Rum

691 producten

Van hoog naar laag sorteren

97-120 of 691 results

Producten 97 tot 120 van 691 in totaal

Voordelen van rum online bestellen bij Topdrinks

Wat zijn de voordelen als je rum online bestelt bij Topdrinks? Door onze jarenlange ervaring in het verkopen van alcoholische dranken, bieden wij voordelige prijzen over het gehele assortiment aan.

Wij onderhouden nauwe contacten met leveranciers. Dit zorgt ervoor dat wij altijd toegang hebben tot speciale leveringen van rum. Bijvoorbeeld unieke bottlings. Daarnaast voegen wij regelmatig nieuwe en unieke rum producten toe.

Topdrinks is een vakkundige en betrouwbare partner voor online drank bestellingen. Wij garanderen een snelle levering en discrete verpakkingen.

Welke rum past bij mij?

Geen sterke drank is zo divers als rum. Pure vakmanschap vermengd met een tropisch en warm karakter. Rum is hofleverancier van populaire cocktails en ook zeer geschikt om puur te nuttigen.

Online rum bestellen is een gemakkelijke manier om te ontdekken welke smaak bij jou past. Via tasting sets kan je voordelig meerdere soorten en smaken proeven. Daarnaast biedt Topdrinks altijd een scherpe prijs aan.

Gerijpte rum meestal zachter van smaak

Door ons grote netwerk zijn wij in staat om een groot assortiment bij te houden. Welke rum is de juiste keuze voor jouw voorkeuren? Daar kan veel over gezegd worden. Over het algemeen is een zachte rum geschikt om mee te beginnen. Wanneer een rum lang op vat heeft gerijpt, wordt deze zachter van smaak.

Ben je op zoek naar een meer uitgesproken smaak? Probeer dan een tasting collectie. Liefhebbers van zoetigheid beleven veel plezier aan het assortiment van Bacardi. Denk aan Razz, Limon of Spiced.

Koop populaire en exclusieve rum merken online

Topdrinks is een gespecialiseerde webwinkel voor alle populaire en exclusieve rum merken. Wij bieden naast exclusieve dranken ook een breed assortiment van bekende merken aan. Denk daarbij aan Bacardi, Havana Club of Captain Morgan. Door onze specialisatie zijn wij in staat om de beste prijzen aan te bieden.

Wij zien in gedistilleerde dranken, zoals rum, meer dan alleen een product. Het vergt een vorm van vakmanschap. Goede rum is perfect in balans en een samenstelling van vele factoren.

Door de verschillende factoren ontstaat er veel diversiteit in het aanbod. Voor iedereen is er een favoriete rum smaak. Je kan ontdekken wat bij jou past door verschillende soorten rum te proeven.

Rum aanbiedingen bij Topdrinks

Profiteer van de mooiste kortingen met onze Rum aanbiedingen. Bij Topdrinks proberen we onze producten zo scherp mogelijk te prijzen. Daarbovenop geven wij periodiek een aantrekkelijke korting op onze favoriete merken en producten.

Verzending van online rum bestelling

Naast het aanbieden van scherpe prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen, is Topdrinks een betrouwbare partner op het gebied van verzendingen. Vanuit onze Nederlandse magazijn kunnen wij razendsnel pakketten verzenden. Wij doen dit op een discrete en veilige manier.

Het is van groot belang dat uw pakket intact op uw adres wordt geleverd. Daarom maken wij gebruik van stevige breukbestendige verpakkingen. Wij werken nauw samen met PostNL, zodat uw verzending van een Track & Trace code wordt voorzien.

Alles wat je moet weten over rum

Rum is een populaire drank dat voortkomt uit suikerriet. Suikerriet gedijt goed in warme regionen, vandaar dat rum erg tropisch aandoet. Het distillaat geeft een delicate zoete smaak met een heerlijke balans.

Topdrinks verkoopt vier soorten rum. De meest pure variant zijn witte rum en bruine rum. Variaties hierop zijn de populaire spiced rum of flavoured rum. Deze zijn vooral geschikt om te gebruiken in mixdrankjes. Denk bijvoorbeeld aan een Baco (Bacardi met cola) of een Razz & Up.

Dit eeuwenoude drankje staat bekend om zijn Caraïbische karakter. Menig kapitein of matroos genoot dagelijks van een slok rum. Tegenwoordig is het de ideale basis voor een lekkere cocktail of om simpelweg puur te drinken.

Wat zijn de meest populair rum cocktails en mixjes?

Met rum cocktails, ontdek je de klassiekers. De grootste namen in cocktail land beginnen met een fles rum. Denk aan de Mojito of een Daiquiri. Ook de Caipirinha is een tropische smaakbom.

Op de klassieke cocktails zijn veel variaties bedacht. Daarnaast is het ook mogelijk om uit een combi van witte en bruine rum een cocktail te maken. De populairste variant is de Cuba Libre. Daarnaast vormt het de basis van een Mai Tai, de populaire Tiki cocktail.

