Tecán Tequila

Pure Blue Weber Agave

Maak kennis met Tecán Tequila, de perfecte danspartner voor je smaakpapillen. Met zijn pure Blue Weber Agave en betoverende aroma's breekt Tecán door het stigma van gewone tequila en opent hij de deur naar een wereld van premium genot. Elke slok is een onvergetelijke ervaring, een uitnodiging om te proosten op het leven met deze verleidelijke spirit.

Over de herkomst

Hoe het begon

Tecán werd gelanceerd in augustus 2021 door drie mannen in Amsterdam en is ontstaan uit verschillende motivaties. De belangrijkste reden komt voort uit hun diepe waardering voor kwaliteitstequila, specifiek van het 100% Blue Weber Agave ras, in tegenstelling tot de beruchte shotjes die bekend staan om hun onaangename smaak en verschrikkelijke katers. Die tequila's vereisen een snufje zout en een kneepje limoen om hun overheersende smaak te verzachten. Het is duidelijk dat ze beter vermeden kunnen worden. De tweede, maar even belangrijke reden heeft te maken met de huidige staat van tequila in Nederland (en in Europa). Helaas wordt tequila in de meeste bars als shotje geserveerd, waardoor er een negatief beeld wordt gecreëerd van de prachtige agavespirit waar ze bij Tecán zo van houden. Tecán heeft als doel dit stigma te doorbreken en de deuren te openen naar het prachtige rijk van premium tequila. Met deze creatie streven ze ernaar mensen samen te brengen om te vieren en betekenisvolle verbindingen te smeden op hun eigen unieke manieren. Tecán dient als inspiratie om authentieke ervaringen te waarderen en van het plezier van het leven te genieten. Of het nu gaat om een intieme bijeenkomst onder vrienden of een belangrijke gelegenheid, er is altijd een passende plek voor een fles Tecán.

Wat is Tecán Tequila?

Op het eerste gezicht is de betekenis van Tecán misschien niet meteen duidelijk, en dat is volkomen begrijpelijk, want het is een verzonnen woord. Tecán komt voort uit de samensmelting van twee termen: tequila en bacán. Het eerste woord heeft geen introductie nodig. Wat betreft bacán, dit is een term die wordt gebruikt in bepaalde Latijns-Amerikaanse landen om een boeiend en plezierig persoon te beschrijven, iemand die zelfvertrouwen en flair uitstraalt. Ze belichamen de kunst van het feesten en het genieten van de geneugten des levens. We kennen allemaal wel iemand, of zijn het zelf, die de geest van bacán belichaamt. Hun aanstekelijke energie vult elke ruimte, zet de festiviteiten in gang en bepaalt de sfeer. Het is een sentiment dat resoneert bij iedereen en dat iedereen verdient te ervaren. Dat is precies wat Tecán vertegenwoordigt.

Kenmerken

Tecán is gemaakt van 100% Blue Weber Agave, een mix van highland- en lowland-agaves uit Jalisco, Mexico. Het drankje is 45 gestoomd gekookt en daarna 50 uur gefermenteerd, vier keer langer dan de meeste tequila's. De Tecán Tequila is acht maanden gerijpt op Amerikaanse White Oak-vaten. De vloeistof is zacht van smaak, met een kenmerkende vanillesmaak.

It gets the people going

Tecán Paloma

Wat heb je nodig? 40 ML Tecán Reposado, 10 ML limoensap, grapefruit frisdrank, een partje grapefruit en ijs!

Hoe maak je de Tecán Paloma? Vul een longdrinkglas met ijs, voeg vervolgens de limoensap en Tecán Reposado toe! Vul de hoeveelheid aan met grapefruit frisdrank. Roer de inhoud voorzichtig door elkaar en garneer de cocktail met een partje grapefruit.

You only see it, when you get it

Espresso Tecán

Wat heb je nodig? 40 ML Tecán Reposado, 40 ML koffie, 40 ML koffielikeur, 5 ML vanillesiroop, koffiebonen en ijs!

Hoe maak je de Tecán Paloma? Voeg alle ingrediënten (behalve de koffiebonen) toe aan een shaker. Schud de shaker minstens 20 seconden goed door! Zeef de inhoud in een martiniglas of ijscoupe. Garneer de Espresso Tecán vervolgens met drie koffiebonen.