Taittinger Champagne – Streven naar excellentie

Taittinger, een merk dat niet mag ontbreken onder de champagne liefhebber. Dit hoogstaande Franse champagnehuis is een echt familiebedrijf. Wist je dat Taittinger 288 hectare aan wijngaard in bezit heeft en daarmee de drie na grootste wijngaardeigenaar in de Champagnestreek is? Ze hebben een unieke stijl die zich kenmerkt door kwaliteit en de mooie synergie van de verschillende druiven. Taittinger streeft naar excellentie en dat is te proeven in iedere fles.

Alle dranken van Taittinger

Hoe is Taittinger ontstaan?

Het verhaal begint bij Pierre Taittinger. Hij was een jonge officier uit Parijs die in 1915 werd aangesteld als stafchef van generaal de Castelnau. Zijn basis was in het Château de la Marquetterie, die midden in de wijngaarden van de Champagne stond. Onvermijdelijk werd Pierre Taittinger verliefd op het kasteel.

Pierre werd een belangrijk politicus voor Parijs en wilde zich vestigen in de Champagnestreek. Door de economische crisis hadden sommige landhuizen het erg moeilijk. In 1932 ging Pierre met zijn zwager, Paul Evêque, kijken bij een kasteel wat te koop stond. Wat een toeval, het was La Marquetterrie! Samen kochten ze het kasteel. Twee jaar later kochten ze ook het Forest-Founeaux Champagne House. Het was een van de oudste Campagne huizen. Dit vormde de basis voor Taittinger onderneming.

Door Pierre zijn betrokkenheid bij de politiek in Parijs, gaf hij het beheer van de onderneming aan Paul Evêque. Echter ontwikkelde Pierre zelf de samenstelling van de Taittinger wijnen, die gekenmerkt werd door een hoog gehalte aan Chardonnay. Hij hield namelijk zeer van de Franse haute cuisine en had daarmee een goed inzicht en duidelijke visie op dit gebied. Het bedrijf groeide en dus vroeg Pierre aan zijn zonen François, Claude en Jean, om zich bij hem te voegen en hem te helpen om het bedrijf verder te leiden en uit te breiden.

François nam steeds meer verantwoordelijken. Aan het einde van de oorlog zag hij steeds meer de internationale competitie die de Champagnehuizen bedreigde. Ook de noodzaak voor Taittinger om zijn plaats te behouden. Voor die tijd nam hij een gewaagde zet en hernoemde de productie van het Champagnehuis naar de familienaam. Dit was het ontstaan van het merk Taittinger.

Op dit moment is Pierre-Emmanuel eigenaar van het Taittinger familiebedrijf. Hij is de zoon van Jean Taittinger en dus de kleinzoon van Pierre Taittinger. Zo zie je maar dat het een echt familiebedrijf is, want ook zijn zoon en dochter spelen een rol in het bedrijf.

De familienaam op de fles verwijst zowel naar de vaardigheden en kennis uit het verleden als naar een verbintenis voor de toekomst. Het streven naar perfectie en excellentie in iedere Taittinger fles!

Taittinger nú bekijken

 

Cocktail recepten met Taittinger Champagne

French 75

Met Taittinger Brut
 • Pak een glas en vul deze met wat ijsklontjes
 • Schenk 30 ml gin in het glas
 • Doe het sap van een halve citroen erbij. Dit is ongeveer 15 ml
 • Om de zure citroen een tegenhanger te geven, voeg je er nog 10 ml suikersiroop aan toe
 • Roer alles goed door elkaar
 • Schenk hier als laatste 90 ml Taittinger Brut bij
 • Genieten maar!

Tip: leg als finishing touch een krul van citroenschil op de rand van het glas

Mimosa

Met Taittinger Brut
 • Schenk een glas tot de helft vol met verse sinaasappelsap
 • Vul de rest van het glas met de champagne Taittinger Brut
 • Je kunt dit drankje helemaal afmaken, door er nog een klein scheutje Cointreau aan toe te voegen
 • Enjoy!

Een mimosa is de perfecte metgezel voor tijdens een laat ontbijtje of een heerlijke brunch!

 

Ontdek hier alle dranken van Taittinger