Whitley Neill Small Batch 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 l
Alcohol Percentage 43 %
Whitley Neill Small Batch 70cl is een premium gin met een unieke mix van botanicals die zorgt voor een soepele en complexe smaakervaring. Gemaakt met lokaal geproduceerde ingrediënten en traditionele distillatiemethoden, heeft deze gin tonen van jeneverbes, korianderzaad, cassiabast, orriswortel, engelwortel en citroenschil. Geproduceerd met behulp van een koperen ketel genaamd 'Constance', die al meer dan een eeuw wordt gebruikt, is elke fles Whitley Neill Small Batch 70cl van de hoogste...
Op voorraad
€ 21,95
Werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Whitley Neill Small Batch 70cl is een premium gin-merk dat bekend staat om zijn unieke mix van botanicals en handgemaakt productieproces. Het merk werd opgericht in 2005 door Johnny Neill, die afkomstig is uit een familie van acht generaties distilleerders.

De Plaats Waar Het Wordt Gemaakt

De gin wordt gemaakt in Engeland, bij de Whitley Neill-Distillery aan de rand van Birmingham. De Distillery staat bekend om het produceren van hoogwaardige kleine batch-gins die worden gemaakt met lokaal geproduceerde ingrediënten en traditionele distillatiemethoden.

Smaak en Geur

Whitley Neill Small Batch 70cl heeft een soepele en complexe smaak die wordt gekenmerkt door een mix van zoete en aardse smaken. De gin heeft tonen van jeneverbes, korianderzaad, cassiabast, orriswortel, engelwortel en citroenschil. Deze botanicals geven de gin een goed gebalanceerd smaakprofiel dat perfect is om puur te drinken of te mengen in cocktails.

De gin heeft een verfrissende geur die wordt gekenmerkt door tonen van citrus en dennenhout. De geur van de gin komt voort uit de gebruikte botanicals tijdens het productieproces en geeft het een karakteristieke geur die het onderscheidt van andere gins op de markt.

Feiten Over de Gin

Een leuk feitje over Whitley Neill Small Batch 70cl is dat het wordt gedistilleerd met behulp van een koperen ketel genaamd 'Constance'. Deze ketel werd in 1903 gekocht door Johnny Neills grootmoeder en wordt sindsdien gebruikt om gin te produceren. Met meer dan een eeuw geschiedenis achter zich, speelt Constance een integrale rol in het productieproces en helpt het bij het creëren van de kenmerkende smaak van Whitley Neill.

Productieproces

Om Whitley Neill Small Batch 70cl te produceren, worden de botanicals gedurende 24 uur geweekt in neutrale graanspiritus voordat ze worden gedestilleerd in Constance. De resulterende spirit wordt vervolgens gemengd met zuiver water om de gewenste sterkte te bereiken en gebotteld. Dit zorgvuldige productieproces zorgt ervoor dat elke fles Whitley Neill Small Batch 70cl van de hoogste kwaliteit is en een uitzonderlijke smaakervaring biedt.

Eigenschappen
SKU L-12-367-00
Merk Whitley Neill
Alcoholpercentage 43 %
Inclusief GiftBox Nee
Smaakprofiel Gin Floraal
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 l
Type drank Gin
EAN Barcode 5011166052845

Whitley Neill Whitley Neill Small Batch 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten