Top 5

Beste Gins

Wat zijn de beste gins van 2023? Van klassieke gin-stijlen tot de meest innovatieve en opwindende nieuwe gin-releases, we hebben de topkeuzes geselecteerd die je absoluut moet proberen. Of je nu een gin-kenner bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe favoriet, er is iets voor iedereen in deze lijst. Laten we beginnen met het ontdekken van de beste gins van dit jaar.

No. 1

Nobeltje Pink Gin

Nobels Pink Gin is een klassieke gin met een unieke twist, mogelijk gemaakt door de toevoeging van een vleugje cranberry's. Deze vruchten zijn typisch voor de Nederlandse Waddeneilanden Ameland en Terschelling. Dit geeft de gin een zoete smaak en een knipoog naar de eilanden. Of het nu zomer of winter is, met een glas Nobels Pink Gin ervaar je altijd een zomerse sfeer. Serveer de gin met een neutrale tonic, zoals Fever-Tree Indian Tonic Light, voor het beste resultaat.

No. 2

Hendrick's Amazonia

Hendrick's Amazonia is een gin die is geïnspireerd op de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. De gin is gemaakt met een unieke combinatie van kruiden en specerijen, waaronder citroengras, komkommer en een selectie van exotische kruiden uit de Amazone. Het wordt aanbevolen om de gin te serveren met tonic water en een schijfje komkommer voor een verfrissende en verfijnde smaakervaring.

No. 3

Tanqueray Flor de Sevilla

Tanqueray Flor de Sevilla is een gin die is geïnspireerd op de oude Spaanse traditie van het distilleren van gin met sinaasappels. De gin is gemaakt met een unieke combinatie van klassieke gin botanicals, zoals jeneverbes, koriander en angelica, en wordt versterkt met het fruitige aroma van sinaasappels. Zin in een fruitige Gin & Tonic met sinaasappel smaak? Dan vormt de Flor de Sevilla de ideale basis.

No. 4

Monkey 47

Monkey 47 is een premium gin die wordt geproduceerd in het Zwarte Woud van Duitsland. De gin is uniek vanwege zijn hoge aantal botanicals, 47 om precies te zijn, waaronder klassieke gin botanicals zoals jeneverbes, koriander en angelica, en exotische ingrediënten zoals cranberries, lingonberries, en bloemen. De gin heeft een complexe smaak met tonen van citrus, kruiden en een subtiele hint van bessen. De gin wordt aanbevolen om te worden geserveerd met premium tonic water en een schijfje citroen voor een verfrissende en verfijnde smaakervaring.

No. 5

Suntory Roku Gin

Suntory Roky gin is een premium gin gemaakt door Suntory, één van de grootste Japanse drankenproducenten. De gin is geïnspireerd op de Japanse traditie en cultuur en is gemaakt met een unieke combinatie van Japanse botanicals, zoals yuzu, sencha en sakura. De gin heeft een fris en fruitig aroma, met tonen van citrus, groene thee en bloemen. De smaak is zacht en delicaat, met tonen van yuzu, kruiden en een subtiele hint van bloemen. Suntory Roky gin wordt aanbevolen om te worden geserveerd met premium tonic water en een schijfje yuzu voor een verfrissende en verfijnde smaakervaring.