Hoe maak je de perfecte thuisbar?

Waar moet je op letten?

Heb jij altijd al je eigen bar willen hebben? Zo kun je te allen tijde vrienden uitnodigen voor een gezellig drankje! Wij leggen je in dit artikel uit hoe je dit kunt realiseren en waar je op moet letten. Of je nou een hele verbouwing van plan bent of het toch liever simpel wilt houden, wij vertellen je wat je kan doen.

Hoe ga je jouw bar bouwen?

Wil je graag groot uitpakken?

Dan is het van belang dat je de bar aanpast aan de grootte van de ruimte. Ook is het slim om van te voren te bedenken met hoeveel mensen je hier verwacht te zitten. De bar zelf is vrij gemakkelijk te maken. Zorg aller eerst voor een mooi voetstuk in de gewenste lengte en breedte. Ga vervolgens de gewenste hoogte in en maak dit desnoods steviger door het toevoegen van extra planken aan de binnenkant. Denk ook na over de toevoeging van opbergruimtes voor accessoires en drankflessen bijvoorbeeld, Wanneer je deze basis hebt, kan het belangrijkste natuurlijk niet ontbreken. Zorg voor een mooi tafelblad, het liefst iets groter dan de lengte en breedte van de bar zelf, en maak hier een opening in voor bijvoorbeeld een wasbak of een bier tap. Mocht je nou geen ruimte vrij hebben voor een eigen thuisbar, dan kan je natuurlijk ook altijd een mini bar maken in de woonkamer of keuken bijvoorbeeld. Er zijn genoeg bartafels te verkrijgen online die je zo kan verplaatsen en die ook voldoende opbergruimtes hebben voor baraccessoires en drankflessen.

Hoe ga je jouw bar bouwen?

Wil je graag groot uitpakken? Dan is het van belang dat je de bar aanpast aan de grootte van de ruimte. Ook is het slim om van te voren te bedenken met hoeveel mensen je hier verwacht te zitten. De bar zelf is vrij gemakkelijk te maken.

Zorg aller eerst voor een mooi voetstuk in de gewenste lengte en breedte. Ga vervolgens de gewenste hoogte in en maak dit desnoods steviger door het toevoegen van extra planken aan de binnenkant. Denk ook na over de toevoeging van opbergruimtes voor accessoires en drankflessen bijvoorbeeld, Wanneer je deze basis hebt, kan het belangrijkste natuurlijk niet ontbreken.

Zorg voor een mooi tafelblad, het liefst iets groter dan de lengte en breedte van de bar zelf, en maak hier een opening in voor bijvoorbeeld een wasbak of een bier tap.

Mocht je nou geen ruimte vrij hebben voor een eigen thuisbar, dan kan je natuurlijk ook altijd een mini bar maken in de woonkamer of keuken bijvoorbeeld. Er zijn genoeg bartafels te verkrijgen online die je zo kan verplaatsen en die ook voldoende opbergruimtes hebben voor baraccessoires en drankflessen.

Verlichting en decoratie

Goede sfeerverlichting onder het genot van je favoriete drankje mag natuurlijk niet ontbreken. Hierom geven wij je wat voorbeelden / tips voor het creëren van een heerlijke sfeer. Tegenwoordig is het erg populair om een paar mooie hanglampen boven de bar te hangen.

Tip: gebruik hiervoor lampen die niet al te fel zijn, maar een wat doffere, gele kleur hebben.

Zoek bijvoorbeeld is naar industriële hanglampen, deze zijn perfect voor deze doeleinden, je zult zien dat er een enorm assortiment aan opties verschijnt. Verder wordt er als decoratie regelmatig gebruik gemaakt van RGB Led strips of bijvoorbeeld bordjes of decoratiemateriaal met verlichting er in. De LED strips zijn perfect om langs de randen van de bar te plakken of achter de opberglades of koelkast bijvoorbeeld.

Voor de overige decoraties kan je zo creatief zijn als je zelf wel. Vaak worden er lichtgevende borden van favoriete drankmerken gebruikt of stellen mensen bijzondere drankflessen ten toon door hier een RGB lamp onder/achter te leggen of deze op een mooi statief te plaatsen op de bar.

