Oxley London Dry Gin 70cl

Country Of Origin Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Weight Unit Amount 0.7 Liter
Alcohol Percentage 47 %
Oxley London Dry Gin 70cl is een premium gin met een soepele en complexe smaakprofiel, met scherpe jeneverbes noten, citrus- en specerijenhints. De gin wordt geproduceerd met behulp van een uniek koud distillatieproces dat helpt bij het behouden van de delicate smaken van de botanicals die in de productie worden gebruikt. Elke fles Oxley London Dry Gin is individueel met de hand genummerd, waardoor het een exclusieve en speciale toevoeging is voor elke...
Op voorraad
€ 36,95
Werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf €150
Klanten waarderen ons met uitstekend
Voeg toe aan verlanglijst

Oxley London Dry Gin: Een Premium Gin uit Engeland

Oxley London Dry Gin is een premium gin die gedistilleerd wordt in Engeland. Het merk werd opgericht in 2008 en heeft snel aan populariteit gewonnen onder gin-liefhebbers vanwege het unieke productieproces en de uitzonderlijke smaak.

Gemaakt in het Engelse graafschap Oxfordshire

De gin wordt gemaakt in een Distillery gelegen in het dorp Worminghall, dat zich bevindt in het Engelse graafschap Oxfordshire. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis in de gin-productie, die teruggaat tot de 18e eeuw.

Een soepele en Complexe Smaakprofiel

Oxley London Dry Gin heeft een soepele en complexe smaakprofiel. Het staat bekend om zijn scherpe jeneverbes noten, evenals hints van citrus en specerijen. De gin heeft een lange afdronk die een aangenaam tintelend gevoel achterlaat op de tong.

Een Frisse Geur van Botanicals

Wanneer je een snuifje neemt van Oxley London Dry Gin, zul je een frisse geur opmerken die afkomstig is van de botanicals die gebruikt worden in de productie. Deze omvatten jeneverbessen, koriander, engelwortel, iriswortel, zoethoutwortel, citroenschil, grapefruitschil, sinaasappelschil en koninginnekruid.

Koud Distillatieproces

Een leuk feitje over Oxley London Dry Gin is dat het geproduceerd wordt met behulp van een koud distillatieproces. Dit houdt in dat er sub-nul temperaturen worden gebruikt om een uniek smaakprofiel te creëren dat niet kan worden bereikt via traditionele distillatiemethoden. Het proces helpt ook bij het behouden van de delicate smaken van de botanicals die in de gin worden gebruikt.

Individueel Genummerde Flessen

Nog een interessant feit is dat elke fles Oxley London Dry Gin individueel met de hand genummerd is. Dit draagt bij aan de exclusiviteit van het merk en maakt elke fles speciaal.

Een Uniek Productieproces

Om Oxley London Dry Gin te produceren, worden de botanicals eerst gemacereerd met neutrale graanspirit. Ze worden vervolgens geplaatst in een vacuüm-still en gedistilleerd bij -5°C. Dit proces zorgt voor meer controle over het distillatieproces en produceert een verfijnder smaakprofiel.

Eigenschappen
SKU L-17-548-00
Merk Oxley
Alcoholpercentage 47 %
Smaakprofiel Gin Jeneverbes
Land van herkomst Verenigd Koninkrijk (incl. Schotland)
Inhoud 0.7 Liter
Type drank Gin
EAN Barcode 7640175740467

Oxley Oxley London Dry Gin 70cl

beoordelingen

Ontdek meer soorten