketels en destillaten om ongewone nieuwe smaken te ontdekken. Het resultaat van haar ontelbare onderzoeken ligt opgeborgen in het hart van het pand, ’t eigenzinnige Cabinet of Curiosities. Elk jaar gaat Lesley door haar collectie en kiest ze de meest uitzonderlijke experimenten om ze in beperkte oplage beschikbaar te maken.

FLORA ADORA

Het idee voor FLORA ADORA ontpopte zich in de weelderige tuinen rond Hendrick’s Gin Palace. Tussen de omheiningen van het ginpaleis zag Lesley Gracie bloemen lonken naar al wat fladdert of zoemt. De bloesem inspireerde haar om bloemige tonen te laten floreren in haar nieuwste limited edition.

Tasting notes: Hendrick's FLORA ADORA bestuift Hendrick’s kenmerkende ronde smaakprofiel met bloemige aroma’s. Lesley creëerde een boeket van de bloemen die extra aantrekkelijk geuren voor vlinders en bijen. FLORA ADORA is een verleidelijk frisse maar weelderige gin.

Serves: Hendrick's FLORA ADORA gaat graag terug naar haar roots met wat tonic en schijfjes komkommer, maar ze bloeit ook wonderschoon in een Wildgarden Cup: vul een hoog glas met ijs, voeg 50 ml Hendrick's FLORA ADORA, 25 ml citroensap en 25 ml suikersiroop toe, top af met sodawater en garneer het glas als een kleurrijke tuin met komkommerschijfjes, muntblaadjes en frambozen.

NEPTUNIA

Aan de ruwe kustlijn van Ayrshire, in het zuidwesten van Schotland, spoelde het idee van Hendrick’s NEPTUNIA de gedachten van Lesley Gracie binnen. Daar, op enkele komkommerlengtes afstand van Hendrick’s Gin Palace, betoverden de ruisende melodieën van de kust haar.

Tasting notes: Hendrick’s NEPTUNIA heeft net als andere limited editions de originele Hendrick’s Gin als basis, met de kenmerkende essences van komkommer en roos. Deze keer raakt de bekende smaak overspoeld met een blend van botanicals die Gracie vond aan de Schotse kust, met een zacht briesje van citrus als finish.

Serves: Vanzelfsprekend gedijt NEPTUNIA perfect met wat tonic en een schijfje komkommer. Maar wie een andere koers uit wil stippelen, probeert deze gin in de verfrissende NEPTUNIA Fizz: 50 ml Hendrick’s NEPTUNIA, 25 ml vers limoensap, 25 ml suikersiroop en een scheutje soda water. Combineer alle ingrediënten in een glas en garneer met een schijfje komkommer.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Hendrick's

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!