Hier bij Topdrinks hebben we veel bijzondere flessen, dus neem hier vooral een kijkje als dit jou tof lijkt.

go beyond the bottle

Whisky Sour, de lekkerste cocktail voor in jouw thuisbar

Ingrediënten:

  • 60 ml whisky
  • 30 ml vers geperst citroensap
  • 15 ml suikersiroop
  • ijsblokjes
  • schijfje citroen en kersje ter garnering

Bereidingswijze:

Vul een shaker met ijsblokjes.
Voeg de whisky, vers geperst citroensap en suikersiroop toe aan de shaker.
Schud de shaker stevig gedurende ongeveer 10-15 seconden.
Giet de cocktail door een zeef in een glas gevuld met ijsblokjes.
Garneer met een schijfje citroen en een kersje.
Serveer en geniet van je heerlijke Whisky Sour!

Top 5

Beste Gins

Wat zijn de beste gins van 2023? Van klassieke gin-stijlen tot de meest innovatieve en opwindende nieuwe gin-releases, we hebben de topkeuzes geselecteerd die je absoluut moet proberen. Of je nu een gin-kenner bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe favoriet, er is iets voor iedereen in deze lijst. Laten we beginnen met het ontdekken van de beste gins van dit jaar.

No. 1

Nobeltje Pink Gin

Nobels Pink Gin is een klassieke gin met een unieke twist, mogelijk gemaakt door de toevoeging van een vleugje cranberry's. Deze vruchten zijn typisch voor de Nederlandse Waddeneilanden Ameland en Terschelling. Dit geeft de gin een zoete smaak en een knipoog naar de eilanden. Of het nu zomer of winter is, met een glas Nobels Pink Gin ervaar je altijd een zomerse sfeer. Serveer de gin met een neutrale tonic, zoals Fever-Tree Indian Tonic Light, voor het beste resultaat.

No. 2

Hendrick's Amazonia

Hendrick's Amazonia is een gin die is geïnspireerd op de tropische regenwouden van Zuid-Amerika. De gin is gemaakt met een unieke combinatie van kruiden en specerijen, waaronder citroengras, komkommer en een selectie van exotische kruiden uit de Amazone. Het wordt aanbevolen om de gin te serveren met tonic water en een schijfje komkommer voor een verfrissende en verfijnde smaakervaring.

No. 3

Tanqueray Flor de Sevilla

Tanqueray Flor de Sevilla is een gin die is geïnspireerd op de oude Spaanse traditie van het distilleren van gin met sinaasappels. De gin is gemaakt met een unieke combinatie van klassieke gin botanicals, zoals jeneverbes, koriander en angelica, en wordt versterkt met het fruitige aroma van sinaasappels. Zin in een fruitige Gin & Tonic met sinaasappel smaak? Dan vormt de Flor de Sevilla de ideale basis.

No. 4

Monkey 47

Monkey 47 is een premium gin die wordt geproduceerd in het Zwarte Woud van Duitsland. De gin is uniek vanwege zijn hoge aantal botanicals, 47 om precies te zijn, waaronder klassieke gin botanicals zoals jeneverbes, koriander en angelica, en exotische ingrediënten zoals cranberries, lingonberries, en bloemen. De gin heeft een complexe smaak met tonen van citrus, kruiden en een subtiele hint van bessen. De gin wordt aanbevolen om te worden geserveerd met premium tonic water en een schijfje citroen voor een verfrissende en verfijnde smaakervaring.

No. 5

Suntory Roku Gin

Suntory Roky gin is een premium gin gemaakt door Suntory, één van de grootste Japanse drankenproducenten. De gin is geïnspireerd op de Japanse traditie en cultuur en is gemaakt met een unieke combinatie van Japanse botanicals, zoals yuzu, sencha en sakura. De gin heeft een fris en fruitig aroma, met tonen van citrus, groene thee en bloemen. De smaak is zacht en delicaat, met tonen van yuzu, kruiden en een subtiele hint van bloemen. Suntory Roky gin wordt aanbevolen om te worden geserveerd met premium tonic water en een schijfje yuzu voor een verfrissende en verfijnde smaakervaring.