De druifsoorten van cognac
Cognac is een Franse brandewijn dat druiven als hoofdingrediënt heeft. Niet elke druifsoort mag verwerkt worden in cognac. De volgende drie druifsoorten worden gebruikt bij cognac: Ugni Blanc, Colombard & Folle
Cognac is een Franse brandewijn dat druiven als hoofdingrediënt heeft. Niet elke druifsoort mag verwerkt worden in cognac. De volgende drie druifsoorten worden gebruikt bij cognac: Ugni Blanc, Colombard & Folle
Cognac is een drank met een rijke geschiedenis en een unieke bereidingswijze. Ontdek hoe deze prestigieuze Franse brandewijn zijn onmiskenbare karakter en verfijnde smaak krijgt door een zorgvuldig productieproces.
Ontdek de fascinerende wereld van brandy en cognac, waarbij leeftijdsaanduidingen een cruciale rol spelen in het definiëren van hun karakter en kwaliteit. Dit artikel belicht hoe deze leeftijdsaanduidingen - van V.S. tot X.X.O. - in verhouding staan tot rijptijd van de dranken.
Cognac en brandy worden vaak in één adem genoemd. Dit komt omdat deze begrippen nauw met elkaar verbonden zijn. Toch zijn er grote verschillen tussen de twee.