the glenrothes

Time-Honored Elegance in Every Sip

The Glenrothes is een Schots whiskymerk dat staat voor tijdloze elegantie en vakmanschap. Onze whisky's worden met zorg gerijpt en geven elke druppel de tijd die nodig is om perfectie te bereiken.

Over de herkomst

Hoe het begon

The Glenrothes is een Schots whiskymerk met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1878. Gelegen in de prachtige Speyside-regio van Schotland, begon The Glenrothes zijn reis als een distilleerderij die streefde naar uitzonderlijke kwaliteit en ambachtelijk vakmanschap. Wat The Glenrothes onderscheidt van veel andere whiskyproducenten is hun unieke benadering van het bottelen van hun whisky. In tegenstelling tot het gebruikelijke gebruik van leeftijd als maatstaf voor kwaliteit, selecteert The Glenrothes hun whisky op basis van smaak en karakter. Dit betekent dat elke fles de tijd krijgt die nodig is om zijn unieke smaakprofiel te bereiken voordat hij wordt uitgebracht. The Glenrothes heeft door de jaren heen talrijke onderscheidingen en lofbetuigingen ontvangen, en het is uitgegroeid tot een gevierd whiskymerk onder kenners en liefhebbers over de hele wereld. De geschiedenis van The Glenrothes weerspiegelt de diepgewortelde Schotse tradities en toewijding aan het produceren van whisky van onberispelijke kwaliteit, en hun voortdurende zoektocht naar perfectie blijft het merk kenmerken.

Proef de nieuwe The Glenrothes 42 Years

Ontdek The Glenrothes 42 Year Old, een meesterwerk van tijd en traditie. Gerijpt tot in de perfectie, biedt deze Schotse whisky een rijke zoete en romige smaak met een kenmerkende sinaasappelolie geur. Gebotteld op het ideale moment na 42 jaar rijping, presenteert hij een fluweelzacht mondgevoel en een diepe amberkleur

glenrothes 42 yearsglenrothes 42 years

Smaak van The Glenrothes

The Glenrothes whisky staat bekend om zijn uitgesproken smaakprofiel dat liefhebbers over de hele wereld blijft verrukken. De smaak van The Glenrothes wordt vaak omschreven als zijdezacht, evenwichtig en vol van karakter. De whisky heeft een kenmerkende zoetheid, met tonen van rijp fruit, zoals sappige perziken en abrikozen, vermengd met delicate hints van vanille, honing en kruiden. Het palet van The Glenrothes is rijk en complex, met subtiele lagen van smaken die zich ontvouwen bij elke slok. De afdronk is doorgaans lang en warm, met een vleugje eikenhout en een aangename kruidigheid die de smaakbeleving afrondt. Kortom, The Glenrothes whisky biedt een verfijnde en evenwichtige smaakervaring die de perfecte combinatie is van traditie, vakmanschap en de rijke Schotse erfenis. Het is een whisky die zowel beginnende als ervaren whiskydrinkers weet te bekoren met zijn unieke smaakkarakteristieken.

Ingrediënten

The Glenrothes whisky begint met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten:

  • Gerst: Hoogwaardige gerst vormt de basis, zorgvuldig gemout voor de productie van mout.
  • Water: Het zuivere water uit de bronnen van de Schotse Speyside-regio.
  • Gist: Gist voor fermentatie, dat de suikers in alcohol omzet en bijdraagt aan het smaakprofiel.
  • Eikenhouten vaten: Eikenhouten vaten, vaak sherryvaten, waarin de whisky rijpt en rijkdom en complexiteit ontwikkelt.
Deze ingrediënten worden met precisie en vakmanschap gecombineerd om de unieke smaken en aroma's van The Glenrothes whisky te creëren. Het resultaat is een meesterwerk dat de rijke tradities van Schotse whisky weerspiegelt.

Of probeer één van de onderstaande varianten

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!