Purity

World's best gin and vodka

Ken jij Purity Distillery al? Zij maken ‘s werelds beste gin en vodka, helemaal in Zweden. Ze maken gebruik van biologische ingrediënten en het pure water van Zweden. Purity heeft maar liefst twee distilleerders. Beginnend bij Stefan Magnusson, hij werkt al meer dan 10 jaar aan het verfijnen van het meervoudige distillatieproces wat voor de unieke smaak zorgt. Mathias Tönnesson is dan weer de mixer achter de bekroonde Purity Vodka, Purity Gun en Purity Spritz. Ook hij werkt al meer dan 10 jaar bij Purity en is geheel toegewijd aan het verfijnen van de distillatie. Samen zijn deze mannen dan ook dé gezichten van Purity.

Over de herkomst

Hoe het begon

Stefan (foto) en Mathias zijn voornamelijk bezig met het distilleerproces. Dit staat hoog aangeschreven bij Purity. Logisch, want Purity heeft al verschillende prijzen gewonnen om hun unieke smaak. Zij distilleren de gin en vodka enorm langzaam en vele malen, in een speciaal ontworpen koperen distilleerketel. Ze distilleren 34 of 51 keer, dit staat aangegeven op de fles. In de distillatieketel kan maar liefst 600 liter drank. Je kunt het vergelijken met wanneer je je eten langzaam kookt op een lage temperatuur. Het geeft de meeste smaak, karakter en diepte aan de drank. De hoofdingrediënten, Zweedse tarwe en gemoute gerst, worden zorgvuldig geselecteerd zonder enige chemische teelt of bewerking. Stefan en Mathias geloven dat het gebruik van biologische ingrediënten een veel beter smakende drank oplevert, en natuurlijk beter is voor jou en moeder natuur. Purity vodka is dan ook één van de weinige vodka’s en één van de eerste ter wereld die een Certified Organic classificatie heeft.

Smaak van Purity

Purity wodka staat bekend om zijn uitzonderlijke smaakprofiel. Het is een premium wodka gemaakt van 100% biologische ingrediënten en geproduceerd met een uniek distillatieproces dat het mogelijk maakt om de meest zuivere alcohol te verkrijgen. Het resultaat is een wodka met een zeer gladde en zachte smaak, met tonen van vanille, tarwe en mout. Het heeft een subtiele zoetheid die goed in balans is met de frisse en fruitige aroma's. De afdronk van Purity wodka is langdurig en verfijnd, met een lichte peperige kick. Al met al is de smaak van Purity wodka zeer elegant en complex, en het is dan ook geen verrassing dat het vaak wordt geprezen als een van de beste wodka's ter wereld.

Ingrediënten

Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Deze botanicals en het complexe distillatieproces onderscheiden deze premium gin van traditionele gins en maken hem zeker het proberen waard.

Er zijn eigenlijk maar twee varianten van Gin Mare. De originele variant, zoals we deze allemaal kennen, komt in verschillende formaten en in combinatie sets met glazen of een Gin Mare lantaarn. Naast deze originele variant, wordt er nog de Gin Mare Capri gemaakt.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!