Jagermeister

Jägermeister – It’s a matter of taste

Breek het ijs met Jägermeister! Wie kent dit bittere drankje nou niet? Van een moeilijk te breken fles, naar een onmogelijk te kraken recept! De fles bewaar je natuurlijk in de vriezer, zodat ‘ie ijskoud opgedronken kan worden. Wel zo lekker! Heerlijk om zo op een avond met je vrienden weg te nippen. Om precies te zijn moet de Jagermeister gedronken worden wanneer de drank -18 graden Celsius is. Zoals de naam al doet vermoeden is Jägermeister een typisch drankje uit Duitsland. Meer weten of Jägermeister? Lees dan snel verder!

Alles van Jägermeister

Hoe is de legende Jägermeister ontstaan?

 

Wie had ooit kunnen zeggen dat een feestelijk jagersdrankje de aanzet zou zijn voor een iconisch kruidenlikeur? Niemand! Het unieke elixer is in het Duitse Wolfenbüttel gecreëerd door Curt Mast. Curt Mast wilde sowieso een andere koers uit voor het familiebedrijf. Het koste hem enkele jaren, maar daarna had hij hét perfecte recept: 56 kruidenbestanddelen wat uiteindelijk Jägermeister werd. Dit was in 1934 al een feit. Het enige wat nog ontbrak, was een passende naam. Omdat Curt Mast een gepassioneerd lager was droeg hij zijn uitvinding op aan de jagers. ''Jägermeister'' was een bekend begrip in zijn geboorteplaats Wolfenbüttel. Vóór de distilleerderij van Jägermeister staat nog een prachtig beeldwerk van steen van Curt Mast. Zo kijkt hij elke dag toe op zijn creatie.

Wolfenbüttel ligt vlakbij Berlijn trouwens. De oorsprong van Jägermeister begint hier. Wolfenbüttel heeft een rijke geschiedenis, maar men denkt dat Jägermeister toch wel het grootste meesterwerk is dat het stadje heeft voortgebracht.

Dan over het iconische hert wat je altijd terugvindt op de flessen van Jägermeister. Hoe is dat ooit zo ontstaan? Het logo is afgeleid van de legende van Sint-Hubertus. Hubertus was een jager die onder andere op herten joeg. Op een dag kreeg hij een visioen van een hert met een gloeiende kruis tussen zijn gewei. Dit veranderde zijn leven. Hij kreeg veel meer respect voor de natuur. Curt Mast vond dit een indrukwekkend verhaal wat helemaal paste bij de krachtige kruidenlikeur. Curt Mast was uiteindelijk degene die besloot om het beeld van het hert als een eerbetoon te tonen als de ware ‘jachtmeester’.

Dan de fles zelf. Curt Mast wilde maar wat graag een fles die tegen een stootje kon. Onhandig zijn we soms allemaal. Om de perfecte fles te vinden liet hij verschillende flessen in allerlei vormen maken. Om vervolgens deze flessen op zijn eikenhouten vloer te laten vallen. Totdat er eentje bij zat die daartegen bestand was. Zowel praktisch als iconisch dus! Ruim 80 jaar later is deze herkenbare, vierkante fles nog steeds te vinden in de supermarkt, in bars en clubs over te hele wereld.

Jägermeister nú drinken

Jagermeister
 

Cocktail Recepten met Jägermeister

Californian Surfer Cocktail

Californian Surfer cocktail
Met Jägermeister
 • Pak een glas en stop hier ijsblokjes is
 • Gooi hier 20 cl kokosnootrum van Bacardi bij in
 • Gooi hier 50 cl Jägermeister bij
 • Voeg als laatste 20 cl ananassap toe
 • Roer dit goed door elkaar heen

Fright Night Cocktail  

Fright night cocktail
Met Jägermeister
 • Pak een glas en vul deze met ijsblokjes
 • Voeg hier 25 ml Reposado Tequila aan toe
 • Voeg nu 50 ml Jägermeister toe
 • Voeg nog 25 ml aardbeiensiroop toe
 • Vul de rest van het glas aan met (verse) grapefruit sap
 • Roer dit goed door elkaar
 

Ontdek hier alle dranken van Jägermeister