The Lost Distillery

Brengt whisky's weer tot leven

The Lost Distillery Company heeft als missie om verloren distilleerderijen in ere te herstellen. Schotland, het hart van de whisky industrie, kent veel distilleerderijen. Elke heeft een eigen methode en een eigen smaak. In de afgelopen 200 jaar zijn veel van deze distilleerderijen verloren gegaan. Dit is om verscheidene redenen gebeurd, maar de meest voorkomende reden is faillissement. Zij het door de drooglegging in de Verenigde Staten als door aanscherpingen van de Schotse belastingdienst. The Lost Distillery heeft zich hard ingezet om de legendarische Stratheden, Gerston, Lossit en vele andere Schotse locaties nieuw leven in te blazen. Het is niet zozeer dat ze letterlijk de oude whisky verkopen maar eerder dat ze dit proberen na te bootsen.

Over de herkomst

Hoe het begon

Het vergt jaren van doorlopend onderzoek om het distilleerderijleven te begrijpen en hoe elke mout door de eeuwen heen is geëvolueerd. Onze archivarissen staan ​​door de generaties heen in contact met de oprichters van de distilleerderij om elke unieke whisky en zijn verhaal vanaf het allereerste begin te definiëren. Deze pioniers zijn de grondleggers van Scotch Whisky. We creëren een moderne wedergeboorte van het Schotse whisky-erfgoed. Trouw aan zijn roots, en weer tot leven gebracht door een evenwicht tussen wetenschap en kunst. Nu het originele whiskykarakter is gedefinieerd, beginnen we voorzichtig weer leven in de dram te blazen door de kunst van het mengen van gerijpte single malts. Het is een enorme onderneming... maar het is onze plicht en onze verantwoordelijkheid. Dus ga zitten, schenk een glas geschiedenis in en geniet gewoon van de reis. Slainte.

Alle producten van The Lost Distillery

Met The Lost Distillery Company herbeleef je echte whisky geschiedenis. Door oude recepten zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen proef je hoe men in de 19e en 20e eeuw whisky maakten. Je hebt de keuze uit whiskies uit heel Schotland.

Vanuit de beroemde Speyside regio komt de Towiemore whisky. De Highlands zijn breed vertegenwoordigd door onder andere Jericho en Auchnagie. Het wereldberoemde eiland Islay vind je terug in de Lossit whisky. Dit is de meest robuuste malt van The Lost Distillery.