louis roederer

Een van de laatste onafhankelijke en familie gerunde champagnehuizen

Het merk Louis Roerderer staat voor eersteklas kwaliteit. Het beroemde champagnehuis staat bekend om zijn Cristal Champagne en het streven naar de beste kwaliteit. Het champagnehuis teelt zijn eigen druiven waarvan 70% van de druiven die gebruikt worden uit hun eigen wijngaarden komen. Dit zorg ervoor dat de kwaliteit consistent blijven en een groot deel van het productieproces in hun eigen handen hebben. Chardonnay en Pinot Noir druiven worden voornamelijk gebruikt met een rijpingsproces die vaak langer dan drie jaar is. Louis Roederer champagnehuis gebruikt de tweede persing van Chardonnay druiven om een zoetere smaak te krijgen voor de champagnes. Als resultaat zijn de champagnes licht droog en bevat aroma’s van verschillende fruitsoorten zoals perzik en apple met een subtiel en zacht afdronk.

Over de herkomst

Hoe het begon

In 1833 erfde Louis Roederer het Champagnehuis en vernoemde het bedrijf naar zichzelf met de naam “Champagne Louis Roederer.” Als een fijnproever en ondernemer ging Louis Roederer met een visionaire manier te werk met als doel elke fase van de wijncreatie te beheersen. Hij ontwikkelde het karakter, unieke stijl en de smaak van de wijn. Terwijl andere hun druiven kochten voor de productie, verzorgde Louis Roederer zijn wijngaarden die hij halverwege de 19de eeuw bemachtigde. Zijn visie was dat alle uitstekede wijn en champagne afhangt van de kwaliteit van de aarde waar de druiven worden geplant, een passie voor traditie, en een scherpzinnige visie op de toekomst. In de jaren 1870 begon het champagnehuis zijn wijnen uit te breiden naar America en Rusland. Tsaar Alexander II van Rusland wenste een unieke fles te krijgen om zich te onderscheiden van de andere Russische kopers. Louis Roederer II, de erfgenaam van Louis Roederer, is een man van grote smaak en een gepassioneerd onderzoeker. Hij ging te werk om een exclusieve champagne te creëren voor de tsaar en introduceerde een nieuwe concept: de allereerste Cuvée de Prestige. Cuvée de Prestige werd gecreëerd in 1876 en werd gebotteld in kristalen flessen. De exclusieve champagne kreeg de naam "Cristal". Sindsdien hebben de subtiliteit en elegantie van Cristal de reputatie van Louis Roederer voor uitstekende kwaliteit gemaakt. Champagne Louis Roederer werd de hofleverancier en kende een groot succes tot de Russische Revolutie.

Smaak van Louis Roederer

Louis Roederer staat bekend om zijn elegante, complexe en verfijnde champagnes met een levendige frisheid en fijne bubbels. Het huis gebruikt uitsluitend druiven van hun eigen wijngaarden, waardoor ze een ongeëvenaarde kwaliteitscontrole hebben over het hele productieproces. De champagnes van Louis Roederer hebben vaak tonen van wit fruit, citrus en geroosterde noten, met een lange en droge afdronk. Het merk staat ook bekend om hun iconische champagne, Cristal, die bekend staat om zijn diepte, complexiteit en elegantie. Al met al staat de smaak van Louis Roederer synoniem voor verfijning, balans en kwaliteit.

Ingrediënten

Louis Roederer gebruikt voor hun champagnes voornamelijk de druivenrassen Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier, afkomstig van hun eigen wijngaarden in de Champagne regio. Deze druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te waarborgen. Het huis hanteert een eigenzinnige productiemethode genaamd 'méthode champenoise', waarbij de tweede gisting op fles plaatsvindt, wat bijdraagt aan de complexiteit en finesse van de champagne. Het gebruik van alleen de beste druiven, de unieke productiemethode en de lange rijpingstijd van de champagnes dragen allemaal bij aan de karakteristieke smaak van Louis Roederer.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Louis Roederer

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!