Voor liefhebbers van alcoholvrije cocktails is de Nojito een aanrader. Een frisse combinatie van suikersiroop, limoen en specerijen.

Hoe wordt rum gemaakt?

Authentieke rum wordt gemaakt van suikerhoudende grondstof. Vooral suikerriet is erg populair. Dit groeit vooral goed onder tropische omstandigheden. Vandaar dat de grootste rum producenten uit het Caraïbisch gebied komen.

Suikerriet komt van oorsprong niet uit de Caraïben. Al ver voor Europese kolonisten dit gebied ontdekten, werd er met rum geëxperimenteerd in Zuidoost Azië. Het riet is destijds geïmporteerd naar de Caraïbische eilanden. Moderne rum productiemethoden werd in de 19e eeuw ontdekt.

Suikerriet vormt de basis van elke rum

Rum wordt dus vanuit suikerriet gemaakt. Meestal wordt het sap gekookt en ontstaat er een donkere vloeistof genaamd melasse. In theorie kan dit ook van andere suikerproducten gemaakt worden maar dat bevorderd de smaak niet.

De Frans-Caraïbische eilanden claimen met trots dat zij de meest pure vorm van rum maken. Dit heet rhum agricole, letterlijk vertaald in landbouw rum. Bij de Frans-Caraïbische rum wordt enkel het sap van suikerriet gebruikt. Dus geen melasse. De tegenhanger wordt rhum industriel genoemd. Zoals je al vermoedt, betekent dit industriële rum.

Fermentatie eerste stap voor alcohol

Ongeacht welke grondstof wordt gebruikt, er is geen ontkomen aan fermentatie. Dit is een natuurlijk proces waarbij het suikerriet sap of melasse met gist wordt vermengd. Dit reageert met elkaar en zorgt ervoor dat er alcohol ontstaat. Echter wel in een stroperige en ondrinkbare vorm.

Nadat het suikerriet sap of melasse is gefermenteerd, moet het gedistilleerd worden. Met distillatie wordt de bruikbare alcohol gescheiden van het niet bruikbare materiaal. Hier bestaan twee methodes voor: pot still of column still.

De meeste rum wordt via een column still gedistilleerd. Met column still kan er op grote schaal geproduceerd worden. De constructie staat een continue distillatie toe. Pot still vereist meer ambacht, omdat de ketel continue gevuld moet worden met grondstoffen.

Op smaak brengen met vatrijping

Het uiteindelijke distillaat bevat van zichzelf al een herkenbare smaak. Toch wordt rum doorgaans gerijpt op houten vaten. Afhankelijk van het soort hout, wordt de rum nog smaakvoller. Rijping van rum duurt meestal meerdere jaren. Hoe langer het op vat ligt, hoe zachter de rum wordt.

Tijdens het rijpen verdampt een deel van het distillaat. Daarnaast moet het vat al die jaren opgeslagen worden. Hierdoor stijgt de prijs aanzienlijk. Een rum die meer dan 10 jaar heeft gerijpt kost al snel meer dan vijftig euro.

De belangrijkste rum regio’s

Het moge duidelijk zijn dat de beste rum uit warme landen komt. Naast toegang tot goede grondstoffen is er ook kennis en kunde nodig. Welke regio’s beheren het maken van rum als beste?

Barbados

Ze staan bekend als de pioniers van het drinken. Meestal krijgt Barbados rum veel van zijn persoonlijkheid uit de vaten die gebruikt worden in het verouderingsproces. Ze gebruiken oude vaten whisky en bourbon, en het gebruik van inheemse houtsoorten geeft het distillaat een houtachtig, tropisch fruitprofiel.

Venezuela

Venezolaanse rum wordt erkend als een van de beste in de wereld, het produceren van een verscheidenheid aan prachtige oude en gemengde rums. Het heeft een weelderig smaakprofiel, inclusief zoete, fruitige en aromatische tonen.

Jamaica

Jamaicaanse rum wordt traditioneel gemengd, omdat het sterker is dan de rum die in andere landen wordt geproduceerd. Een van de bijzonderheden van deze rum, is het gebruik van een gistcultuur die op een vergelijkbare manier wordt bewaard als het zuurdesem van de bakkerij, waardoor de smaken in elke nieuwe productiebatch hetzelfde blijven.

Guyana

Guyana rum is vrij populair onder kenners, met een smaak die wordt gekenmerkt door zoete en kruidige noten, en een dikkere textuur. Rum is een unieke drank zoals de Caraïben, die met een aantrekkelijke persoonlijkheid de fijnproevers over de hele wereld weet te veroveren. Of u nu alleen wilt genieten of gemixt in een cocktail, een exquise rum is altijd een goede keuze.