Rum & Cane

Ontdek de wereld van rum

Met Rum & Cane heb je keuze uit exclusief gebottelde rum. Het bedrijf bestaat uit een collectief van liefhebbers en fanaten die nieuwe deuren openen in de veelzijdige wereld van rum. Ze noemen zichzelf dan ook Rum & Cane Merchants, omdat het eerder handelaren dan stokers zijn. Als handelaren stropen ze de tropische wereld af op zoek naar de beste distilleerderijen. Het blijft niet bij de Caraïben, wat voor een verfrissende afwisseling zorgt. Rum & Cane haalt ook batches uit Centraal-Amerika, Azië of Oceanië. Windstreken waar je niet zo snel rum van verwacht. Het maakt het juist interessanter. Beeld je in om een smaakvolle rum vanuit de Filipijnen, Brazilië of Fiji te proeven. Het is zeker het proberen waard. Rum & Cane verzekerd dat er niks kunstmatigs aan de rum wordt toegevoegd. Denk hierbij aan kleur of smaakstoffen. Daarnaast wordt de rum op volle sterkte verkocht. Het wordt niet kunstmatig naar 40% alcoholpercentage gebracht. Een puur product met een natuurzuivere smaak.

Over Rum & Cane

Het verhaal

Rum & Cane Merchants nodigt je uit om de wereld van Extra Old (XO) Rum te verkennen. We reizen de wereld rond om de beste vaten Rum op te graven en nemen je mee op ontdekkingsreis door de vijf belangrijkste rumproducerende regio's. Onze regionale uitdrukkingen bevatten elk twee met de hand geselecteerde Rums, zorgvuldig samengevoegd om het unieke karakter van de regio te belichamen. In de vaak ongereguleerde wereld van rum zorgen wij ervoor dat je alleen het allerbeste krijgt, in zijn meest natuurlijke staat. Onze rum wordt gebotteld volgens de hoogste standaarden: 100% natuurlijk en niet gekoeld gefilterd. Wij voegen geen kleur-, smaak- of suikers toe en presenteren onze rum op hoge sterkte in historische uienkaraffen.

Smaak van Rum & Cane

Doordat Rum & Cane zich niet aan een regio verbindt zijn er veel smaaksoorten. Het geeft de Rum Master een absolute vrijheid om de smaak te perfectioneren. Met de garantie dat de meest zuivere rum wordt gebruikt. Met zuiverheid van smaak wil Rum & Cane zich onderscheiden. Doordat de producten vanuit alle tropische hoeken van de wereld komen, geeft het de mogelijkheid om je eigen smaak horizon te verbreden. We lichten een aantal producten uit.

Ingrediënten

Rum is doorgaans gemaakt van enkele basisingrediënten, zoals: suikerriet, gist en water. Rum wordt vaak gerijpt in houten vaten, en de tijd die het doorbrengt tijdens de rijping kan de smaak en complexiteit van de rum beïnvloeden.

Aangezien Rum & Cane Merchants rum van verschillende bronnen selecteert, kunnen de ingrediënten en productieprocessen variëren voor elk van hun bottelingen.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!