Remy Martin

Remy Martin – Congac Fine Champagne

Hmm, Remy Martin is een ster in het maken van cognac. Dit Franse bedrijf is opgericht in 1724 en zit gevestigd in de gemeente Cognac. Het merk is gespecialiseerd in Cognac Fine Champagne. Alle cognacs dragen deze naam. Dit betekent dat ze uitsluitend afkomstig zijn van een assemblage van eau de vie uit Grand Champagne en Petite Champagne. Wij bieden een groot gedeelte aan van het assortiment van dit merk. Denk aan Remy Martin VSOP (met glazen) of Remy Martin XO Excellence. Voor de kleine portemmonee en de grote, omdat we iedereen willen laten genieten van deze heerlijke cognacs.

Ontdek hier alle dranken van Remy Martin

Hoe is Remy Martin ontstaan?

Sinds 1948, onder leiding van André Renaud, heeft Rémy Martin de exclusieve keuze gemaakt om alle cognacs uit Champagne te laten komen. In de jaren zestig werd l'Alliance Fine Champagne (de Alliantie voor Fijne Champagne) opgericht door André Hériard Dubreuil van het Huis Rémy Martin. Deze coöperatie verenigt duizend wijnbouwers uit Petite Champagne en Grande Champagne en levert bijna 90% van de eaux-de-vie van het Huis. Het Huis Rémy Martin brengt meer dan 80% van de Fine Champagne cognacs op de markt. Ongelooflijk, toch?

De rijping vindt plaats in eiken vaten van het type Limousin, waarbij de alcohol verdampt en de wanden van de kelders zwart worden. De eau-de-vie evolueert langzaam in de loop van de tijd, onderbroken door rustperiodes en wisselingen van vaten. De uitwisseling tussen het hout, de zuurstof en de eaux de vie is constant. Afhankelijk van de stijl die wordt nagestreefd, kan cognac rijpen in jonge of oude vaten, met een sterkere of fijnere nerf op de eiken duigen. Tenslotte worden de verschillende vaten gemengd tot een cognac. De huidige keldermeester van het Huis, Baptiste Loiseau, nam deze functie in 2014 op 34-jarige leeftijd op zich. Hij treedt in de voetsporen van André Renaud, André Giraud, Georges Clot, en Pierrette Trichet.

Remy Martin staat ook bekend om hun heerlijke VSOP cognac. Deze cognac heeft een elegante, gouden kleur en zit in een luxe fles. Je ruikt en proeft dominante noten van vanille, rijpe abrikoos en gebakken appel.  De VSOP is minstens vier jaar gerijpt in eikenhouten vaten of tonnen van het Limousin-type. Rémy Martin VSOP is zeer veelzijdig dankzij de complexiteit en elegantie van zijn aroma's. Deze veelzijdigheid maakt het plezierig puur, on the rocks, bevroren, of in een cocktail, zoals een Rémy Ginger cocktail. Oeh, zò veelzijdig is Remy Martin! Niet voor niets is dit merk het meest gedronken cognac in heel Nederland. Denk daar maar eens over na!

Remy martin
 

Cocktail recepten met Remy Martin

Remy Martin Ginger Cocktail

Remy Martin Cocktail
Met Remy Martin VSOP
 • Pak een glas en vul deze met ijs
 • Pak hiernaa de Remy Martin VSOP en voeg 50 ml toe aan het glas
 • Vul de rest van het glas met Angostura bitter
 • Maak je cocktail mooi af met limoen schijfje

Remy Martin The Old Fashioned Cocktail

Remy Martin Old fashioned cocktail
Met Remy Martin XO Excellence
 • Pak een glas en vul deze met 1 theelepel bruine suiker
 • Voeg hier drie scheutjes bitter aan toe
 • Voeg een scheutje water toe
 • Roer dit goed door elkaar zodat je een mooi papje krijgt
 • Voeg nu 75 ml Remy Martin XO Excellence toe
 • Voeg als laatste een paar ijsklontjes toe
 • Goed roeren
 • Voeg nog een sinaasappelschil toe aan de rand
 

Ontdek hier alle dranken van Remy Martin