Freixenet hero banner

Freixenet – Join the celebration of life

Freixenet staat voor genieten! Freixenet komt vanuit Spanje, ten zuidwesten van Barcelona. Daar vier je het leven natuurlijk altijd. Momenten die je mag vieren in je leven worden alleen maar leuker met een fles Cava. Het lekkere ‘pop’ geluid als je de fles opent, er is niks heerlijkers dan dat, toch? De prachtige tinteling wanneer je de eerste slok neemt: hmm! Puur genieten. Op de een of andere manier wordt elk moment dat je viert net even iets onvergetelijker wanneer je het viert met bruisende bubbels.

Bekijk hier meer informatie over elke soort Freixenet

Het verhaal van Freixenet

De geschiedenis van Freixenet gaat terug tot 1861. Francesc Salla Ferrés heeft toen een bedrijf opgestart dat wijn maakte en exporteerde naar Amerika. De wijnmakerij van toen bestaat tot op de dag van vandaag nog! Gerestaureerd natuurlijk en er worden nog steeds kleine hoeveelheden Cava geproduceerd. In 1889 werd de gewaagde beslissing gemaakt door Dolores en Pedro om van wijnen over te schakelen naar het produceren van Cava volgens de ‘metodo tradicional’. De enige vraag die er nu nog was: hoe zouden ze de Cava gaan noemen? Uiteindelijk is er gekozen voor Freixenet, wat afstamt van een wijngaard genaamd ‘La Freixenada’. In 1930 werd een kantoor geopend in New Jersey om de productie van de Cava wereldwijd te maken. De visie was: iedereen heeft wel eens iets te vieren en dit gebeurd dan ook over de hele wereld. Cava moest hier deel van uitmaken.

Eind jaren dertig is Pedro komen te overlijden, naar aanleiding van de Spaanse Burgeroorlog. Dolores en haar drie oudste dochters bleven over om het bedrijf te leiden. In 1941 introduceerde Dolores de Freixenet’s Carta Nevada aan de wereld. Deze Cava zat in een opvallende witte fles. Tot op de dag van vandaag is deze fles een icoon geworden voor het merk. Doroles ging in 1957 met pensioen en gaf het bedrijf over aan haar zoon, Josep Ferrer. Josep had een passie: de Freuxenet nóg beter doen smaken. Zo begonnen ze met druiven pneumatisch te persen, in plaats van met de hand. Ook gebruikten ze als eerste gekoelde tanks om de fermentatie te controleren en zijn ze één van de leiders geweest in de ontwikkeling van hun eigen gist. Josep wilde meer. Josep wilde wereldwijd bekend worden met de Cava’s. En zo begon de droom van het bedrijf. In de jaren ’70 werd de Cava, Cordon Negro, gelanceerd in een prachtige zwarte fles. Weer zo’n unieke fles! Dit werd al snel ’s werelds best verkopende Cava. Dankzij het harde werk van Josep Ferrer was Freuxenet in de jaren ’80 wereldleider in Cava.

Vandaag de dag worden er nog wijnen in 16 regio’s in heel de wereld gemaakt; van California tot Argentinië en van Australië tot La Rioja. En: het is nog steeds een familiebedrijf! De vijfde generatie leidt op dit moment het bedrijf. Hoe leuk is dat? Ze zijn nog steeds gedreven om de beste wijnen te maken. Nog steeds zijn ze toegewijd om ervoor te zorgen dat elke feestgelegenheid net iets specialer wordt dan anders, met Freixenet!

Freixenet nú drinken!

Freixenet
 

Cocktail recepten met Freixenet

Avalon Fizz Cocktail

Avalon Fizz Cocktail
Met Freixenet ICE Rosé
 • Pak een glas en vul deze met ijsklontjes
 • Voeg nu 65 ml Freixenet Ice Rosé toe
 • Voeg nu 15 ml vodka toe
 • Voeg als laatste 35 ml pruimensap toe
 • Roer dit goed door elkaar

Cava met een twist cocktail

Freixenet Cordon Negro
Met Freixenet Cordon Negro Cava
 • Pak een glas en doe hier twee druppels angostura bitter in
 • Doe nu een halve theelepel aan (witte) suiker in het glas
 • En nu het beste: vul je glas aan met Freixenet Cordon Negro Cava
 • Nu kan je je cocktail goed doorroeren
 • En geniet!
 • Vind je je cocktail niet zoet genoeg? Er kan altijd meer suiker bij!

Ontdek hier alle dranken van Freixenet