Smokehead Whisky topdrinks

Smokehead whisky – Islay Single Malt Scotch Whisky

Hou jij van een rokerige whisky? Dan zit je met Smokehead whisky helemaal goed! De whisky’s van Smokehead zijn perfect voor de ervaren whiskydrinkers. Drink hem puur of met een héél klein beetje water. Trust us: de geur en smaak komt dan beter tot zijn recht! Smokehead staat bekend om zijn rokerige naam en smaak. Maar wist je dat Smokehead zelfs een eigen ‘rulebook’ heeft? Hier staan geen regels in, maar je kunt wel het boek lekker opbranden. Opbranden? Jazeker! Je scheurt een bladzijde uit het boek en brandt dit op. Pak dan een glas waarmee je de rook opvangt en tot slot doe je de Smokehead whisky in je glas. Zó drink je de echte Smokehead whisky! De pagina’s die je opbrandt staan trouwens wel vol met wijsheden die Smokehead bewust heeft genegeerd. Gewoon, omdat het kan! Meer weten over Smokehead? Lees dan snel verder!

Alle flessen drank van Smokehead

Hoe is Smokehead ontstaan?

Smokehead is in 2006 ontwikkeld door Ian Macleod Distillers. Sinds de eerste release in 2006 zijn er vele uitbreidingen van het merk geweest, waaronder de Smokehead Rock Edition in 2012 als een gelimiteerde release ontworpen om 'haar geloofsbrieven als de rock 'n' roll spirit bij uitstek te vieren'. In 2009 begon het merk een lange associatie met de Classic Rock Roll of Honour Awards, evenals de Marshall Ultimate Band Contest. Als Smokehead een aanslag is op je zintuigen, dan is Smokehead High Voltage een regelrechte aanval. Harder, brutaler en intenser. Smokehead Sherry Bomb? Een whisky die explosiever is dan een kanonskogel van een armada, gedurfd gestraald door zoete en kruidige Oloroso sherry vaten. En om de line-up compleet te maken, is er een wereldwijde travel retail exclusive - Smokehead Extra Rare.

Wist je dat het tot op de dag van vandaag een mysterie is in welke distilleerderij de Smokehead whisky’s precies worden gemaakt? De Smokehead extra rare komt vanuit het eiland Islay. Het is dus een Schotse whisky. Zeer intens, bruut en overweldigend. De Smokehead extra rare was dus eerst een travel retail exclusive, wat wil zeggen dat je ‘m alleen in zo’n tax free winkel kon halen bij het vliegveld. Exclusief, niet?

Tegenwoordig kun je de Smokehead Extra Rare dus ook gewoon bij Topdrinks halen! Hoe leuk is dat? Dan heb je nog de Smokehead Rum Riot, ook een hele bijzondere whisky! Deze whisky combineert het beste van Islay invloeden: rook, turf en Caribische rum. Dit alles maakt een heerlijke whisky met een twist van heb ik jou daar. De geur van de whisky is ook nog eens aangenaam: lekker zoet en toch rokerig. Dit ontwikkelt zich in tropische invloeden van banaan, vanille en mango. De zoetheid valt direct op bij de eerste slok en maakt daarna langzaam plaats voor rook en droge toetsen. Hmm, je proeft ‘m al bijna, toch?

Smokehead nú drinken!

Smokehead whisky topdrinks single malt islay
 

Cocktail recepten met Smokehead

Smoked Ginger Cocktail

Smokehead Ginger Cocktail recept
Met Smokehead High Voltage
  • Pak een longdrinkglas en vul deze met ijs
  • Voeg nu 200 ml gingerbeer toe
  • En voeg nu 50 ml Smokehead High Voltage toe
  • Knijp een limoen uit en pak hier 25 ml van en stop dit in je cocktail
  • Roer goed door en je hebt een heerlijke cocktail!

Smokehead Smoked Seadog

Smokehead Smoked Seadog cocktail recept
Met Smokehead Islay Single Malt
  • Pak een glas en vul deze met ijsblokjes
  • Pak 200 ml water, 200 gram suiker en gedroogde zeewier en maak hier een mooi papje van totdat de suiker helemaal opgelost is
  • Voeg dit mengsel in het glas
  • Voeg nu 50 ml Smokehead Islay Single Malt toe
  • Roer dit goed door met elkaar
 

Ontdek hier alle dranken van Smokehead