meukow

Quality is not an act, it is habit

Meukow, het cognacmerk met de kenmerkende panter op de fles, distilleert heerlijke, gebalanceerde cognacs. De panter staat symbool voor kracht, elegantie en souplesse, precies de kenmerken waarmee het merk Meukow zich identificeert. De Feline fles, ontstaan in 1993, is al twee keer door het National Institute of Design and Packaging bekroond met “Pack d’Or”.

Over de herkomst

Hoe het begon

Het Meukow House werd gesticht in de 19e eeuw. In 1850 werden Auguste-Christophe en Gustav Meukow, twee broers uit Silezië, door tsaar Alexander II van Rusland naar Frankrijk gestuurd met orders om de levering van cognac voor het Hof veilig te stellen. Na verschillende reizen besloten ze een commercieel kantoor op te richten in de stad Cognac en richtten op 1 augustus 1862 het A.C. MEUKOW & Co. House op. Beheerd onder invloed van illustere aandeelhouders zoals Henri Bouraud, die burgemeester van Cognac was van 1849 tot 1869, groeide het bedrijf vanaf het begin snel, zoals blijkt uit de evenementen die over de hele wereld worden gehouden. In 1979 werd Meukow onderdeel van de compagnie de Guyenne, opgericht in 1969 door Michel Coste. Meukow Cognacs bleef hun assortiment versterken en ontwikkelen. Meukow wordt nu gedistribueerd in meer dan 80 landen. Tegenwoordig leidt Philippe Coste, zoon van Michel, ondersteund door zijn twee zussen, Marie-Laure Brugerolle en Céline Viard, het bedrijf.

Smaak van Meukow

Meukow Cognac heeft een rijke en complexe smaak, met tonen van fruit, kruiden en eikenhout. De aroma's zijn subtiel en verfijnd, met hints van vanille en karamel die worden versterkt door een zachte bloemige ondertoon. Het mondgevoel is soepel en vol, met een lichte kruidigheid die langzaam evolueert naar een warme en aanhoudende afdronk. Meukow Cognac staat bekend om zijn uitstekende balans en harmonie, en wordt beschouwd als een van de beste cognacs op de markt. Het is een genot om te drinken en kan op zichzelf worden genoten of worden gebruikt in verschillende cocktails.

Ingrediënten

Meukow Cognac wordt gemaakt van een blend van verschillende eaux-de-vie, ofwel gedistilleerde wijn, die afkomstig zijn uit de beste wijnstreken van de Cognac-regio in Frankrijk. De belangrijkste druivensoorten die worden gebruikt voor de productie van deze eaux-de-vie zijn Ugni Blanc, Folle Blanche en Colombard. Het rijpingsproces vindt plaats in eikenhouten vaten, waar de cognac zich ontwikkelt en zijn karakteristieke smaak en aroma's krijgt. Het gebruik van deze hoogwaardige ingrediënten en traditionele productiemethoden zorgt voor de hoge kwaliteit en reputatie van Meukow Cognac als een van de beste cognacmerken ter wereld.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Meukow

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!