Mousserende wijn

  1. Hoe kun je het beste mousserende wijn ontkurken en serveren?

    Hoe kun je het beste mousserende wijn ontkurken en serveren?

    Hoe kun je mousserende wijn het beste ontkurken en serveren?

    Een fijne fles mousserende wijn steelt de show. Of je nu je bruiloft viert of een intiem feestje geeft voor je naaste familie: de zoete en sprankelijke smaak van mousserende wijn is altijd welkom. Hoe kun je het moment nog verder bezegelen? Door de wijn op de correcte manier te ontkurken en serveren.

    Bewaren en koelen van mousserende wijn

    Voor de optimale beleving moet mousserende wijn goed gekoeld zijn. Het beste resultaat bereik je door de fles de hele nacht in de koelkast te bewaren. Wees echter voorzichtig met het te koud maken van de wijn; dit kan de delicate smaken tenietdoen.

    De ideale serveertemperatuur ligt tussen de 10 en 12 graden Celsius.

    Na het serveren is het aan te raden de wijn terug in de koeling te plaatsen om de ideale temperatuur te

    Lees meer »
  2. Hoe heet Spaanse mousserende wijn?

    Hoe heet Spaanse mousserende wijn?

    Hoe heet Spaanse mousserende wijn?

    Spaanse mousserende wijn heet Cava. Een bubbelende wijn met zijn eigen twist. Van de zonnige wijngaarden van Spanje tot jouw glas - duik in het verhaal achter deze betoverende bubbels.

    Cava is Spaanse mousserende wijn

    Cava, de bekende Spaanse mousserende wijn, wordt voornamelijk geproduceerd in Catalonië, maar ook in andere regio's zoals Aragon, Castilië en León, Extremadura, La Rioja, Baskenland, Navarra, en Valencia.

    Dit drankje is bekend om zijn unieke productieproces, de méthode traditionnelle, wat resulteert in een verfijnde bubbel die meteen na het bottelen op zijn best is. Cava biedt een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding en is geschikt voor allerlei gelegenheden, van feestdagen tot een

    Lees meer »
  3. Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

    Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

    Hoe wordt mousserende wijn gemaakt?

    Het produceren van een mousserende wijn is een stuk complexer dan het produceren van normale wijn. Er zijn wel vijf verschillende methodes om mousserende wijn te maken. In dit artikel bespreken we dan ook de twee belangrijkste methoden.

    De vijf productiemethoden van mousserende wijnen

    Mousserende wijnen kunnen op verschillende manieren geproduceerd worden. Hieronder een kort overzicht van de vijf voornaamste productiemethoden.

    1. Traditionele methode - Tweede gisting vindt plaats in de fles, wat leidt tot natuurlijke koolzuurvorming
    2. Tankmethode - Tweede gisting gebeurt in grote,
    Lees meer »
  4. De beste mousserende wijnen voor deze zomer

    De beste mousserende wijnen voor deze zomer

    De beste mousserende wijnen voor deze zomer

    Niks zo lekker als een glas bubbels met het mooie weer. Wil je een fles kopen, maar niet zeker welke? We lichten kort toe uit welke categorieën je kan kiezen.

    Wat staat in dit artikel?

    Inhoudsopgave

Lees meer »