villa massa topdrinks limoncello

villa massa limoncello topdrinks

Alles over het merk Villa Massa, Limoncello, Amaretto en meer

Velen van jullie zullen de frisse, zachte citroen likeur Limoncello kennen. Het merk Villa Massa maakt de lekkerste variant. Limoncello  is de traditionele likeur van het schiereiland Sorrento Peninsula dat bij italië hoort. Deze likeur is het symbool van de plaatselijke gastvrijheid en de levende tradities van Sorrento. Villa Massa is uitsluitend gemaakt met de citroen schillen van Sorrento, dik en rijk aan essentiële oliën. Deze Limoncello wordt gemaakt volgens een familierecept uit 1890 dat al meer dan een eeuw van generatie op generatie wordt doorgegeven. Het resultaat is een feest in je mond: de beste kwaliteit in combinatie met een klein sprankje Sorrento. Elke slok is puur genot. Sinds kort heeft Villa Massa zijn assortiment uitgebreid. Naar hun klassieke Limoncello hebben ze tegenwoordig ook een Amaretto likeur en een premium vermoutlijn.

Bekijk hier meer informatie over elke soort Villa Massa

Het verhaal van Villa Massa

De geschiedenis van Villa Massa begint bij het verhaal van de familie Massa. Het zelfgemaakte recept dat aan de oorsprong ligt van Villa Massa Limoncello is in het jaar 1890 ontstaan. Heldergeel van kleur, de vrucht van de plaats waar Villa Massa geboren is: de Citrus Limon. Deze citroen groeit alleen in de regio Campanië. Ze doen citroenboomgaarden van de Massa familie stralen. Villa Massa Limoncello wordt vandaag de dag nog steeds volgens het originele recept gemaakt dat al eeuwen geleden gecreëerd werd. De broers Sergio en Stefano Massa waren de eersten die de Villa Massa Limoncello ziel met de wereld wilden delen. Zo werd Villa Massa in 1991 officieel. Ze werden het eerste bedrijf dat Limoncello produceerde en verkocht in Italië en over de hele wereld. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in meer dan 40 landen.

Naast Villa Massa’s klassieke Limoncello creëerden ze in 2020 Villa Massa Amaretto, een heerlijke zoete likeur gemaakt met amandelen van topkwaliteit uit Sicilië. In 2021 Vermouth Giardino op de markt gebracht. Vermouth Giardino is een premium vermoutlijn gemaakt met de beste volledig natuurlijke ingrediënten uit specifieke regio's uit Italië.

Wat Villa Massa eigen maakt

Villa Massa belichaamt de voortreffelijkheid en versheid van Italiaans eten en drinken op een verfijnde manier. Dankzij hun passie voor traditie en excellentie is Villa Massa uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende merk voor premium Limoncello, erkend om zijn unieke, authentieke smaak. Ze hebben altijd de liefde voor natuurlijke ingrediënten en traditionele productiemethoden in ere gehouden om maximale kwaliteit te bieden. Dankzij deze filosofie is Villa Massa uitgegroeid tot een welvarend merk. Villa Massa Limoncello is het juweel in hun kroon. Deze drank geeft je een voorproefje van het ware Italië. De mensen en hun passie voor het behoud van de essentie van het land Wat Villa Massa uniek maakt.

Net zoals de citroenen van Villa Massa langzaam rijpen in hun eigen tempo, is genieten van hun Limoncello een uitnodiging om te vertragen. Een moment te nemen om te genieten met degenen die er echt toe doen. Drink ‘m ijskoude en puur, in een borrelglas na een maaltijd, of in een wijnglas als een verfrissende drank met tonic en een paar basilicumblaadjes. Er is altijd tijd voor Villa Massa.

Villa Massa nú drinken!

limoncello villa massa topdrinks
 

Cocktail recepten met Villa Massa

Lemon Cheesecake

villa massa limoncello topdrinks
Met Villa Massa Limoncello
  1. De Lemon Cheesecake cocktail wordt geserveerd in een klassiek champagneglas, na het gieten van het volgende in een shaker: 40ml Villa Massa limoncello, 20ml Licor 43, 30ml citroensap, 20ml suikersiroop en 30ml room.
  2. Schud goed en filtreer het mengsel, giet het vervolgens in een glas en garneer met citroenschil.

Villa Massa & Tonic

villa massa limoncello topdrinks
Met Villa Massa Limoncello
  1. Stop 2 of 3 ijsblokjes in een wijnglas
  2. Voeg 1/4 deel Villa Massa Sorrento Limoncello en 3/4 delen tonicwater toe
  3. Voeg enkele verse basilicumblaadjes toe, knijp ze fijn in je handen om hun volle aroma vrij te laten komen.
  4. Meng het geheel en laat de nasmaak van Sorrento citroenen en het kenmerkende aroma van basilicum je meenemen naar de Middellandse Zeekust.
 

Ontdek hier alle dranken van Villa Massa