The Broody Hen

The hidden spirit

Een verfijnde Schotse Whisky uit de Hooglanden van Schotland. The Broody Hen is een nieuw whiskymerk in de Nederlandse schappen en kent haar oorsprong in de Schotse Hooglanden. Het assortiment bestaat uit een 10 Years Old single malt en de verfijnde The Broody Hen Blended whisky, beide kwalitatieve hidden spirits.

Over de herkomst

Hoe het begon

Om het verhaal van The Broody Hen te begrijpen, moeten we eerst terug naar het 17e-eeuwse Schotland. Door de hoge belastingen op sterke drank ontstond er een levendige handel in illegaal gestookte alcohol, waaronder whisky. Om de fiscus te ontlopen wrongen deze distilleerders zich in allerlei bochten om hun kostbare producten toch te kunnen vervoeren. Vaten whisky werden meegesmokkeld in begrafeniskoetsen en flessen werden verstopt in de nesten van broedende hennen. Zo vonden deze hidden spirits toch nog hun weg naar het volk en de vele pubs en inns van Groot-Brittannië. Het inspireerde Matt Gammell and Marcus Pickering van Summerhall Distillery vier eeuwen later om hun whisky de naam The Broody Hen te geven.

Smaak van The Broody Hen

The Broody Hen 10 Years Old single malt kenmerkt zich door de rijping op drie verschillende vaten door een diepgouden kleur, met een zachte neus en geuren van vanilletoffee en appeltaart. De single malt is zacht in de mond en zoet, met een kruidige en ietwat rokerige afdronk. Ook The Broody Hen Blended whisky heeft een toegankelijk karakter. Met geuren van honing, butterscotch en bloemige citrus. Eenmaal in de mond komen karamel, vanille en manukahoning naar boven, terwijl de afdronk wat meer pit heeft. Denk aan wentelteefjes met kaneel.

Let's raise a dram!

Een Blended Broody Hen brengt je naar een warme zomerdag, omgeven door hooi, bloemen en graan. De whisky’s komen puur het beste tot hun recht, degenen die van een lichtere whisky houden, doen er wat ijs bij. Weggeven kan natuurlijk ook, als ideaal cadeau voor elke whiskyliefhebber. Overigens haalt de blended whisky van The Broody Hen haar neus ook niet op voor een goede cocktail. Mix de whisky bijvoorbeeld met citroensap en een klein beetje marmelade.