isolabella

Kissed by the sun of Sicily

Isolabella Limoncello heeft een uitgesproken volle smaak en een oogverblindende intense kleur. Deze likeur kenmerkt zich als een frisse toegankelijke limoncello en wordt op basis van Siciliaanse citroenen vervaardigd. Heerlijk als digestief of cocktail, maar kan ook uitstekend in een dessert worden verwerkt.

Over de herkomst

Hoe het begon

Isolabella is een Italiaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van likeuren en digestieven. Het bedrijf werd opgericht in 1871 in Milaan, Italië, door Ettore Zucca en begon met het produceren van de bekende Amaro Isolabella. Het verhaal gaat dat Ettore Zucca het recept voor Amaro Isolabella heeft gekregen van een monnik tijdens een reis door de bergen van Piemonte. Het recept was gebaseerd op een mix van meer dan 40 verschillende kruiden, wortels en schorsen, die samen een bitterzoete smaak creëerden die perfect paste bij de Italiaanse culinaire traditie. Het succes van Amaro Isolabella zorgde ervoor dat het bedrijf al snel uitbreidde en in de vroege jaren 1900 verhuisde naar een nieuwe locatie in de buurt van het Comomeer. Hier begon het bedrijf met het produceren van andere likeuren en digestieven, waaronder Limoncello, Sambuca en Grappa. In de loop der jaren is het bedrijf gegroeid en heeft het zijn productieproces gemoderniseerd, maar het heeft altijd vastgehouden aan zijn traditionele recepten en ambachtelijke benadering van het maken van likeuren en digestieven. Vandaag de dag is Isolabella een bekend en gerespecteerd merk in Italië en daarbuiten, en blijft het zich inzetten voor het creëren van de beste likeuren en digestieven volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Smaak van Isolabella

De smaak van Isolabella is complex en uniek. Het heeft een bitterzoete smaak die wordt gecreëerd door een mengsel van meer dan 40 verschillende kruiden, wortels en schorsen. De smaak begint met een zoete en fruitige noot, gevolgd door een intense kruidige smaak van bijvoorbeeld kaneel, koriander, engelwortel en gentiaanwortel. Daarna volgt een bittere afdronk die de mond achterlaat met een aangenaam droog gevoel. De combinatie van zoete en bittere smaken maakt Isolabella een veelzijdige likeur die zowel als aperitief als digestief kan worden genoten, en die perfect past bij hartige gerechten en desserts.

Ingrediënten

Isolabella Limoncello wordt gemaakt van biologische citroenen uit Sorrento, Italië. De schil van de citroenen wordt gemacereerd in pure graanalcohol om de kenmerkende smaak en aroma op te nemen. Suiker en gefilterd water worden vervolgens toegevoegd om de likeur een zoetere smaak te geven en te verdunnen tot het gewenste alcoholpercentage. Het resultaat is een verfrissende, zoete en zure likeur die perfect past bij warme zomerdagen en bij pastagerechten of desserts. De focus op natuurlijke ingrediënten en traditionele methoden is een belangrijk onderdeel van de filosofie van Isolabella en resulteert in een heerlijke likeur van hoge kwaliteit.

go beyond the bottle

De lekkerste cocktailrecepten met Isolabella

Maremory

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!

Gin Mare Mai Tai

Een heerlijk warm drankje voor een koude winteravond!