Edradour

Dé handmade malt Whisky

De betoverende Schotse distilleerderij, beroemd om zijn ambachtelijk vakmanschap sinds 1825, biedt whiskyliefhebbers unieke, rijke smaken in een charmante, pittoreske setting in de Schotse Hooglanden.

Over de herkomst

Hoe het begon

Edradour Distillery, gelegen nabij het pittoreske stadje Pitlochry in de Schotse Hooglanden, is een van de oudste distilleerderijen van Schotland. De distilleerderij is gebouwd in 1825 en heeft door de jaren heen een rijke geschiedenis doorgemaakt. Wat Edradour onderscheidt van andere distilleerderijen is de relatief kleine schaal van zijn productie. Het is eigenlijk een van de kleinste distilleerderijen van Schotland, met slechts drie man personeel die het hele productieproces beheren. In het begin van de 20e eeuw, tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd de distilleerderij gesloten vanwege graangebrek, maar heropende in 1933 onder nieuwe eigenaren. In de volgende decennia bleef Edradour, ondanks de ups en downs van de whisky-industrie, zijn unieke productiemethoden en traditionele werkwijzen behouden.

Pittoreske distilleerderij

Ondanks zijn bescheiden omvang heeft Edradour wereldwijde erkenning gekregen, vooral onder whiskyliefhebbers die de nadruk leggen op ambachtelijk vakmanschap en authentieke smaken. Het wordt vaak beschouwd als een van de meest pittoreske distilleerderijen in Schotland vanwege de charmante, traditionele uitstraling en de afgelegen ligging te midden van een prachtig landschap van de Schotse Hooglanden.

Edradour-whisky's hebben over het algemeen een rijk, complex en vol karakter. De smaakprofielen kunnen variëren, maar vaak worden tonen van honing, gedroogd fruit, vanille en een lichte kruidigheid waargenomen. Vanwege het kleine productieproces en de focus op kwaliteit hebben Edradour-whisky's vaak een unieke en karakteristieke smaak die liefhebbers van Schotse whisky aanspreekt

Net als andere Schotse whisky's wordt Edradour geproduceerd met behulp van gerst, water en gist. De gerst wordt gemout, gefermenteerd en gedestilleerd in de traditionele koperen potstills die bijdragen aan de unieke smaak van de whisky. Het gebruik van lokaal water en de kwaliteit van de gebruikte gerst dragen bij aan de kenmerkende smaak van Edradour-whisky's.

Ingrediënten

Met ingrediënten zoals basilicum, arbequina olijven, tijm en rozemarijn, opent Gin Mare de deur naar een wereld van unieke smaakbeleving. Deze botanicals en het complexe distillatieproces onderscheiden deze premium gin van traditionele gins en maken hem zeker het proberen waard.

Er zijn eigenlijk maar twee varianten van Gin Mare. De originele variant, zoals we deze allemaal kennen, komt in verschillende formaten en in combinatie sets met glazen of een Gin Mare lantaarn. Naast deze originele variant, wordt er nog de Gin Mare Capri gemaakt.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Gin Mare

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!