gin mare

Mediterranean gin

Geniet van deze smaakvolle Spaanse Gin. Gin Mare staat eigenlijk voor Gin van de zee, maar dit is niet de enige betekenis. In het Catalaans verwijst Mare naar ‘Iets moederlijks’. Deze gin wordt gemaakt uit enkel de beste ingrediënten van rondom de Middellandse Zee.

Over de herkomst

Hoe het begon

De kapel waarin Gin Mare gedistilleerd wordt is in 1950 gekocht door Gíro Ribot. Sinds 2007 maakt hij hier de Gin Mare zoals we die kennen. Dit is een echte mediterrane gin, omdat de botanicals die worden gebruikt allemaal afkomstig zijn uit landen rondom de Middellandse Zee. Daarnaast worden al deze ingrediënten apart van elkaar gedistilleerd om de perfecte balans te creëren dat Gin Mare zijn verrukkelijke smaak geeft. De Gin Mare Capri is ontstaan als eerbetoon aan het 10-jarig jubileum van de gin. Belangrijke ingrediënten hiervan zijn de zorgvuldig geselecteerde citroenen en bergamot afkomstig van het Italiaanse eiland Capri. Hier dankt deze variant dan ook zijn naam aan. Verder worden voor het maken van deze gin ook de reguliere botanicals gebruikt.

Smaak van Gin Mare

Gin Mare bevat hints van jeneverbes, tijm en rozemarijn. Dit wordt aangevuld met frisse tonen van koriander en een kruidig karakter. Het heeft een harmonieus gebalanceerd aroma met vleugen van tomatenplant en olijven. Dit zorgt voor een echte zomerse smaak. De afdronk is lang en heeft dominante tonen van olijven met vleugjes kardemom en basilicum.

Deze heldere gin bevat een selectie van de beste ingrediënten rondom de Middellandse Zee. Zo komen de Alberquina olijven, de citrusvruchten en de jeneverbessen uit Spanje, de rozemarijn en het korianderzaad uit Griekenland, de tijm uit Turkije en de basilicum uit Italië. Deze selectie van ingrediënten geven Gin Mare de unieke zomerse smaak.

Ingrediënten

Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Deze botanicals en het complexe distillatieproces onderscheiden deze premium gin van traditionele gins en maken hem zeker het proberen waard.

Er zijn eigenlijk maar twee varianten van Gin Mare. De originele variant, zoals we deze allemaal kennen, komt in verschillende formaten en in combinatie sets met glazen of een Gin Mare lantaarn. Naast deze originele variant, wordt er nog de Gin Mare Capri gemaakt.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!